aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣόουζα: Επέστρεψε από την Κίνα με τα… μανίκια πάνω και δεν συμμαζεύεται

Σόουζα: Επέστρεψε από την Κίνα με τα… μανίκια πάνω και δεν συμμαζεύεται

Ο Λούκας Σόουζα δεν πρωτοήρθε το περασμένο καλοκαίρι στην Κύπρο. Ουσιαστικά από το καλοκαίρι του 2016 έως σήμερα, έλειψε για ενάμισι χρόνο μεταξύ του χειμώνα του 2020 και του Αύγουστου του 2021. ΟΚ. Πάντοτε ήταν ψυχωμένος, πάντοτε ήταν τσαμπουκάς και συχνά έριχνε και καμιά κλωτσιά παραπάνω. Αυτό που συμβαίνει στη δεύτερη θητεία του στον ΑΠΟΕΛ, από τότε που επέστρεψε από την Κίνα, είναι εντελώς διαφορετικό.

Σχεδόν σε κάθε ματς φλερτάρει διαρκώς με την κίτρινη κάρτα και άμα την αντικρύσει, παίζει με την τύχη του και για δεύτερη. Μονίμως στην τσίτα, με τα μανίκια πάνω, θα πρέπει να αισθάνεται πολύ ευχαριστημένος που ακόμα δεν μέτρησε αποβολή σε 25 αγωνιστικές! Στο ρεπερτόριό του προστέθηκε μάλιστα και η απρεπής χειρονομία προς τους οπαδούς της πρώην ομάδας του, ΑΕΛ, στο ματς του α’ γύρου στο ΓΣΠ (για την οποίαν τιμωρήθηκε από τον Αθλητικό Δικαστή με δύο αγωνιστικές).

Σήμερα, όμως, το παράκανε και μετά το ματς, ενώ είναι άξιον απορίας πώς έβγαλε το ματς χωρίς να αποβληθεί. Δεν φτάνει που έριξε την αγκωνιά στο πρόσωπο του Ντανίλο Σπόλιαριτς, ζητούσε τα ρέστα δευτερόλεπτα αργότερα για την κίτρινη κάρτα. Ακολούθως, έκανε τέσσερα φάουλ, που μπορεί να μην ήταν για καραμπινάτη κίτρινη, αλλά έπαιζε στο όριο. Ειδικά στη φάση του 87’, όταν σταμάτησε τον Ζράντι που ήταν έτοιμος να φύγει σε αντεπίθεση, έπαιξε με τη φωτιά και —για καλή του τύχη— δεν τον έκαψε ο Θεουλή.

Δεν έφτανε αυτό. Μπαίνει το παιχνίδι σε χρόνο καθυστέρησης, η ομάδα του θέλει γκολ για να μειώσει τη διαφορά στους δύο βαθμούς από την κορυφή και αρχίζει φραστική αντιπαράθεση με τον Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς παρατείνοντας τον νεκρό χρόνο. Κάτι που δεν είναι ποτέ υπέρ της ομάδας που καίγεται περισσότερο για το γκολ.

Τέλος, τελειώνει το παιχνίδι και τσακώνεται με αντίπαλους παίκτες, τον τραβούν οι συμπαίκτες του να ηρεμίσει, ενώ η κάμερα τον συνέλαβε να προκαλεί την εξέδρα των οπαδών του Απόλλωνα. Χρειάστηκε η μισή ομάδα του ΑΠΟΕΛ να τον συγκρατήσει και εν τέλει, να κατέβει ο Πρόδρομος Πετρίδης στον αγωνιστικό χώρο για να τον πείσει να πάει στα αποδυτήρια.

Όσο σημαντικός ποδοσφαιριστής και αν είναι ο Σόουζα, όσο και εάν (αποδεδειγμένα) βοήθησε τον ΑΠΟΕΛ στην τρέχουσα σεζόν, η συμπεριφορά του δεν τον τιμά. Δεν την έχει ανάγκη η ομάδα του και πολύ περισσότερο, δεν την χρειάζεται το ποδόσφαιρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ