aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣωκράτης και Σκέμπρι «δίδαξαν» ήθος

Σωκράτης και Σκέμπρι «δίδαξαν» ήθος

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το ποδόσφαιρο και γενικά ο αθλητισμός ενώνει. Φυλές, θρησκείες, λαούς. Οι αθλητές, ποδοσφαιριστές, παλεύουν για το καλύτερο, είτε αυτό αφορά ατομικό ή ομαδικό επίπεδο. Στο ποδόσφαιρο, έχουν ως στόχο τη νίκη για την ομάδα τους, τα γκολ, τις χαρές και τις επιτυχίες. Άλλωστε, αυτό προστάζει ο πρωταθλητισμός. Είναι επαγγελματίες και θέλουν να κάνουν όσο το δυνατό καλύτερα τη δουλειά τους, έχοντας ως στόχο να φθάσουν στο ψηλότερο επίπεδο, να κερδίσουν δόξα και χρήμα.

Είναι στιγμές, όμως, που με τις ενέργειές τους ποδοσφαιριστές κερδίζουν την αναγνώριση, το χειροκρότημα. Στέλνουν το μήνυμα πως, στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τα γκολ και οι νίκες, δεν είναι μόνο το χρήμα. Μάλιστα, είναι κινήσεις που αξίζουν πολύ περισσότερα από τα πιο πάνω και ο κόσμος το εκτιμά και τον συνοδεύει, αναγνωρίζοντας το ήθος κάποιων ποδοσφαιριστών.

Αυτή τη βδομάδα είχαμε δυο περιστατικά που ξεχώρισαν και έγινε ιδιαίτερη μνεία. Αρχικά, την Τρίτη, ο Παπασταθόπουλος πέτυχε γκολ σε βάρος του ΑΠΟΕΛ και δεν το πανηγύρισε. «Δεν πανηγύρισα το γκολ μου μόνο και μόνο από σεβασμό», είπε χαρακτηριστικά ο Ελλαδίτης κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ. Μέγα ήθος από ένα μεγάλο ποδοσφαιριστή, που κέρδισε την εκτίμηση των οπαδών του ΑΠΟΕΛ αλλά και κάθε Κύπριο ποδοσφαιρόφιλου.

Ακολούθως, την Πέμπτη, ο Αντρέ Σκέμπρι σκόραρε για τον Απόλλωνα σε βάρος της Αταλάντα. Ένα σημαντικό γκολ για τον ποδοσφαιριστή, εντούτοις δεν το πανηγύρισε. Με το τέλος του ματς έδωσε την εξήγησή του: «Κατάγομαι από τη Μάλτα και περνούμε δύσκολες στιγμές στη πατρίδα μου. Μία δημοσιογράφος δολοφονήθηκε και γι’ αυτό δεν πανηγύρισα το γκολ».

Η δημοσιογράφος – ερευνήτρια είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ για τη διαφθορά, κύριο πεδίο της έρευνάς της, προκαλώντας την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη χώρα της. Το αποτέλεσμα γι’ αυτή τραγικό αφού έχασε τη ζωή της από έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητό της. Μια ενέργεια από τον Σκέμπρι, που δείχνει το επίπεδό του και γιατί είναι ο αρχηγός της Εθνικής Μάλτας. Αυτά μένουν στο ποδόσφαιρο και τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να αναγνωρίζονται και να αναδεικνύονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ