aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣκοράρει και στο γήπεδο της γνώσης…

Σκοράρει και στο γήπεδο της γνώσης…

Το μάτι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκοβε καλά… Τι και αν το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ ήταν παραπάνω από γεμάτο και μάλιστα με παίκτες πρωτοκλασάτους.

Ναι, θα πρέπει οπωσδήποτε, να αποκτηθεί ο μικρός από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας ως επένδυση στο μέλλον, ήταν η θέση του Σέρβου τεχνικού… Και η διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων του έκανε το χατίρι!

Έτσι, ο νεαρός Πιέρος Σωτηρίου από την ακριτική Ομορφίτα, κατηφόρισε από τον Τακτακαλά στον ΑΠΟΕΛ τον Ιούνιο του 2013. Η συνέχεια βέβαια είναι γνωστή. Εκεί έδωσε και δίνει την δική του μάχη στους γαλαζοκίτρινους. Μια μάχη συνεχής και ανελέητη μάχη, αφού ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Αγωνίζεται σε ομάδα που κάνει μόνιμα πρωταθλητισμό και έχει απαιτήσεις στην ευρωπαϊκή της πορεία. Ούτε οι σοβαροί τραυματισμοί, που τον κυνήγησαν, ούτε αν είχε να ανταγωνιστεί με μεγάλα ονόματα στην ίδια την ομάδα του, όπως ήταν και ο Φερνάντο Καβενάκι, τον έκαναν να απογοητευθεί.

Με όπλο την υπομονή, το πείσμα αλλά και την αυτοπεποίθηση, κέρδισε την εμπιστοσύνη του Τιμούρ Κετσπάγια που είδε πόσο σκληρά δούλευε στις προπονήσεις και τον καθιέρωσε στην ομάδα, ενώ οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ τον έχουν ψηλά στην εκτίμησή τους. Βέβαια ο ίδιος συνεχίζει την σκληρή του προσπάθεια γιατί πιστεύει πως κανείς δεν είναι βέβαιος για την θέση του στον ΑΠΟΕΛ, όπου ο πήχης των απαιτήσεων είναι μονίμως ψηλά.

Pieros Soteriou 1Βέβαια, ο Σωτηρίου δεν σκοράρει μόνο στον ΑΠΟΕΛ, αλλά και σένα άλλο γήπεδο, αυτό της γνώσης. Ίσως είναι λίγοι αυτοί που γνωρίζουν ότι ο νεαρός στράικερ φοιτά στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στον κλάδο της Επιστήμης του Αθλητισμού.

Άλλωστε, του φρονίμου τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, αναφέρει η λαϊκή ρήση. «Γνωρίζω από τώρα πως θα ασχοληθώ με τον Αθλητισμό κάποτε όταν θα ολοκληρώσω την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Έτσι αποφάσισα να παρακολουθήσω στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας τον κλάδο της Αθλητικής Επιστήμης που θα μου δώσει τις βάσεις για Επιστημονική κατάρτιση στο κεφάλαιο του Αθλητισμού», μας αναφέρει ο Πιέρος Σωτηρίου.

-Αγωνίζεσαι σε μια ομάδα όπου είναι σε καθαρά επαγγελματική βάση τα πράγματα. Είναι μάλιστα μονίμως και στο κανάλι του πρωταθλητισμού. Πόσο δύσκολη είναι η προσπάθεια σου αυτή;

«Γνώριζα ότι δεν είναι κάτι εύκολο .Όμως, θα πρέπει να σας αναφέρω πως η Διεύθυνση του Πανεπιστημίου, γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές, και δείχνει θα έλεγα μεγάλη κατανόηση. Υπάρχει μια σχετική ευελιξία που στοχεύει στην ουσία και όχι στους τύπους!».

Και πια είναι η ουσία;

«Η ουσία είναι να βοηθήσει με κάθε τρόπο τους εν ενεργεία αθλητές να αποκτήσουν την επιστημονική γνώση του Αθλητισμού, αφού αυτό μακροπρόθεσμα θα συμβάλει στην ίδια την ανάπτυξη του Κυπριακού Αθλητισμού. Είναι σημαντικό να είναι όλα τα στελέχη που ασχολούνται με τον Αθλητισμό επιμορφωμένα, πρωτίστως δε επιστημονικά καταρτισμένα. Αυτό πιστεύω πως είναι μέσα στην πολιτική του Πανεπιστημίου Λευκωσίας».

pieros sothreiou

Ο Πιέρος Σωτηρίου, δεν πετά στα σύννεφα. Ποτέ δεν έδειξε σημεία έπαρσης, ούτε και όταν η ΚΟΠ τον ανέδειξε ως καλύτερο νέο ποδοσφαιριστή την περίοδο 2012-13, ούτε και αν αγωνίστηκε σε όλες τις Εθνικές μας ομάδες με ιδιαίτερη επιτυχία. Απεναντίας, τον βλέπουμε να κουβαλά στην ιδιωτική του ζωή αυτά που ο Αθλητισμός τον δίδαξε. Την πειθαρχία, την αθλητική ζωή, τον σεβασμό στον συνάνθρωπό του, αλλά και την αυτοπεποίθηση για κάθε μάχη που δίνει.

«Είμαι αισιόδοξος για την πορεία μου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Διοίκηση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, την Διεύθυνση του κλάδου της Αθλητικής Επιστήμης και όλους μου τους καθηγητές», προσθέτει ο Κύπριος στράικερ.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο Σωτηρίου ο οποίος γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 1993 και ήδη συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων στο ποδόσφαιρό μας, είναι προσγειωμένος και πολύ καλά οργανωμένος.

«Χωρίς καλή οργάνωση, δεν μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου, αφού στην σημερινή κοινωνία τίποτα δεν σου χαρίζεται. Για τον λόγο αυτό κάνω την καλύτερη δυνατή διαχείριση του χρόνου που έχω στη διάθεσή μου», τονίζει ο Σωτηρίου.

Αυτά εν ολίγοις από τον νεαρό φορ που κέρδισε τους πορτοκαλί του ΑΠΟΕΛ, αλλά και την μάζα των Κυπρίων φιλάθλων που βλέπουν στο πρόσωπό του πως αξίζει τον κόπο να εμπιστευόμαστε τον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Βλέπετε, ο Γιοβάνοβιτς δεν έπεσε έξω…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ