aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣκιαθίτης: «Στόχος του ΑΠΟΕΛ και οι δύο τίτλοι»

Σκιαθίτης: «Στόχος του ΑΠΟΕΛ και οι δύο τίτλοι»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην Ελένη Μπούντου ο προπονητής τερματοφυλάκων του ΑΠΟΕΛ και πρώην του ΠΑΟΚ, Γιώργος Σκιαθίτης, με αφορμή την παρουσία της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην Κύπρο. Ο Ελλαδίτης προπονητής μίλησε μεταξύ άλλων για το πως εξελίσσεται η ζωή στους γαλαζοκίτρινους, τις διαφορές ανάμεσα στο ελλαδικό και το κυπριακό πρωτάθλημα, αλλά και τη συνύπαρξη του με τον Κρέσπο.

Όσα δήλωσε ο Γιώργος Σκιαθίτης:

Δύο χρόνια στην Κύπρο, πως εξελίσσεται η ζωή στον ΑΠΟΕΛ;

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή που έκανα, είναι μία ομάδα με τεράστια δυναμική. Ήταν λίγο δύσκολα όταν ήρθα γιατί η ομάδα έπαιζε στο γκρουπ υποβιβασμού. Οπότε η πρώτη χρονιά ήταν μία προσπάθεια για να δυναμώσει ξανά ο ΑΠΟΕΛ και να βρεθεί στη θέση που της ανήκει στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Κάποια στιγμή φτάσαμε πολύ κοντά στο να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα αλλά δεν τα καταφέραμε στο τέλος. Βγήκαμε στην Ευρώπη, φέτος φτάσαμε μέχρι τα playoffs και στη συνέχεια με την έλευση του Βλάνταν Μιλόγιεβιτς, η ομάδα έχει πάρει την άνοδο, έχει εφτά σερί νίκες και είμαστε πλέον ξεκάθαρα στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Στόχος μας είναι να πάρουμε και τους δύο τίτλους στην Κύπρο».

Ποιες είναι διαφορές ελληνικού και κυπριακού πρωταθλήματος;

«Δεν έχει μεγάλες διαφορές. Θα έλεγα μερικές φορές πως οι εντάσεις εδώ μπορεί να είναι μεγαλύτερες. Υπάρχουν ομάδες που παίζουν με περισσότερες μεταβάσεις και πρέπει να έχουν μία καλύτερη φυσική κατάσταση. Και αυτή ίσως είναι η πιο σημαντική διαφορά στα δύο πρωταθλήματα. Η νοοτροπία το κόσμου είναι η ίδια.

Για μένα αυτό είναι κάτι πολύ όμορφο και προφανώς το χαίρεσαι περισσότερο και στο γήπεδό σου αλλά περισσότερο εκτός έδρας. Έτσι το νιώθουν και οι παίκτες. Όταν ο ΑΠΟΕΛ, που είναι η μεγαλύτερη ομάδα, φέρνει 2.000-3.000 κόσμο εκτός έδρας, είναι πολύ μεγάλη ώθηση. Προφανώς εδώ υπάρχουν πράγματα που είναι οργανωμένα και δομημένα έτσι, ώστε να μπορούν να διεξάγονται παιχνίδια με την παρουσία των οπαδών και των δύο ομάδων. Προσέχουν και οι ίδιοι προκειμένου να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση και να μην τα καταστρέψουν όλα, διατηρώντας αυτήν την ωραία εικόνα στις κερκίδες».

Στον ΑΠΟΕΛ, συναντηθήκατε και με τον Κρέσπο…

«Η παρουσία του μας δίνει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, είναι μία εγγύηση για την ομάδα. Ήμουν σίγουρος όταν ήρθε στον ΑΠΟΕΛ ότι θα μας δώσει αυτά τα στοιχεία. Και όλη η ομάδα γύρω του έχει δέσει και έχει κερδίσει πράγματα και αυτό φαίνεται και στα αποτελέσματα. Στην Ευρώπη, από τα έξι παιχνίδια, στα τέσσερα δεν δεχθήκαμε γκολ, στο ένα μάλιστα έλειπε… Εδώ στην Κύπρο έχουμε δεχθεί γκολ σε δύο αγώνες από τους 12. Ούτε στο Κύπελλο δεχθήκαμε γκολ και πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο Άνχελ. Ξέρετε ότι βρίσκεται πάντα εκεί που πρέπει, πριν κάνει εκφραστεί η απειλή. Μέσα από την εμπειρία και την ευφυϊα του δίνει βοήθειες σε όλη την ομάδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ