aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΣέρινταν για ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια (συνέντευξη)

Σέρινταν για ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια (συνέντευξη)

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΟΝΗΡΟΥ

Mεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα przegladsportowy.pl παραχώρησε ο Κίλιαν Σέρινταν. Ο Ιρλανδός επιθετικός μίλησε για όλους και για όλα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πέρασμά του από ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια.

Ανάμεσα σε άλλα, είπε:

Για τον Ζουράφσκι: «Ο Ζουράφσκι σκόραρε πολλά γκολ στη Σέλτικ. Εκεί πήρε το παρατσούκλι “Magic”. Έχουν ειπωθεί πολλά γι’ αυτόν».

Για την Ελληνική μουσική: «Είναι κουραστική, όπως και η Βουλγάρικη».

Για το πως βρέθηκε στην Κύπρο: «Με ήξερε ο Πάουλο Σέρτζιο από τους αγώνες που τέθηκα αντιμέτωπός του στην Σκωτία. Μου τηλεφώνησε και με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι καθόλου για τη μετεγγραφή. Δεν το σκέφτηκα πολύ. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν ήδη γνωστός στην Ευρώπη, καθώς είχε δείξει την αξία του στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για την παρουσία του στην Κύπρο: «Αν λάβει κανείς υπόψιν τα επιτεύγματα των ομάδων που αγωνίστηκα, σίγουρα ήταν τα καλύτερα χρόνια στην καριέρα μου. Ήμουν πιο φοριμαρισμένος και σαν παίκτης και -κυρίως- σαν άνθρωπος. Για τον ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ σημαντικά τα παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ για τη Σέλτικ όχι, γιατί έπαιζαν κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί στον ΑΠΟΕΛ να προκρίνονται σχεδόν κάθε χρόνο στους ομίλους, αλλά κάθε φορά το αντιμετώπιζαν ως κάτι το διαφορετικό. Με τον ΑΠΟΕΛ είναι πιο δύσκολο να κερδίσεις μία θέση στους ομίλους. Ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση και είχα την αίσθηση ότι πολλά θα εξαρτηθούν από εμένα. Ήμουν ένας από τους βασικούς παίκτες και σε τέτοιες περιπτώσεις η αίσθηση είναι ακόμα καλύτερη σε σχέση με το πώς ήμουν στη Σέλτικ, αφού ουσιαστικά ήμουν ένας νεαρός που βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας».

Για τη μετεγγραφή του από τον ΑΠΟΕΛ στην Ομόνοια: «Το συμβόλαιο μου έληγε με τον ΑΠΟΕΛ και μου είπαν πως δεν ήθελαν να υπογράψω νέο. Ήμουν έτσι ελεύθερος. Η κατάσταση κράτησε για μερικές εβδομάδες. Τότε με πήρε τηλέφωνο ο προπονητής της Ομόνοιας, Κώστας Καϊάφας. Παράλληλα, δεν είχα αρκετές προτάσεις κι έτσι αποφάσισα να πω το “ΝΑΙ”.  Ήξερα την Κυπριακή πραγματικότητα και η πρόταση της Ομόνοιας ήταν η πιο συγκεκριμένη. Οι φίλαθλοι φυσικά δεν πηδούσαν από τη χαρά τους, αλλά ήταν μία διαφορετική κατάσταση, γιατί ο ΑΠΟΕΛ με ευχαρίστησε μου είπαν πως δεν με ήθελαν. Είχα καθαρή τη συνείδησή μου. Πέρασα καλά και στην Ομόνοια, αφού είχα πετύχει 27 γκολ σε 63 παιχνίδια».

Για τη μετεγγραφή του στην Γιαγκελόνια: «Ήξερα τι συνέβαινε. Πρώτη φορά είχα μία τέτοια κατάσταση να αντιμετωπίσω. Κάθε μέρα υπήρχαν κι άλλες πληροφορίες. Ο ατζέντης μου μιλούσε και έλεγε ότι είμαστε σχεδόν συμφωνημένοι. Πέρασε, όμως, ένας μήνας και δεν προέκυψε μετεγγραφή. Τελικά κάποιος άλλαξε μυαλά στην Ομόνοια. Έμαθα μόνο ότι όλα είναι έτοιμα, πακέταρα και έφυγα για Πολωνία».

Τι τον βοήθησε να πάρει την απόφαση για μετεγγραφή: «Ένα από τα πράγματα που με βοήθησαν στη λήψη της απόφασης ήταν το γήπεδο. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση. Μίλησα επίσης αι με τον Ιβάν Ρούνιε. Μου εξήγησε πώς ο σύλλογος λειτουργεί. Ήξερα ότι να επιλέξω τη Γιαγκελόνια ήταν μια καλή κίνηση. Τα πάντα είναι ακριβώς όπως περίμενα. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις».

Για τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται: «Στην Ομόνοια έπαιξα και στα “φτερά”, αλλά προτιμώ να παίζω στην κορυφή της επίθεσης, ως 9άρι».

Διαβάστε επίσης: 

«Πολωνός» ο Σέρινταν! (όφελος €300.000)

H τελική προσφορά της Γιαγκελόνια για Σέρινταν (δηλώσεις του προέδρου των Πολωνών)

Έμειναν τα τυπικά για Σέρινταν; (pics)

Η τελευταία πρόταση της Γιαγκελόνια έχει απορριφθεί

«Ο Σέρινταν θα έλθει το καλοκαίρι δωρεάν σε εμάς»

«Λάβαμε ένα σήμα από το μάνατζερ του Σέρινταν»

Ταξιδεύει άμεσα για Πολωνία ο Σέρινταν

Γιαγκελόνια καλεί (και) Σέρινταν!

Είπε «όχι» στη Γιαγκελόνια για τον Σέρινταν

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ