aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣέρινταν: «Έπεφταν πύραυλοι και σκεφτόμουν “σκατά θα γίνει πόλεμος”»

Σέρινταν: «Έπεφταν πύραυλοι και σκεφτόμουν “σκατά θα γίνει πόλεμος”»

Μεγάλη συνέντευξη στο «WeAreCavan» παραχώρησε ο Κίλιαν Σέρινταν. Μεταξύ άλλων περιέγραψε τις εμπειρίες του στο Ισραήλ. Χαρακτήρισε εξαιρετικά όμορφη και ενδιαφέρουσα πόλη το Τελ Αβίβ, όμως περιέγραψε το πώς βίωσε τις πρώτες φορές που υπήρξε ανταλλαγή πυραύλων με τον Λίβανο. Ο Ιρλανδός επιθετικός που θήτευσε σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια με το δικό του ιδιαίτερο στυλ τα όσα έζησε στο Ισραήλ.

Το σχετικό απόσπασμα: «Από όλα τα μέρη που έχω ζήσει το Τελ Αβίβ ήταν το πιο διαφορετικό πολιτισμικά μέρος. Τόσο διαφορετικό που ήταν παράξενο. Όταν έπαιζα στην Κύπρο ταξίδευα στο Τελ Αβίβ συχνά γιατί είναι μόνο 40 λεπτά η πτήση. Είναι μία απίστευτη πόλη. Είναι ανάμεσα στη Συρία και τον Λίβανο και όταν το είδα στον χάρτη σκέφτηκα “Θεέ μου, που πηγαίνω;”. Περισσότερο όσοι δεν γνωρίζουμε πιστεύουμε πως κάθε μέρα υπάρχουν εκεί βόμβες και ότι είναι επικίνδυνο να ζεις εκεί. Αν και υπήρχαν δύο φορές που έζησα λίγο δύσκολες στιγμές. Μία μέρα ενώ πηγαίναμε στην προπόνηση κάποιος από τον Λίβανο απ’ ότι θυμάμαι πυροβόλησε έναν πύραυλο σε μία βάση του στρατού και κτύπησε μια δεξαμενή. Κανείς δεν τραυματίστηκε. Δεν ήξερα τι είχε συμβεί. Όλοι οι παίκτες συζητούσαν γι’ αυτό, αλλά βγήκαμε για προπόνηση κανονικά και εγώ ήμουν κάπως “τι γίνεται τώρα”; Και μου είπαν τελείωσε. “Ρίξαμε και εμείς λίγους πυραύλους πίσω και συμφωνήσαμε ότι τελείωσε”. Αυτό ήταν. Διήρκησε τρεις ώρες και ήταν πολύ άσχημο, αλλά γι΄ αυτούς είναι κάτι συνηθισμένο. Για παράδειγμα, κάθε κτίριο έχει καταφύγιο για τις βόμβες. Υπάρχει ένα μικρό δωμάτιο με μια τεράστια πόρτα από χάλυβα. Για μένα ήταν παράξενο, αλλά αυτοί γελούσαν. Τι πρώτη φορά που το έζησα σκέφτηκα “σκατά, θα γίνει πόλεμος”. Σκέφτεσαι πάντα τα χειρότερα. Αλλά, να σας πω κάτι; Εάν γίνει παγκόσμιος πόλεμος το Τελ Αβίβ θα είναι η πιο ασφαλής πόλη να ζει κανείς. Είναι συνηθισμένοι και έχουν προστασία. Πέραν αυτού, το Τελ Αβίβ είναι πανέμορφο. Έχει τα πάντα, υπέροχες παραλίες, εστιατόρια, μπαρ. Είναι από τις πιο σύγχρονες πόλεις που μπορεί να επισκεφθεί κανείς. Το επισκέφθηκα πρώτη φορά όταν ήμουν στον ΑΠΟΕΛ για αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ και μέναμε σε ένα ξενοδοχείο δίπλα στην παραλία και σκεφτόμουν πως δεν μοιάζει καθόλου η πόλη με το πώς την είχα φανταστεί. Σίγουρα το συνιστώ σε όλους να το επισκεφθούν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ