aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΣΣεντρίκ Γιαμπερέ: Τον έκαναν με τα κρεμμυδάκια

Σεντρίκ Γιαμπερέ: Τον έκαναν με τα κρεμμυδάκια

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Γήπεδο Σαν Μαμές, 16 Φεβρουαρίου 2017, αντίπαλος Αθλέτικ Μπιλμπάο, το χρονόμετρο σημαδεύει το 61ο λεπτό: Ο Σεντρίκ Γιαμπερέ κάνει τη λάθος πάσα, επωφελείται ο Ίκερ Μουνιαΐν, δίνει την μπάλα στον Αρίτζ Αντούριθ και με πλασέ γράφει το 2-1. Γήπεδο ΓΣΠ, 4 Μαρτίου 2017, αντίπαλος Ομόνοια, 87ο λεπτό: Ο Ματ Ντέρμπισαϊρ εκμεταλλεύεται εκ νέου ένα λάθος του Σεντρίκ Γιαμπερέ (λανθασμένη εκτίμηση μπαλιάς) και γράφει τον επίλογο του ντέρμπι (2-1).

Δύο λάθη του υψηλόσωμου Γάλλου κεντρικού αμυντικού του ΑΠΟΕΛ στα τέσσερα παιχνίδια που αγωνίστηκε ή αν το προτιμάτε καλύτερα σε 315 λεπτά συμμετοχής, αρκούσαν και περίσσευαν ώστε ο ενθουσιασμός προ διμήνου της μετεγγραφής του να μετατραπεί αίφνης σε γκρίνια.

Για να ακριβολογούμε, οι ΑΠΟΕΛίστες έκαναν με τα κρεμμυδάκια τον 26χρονο στόπερ που μετακόμισε στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» με τη μορφή δανεισμού από την Μπορντό. Και τι δεν λένε στις καθημερινές συνευρέσεις ή στις ραδιοφωνικές εκπομπές φιλάθλων. Σε τέτοιο βαθμό που σε αρκετούς εξ αυτών κλονίστηκε πλέον η εμπιστοσύνη μέσα σε ένα δίμηνο.

Και απ’ ό,τι φαίνεται σε αυτούς τείνει να «ενσωματωθεί» και ο Τόμας Κρίστιανσεν, κάτι που καλείται να ανατρέψει ο Γιαμπερέ. Γιατί στα τελευταία δύο ματς, όταν δηλαδή παρουσιάστηκε ανάγκη για «συγκόλληση» στην καρδιά της οπισθοφυλακής, προτίμησε τη λύση του Νικόλα Ιωάννου και την (αυτόματη) είσοδο του Ρομπέρτο Λάγο στο αριστερό άκρο. Κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η εν λόγω επιτυχημένη επιλογή.

Και ρωτούν κάποιοι: Γιατί να μην παίξει ο Γιαμπερέ ώστε να ανέβει η αυτοπεποίθησή του; Γιατί να μη θέλει ο Δανός προπονητής να τον κερδίσει; Τι έχει να επωφεληθεί ο Δανός προπονητής, όταν δεν δίνει ευκαιρίες σ’ έναν παίκτη που αγωνίστηκε στην Μπορντό και φέτος στην Ανζί; Υπάρχει, εν τέλει, κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να τον έχει μονίμως στον πάγκο;

Είναι απλό το θέμα: Ο Γάλλος δεν έχει ακόμη προσαρμοστεί στο νέο ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Παρόλο που έχει καλές τοποθετήσεις, στις εναέριες μονομαχίες είναι σχεδόν ανίκητος, δεν είναι αργός για το μπόι του, παρουσίασε διαστήματα κατά τα οποία χάνει τη συγκέντρωσή του. Αφαιρείται… Από υπερβολική σιγουριά ή κάτι άλλο, μόνο ο ίδιος μπορεί να εξηγήσει.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, το ζητούμενο για τον Σεντρίκ είναι ένα. Ποιο; Στην επόμενη ή επόμενες ευκαιρίες που θα πάρει, οφείλει να τις αρπάξει από τα μαλλιά. Γιατί μόνο έτσι θα ζητήσει η τεχνική ηγεσία την ανανέωση του δανεισμού του από την Μπορντό. Θα προλάβει άραγε να τα καταφέρει, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ