aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣε θέση οφσάιντ ο Εφραίμ, τι αναφέρει ο κανονισμός (vid)

Σε θέση οφσάιντ ο Εφραίμ, τι αναφέρει ο κανονισμός (vid)

Επιθετικός μονόλογος του ΑΠΟΕΛ ήταν το πρώτο ημίχρονο του αγώνα των «γαλαζοκιτρίνων» με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου, στο ντεμπούτο του Κόρε Ινγκεμπρίγκτσεν. Οι γαλαζοκίτρινοι προηγήθηκαν 2-0 με σκόρερ τους Πάβλοβιτς (19’) και Εφραίμ (24’), ενώ είχαν άλλες 4-5 ξεκάθαρες ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.

Ο Κύπριος εξτρέμ σκόραρε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ πιστώθηκε και την ασίστ στο πρώτο τέρμα του ΑΠΟΕΛ. Πάντως, το δεύτερο τέρμα δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς ο Γιώργος Εφραίμ σε θέση οφσάιντ την ώρα που ο Νικόλας Ιωάννου έκανε την σέντρα στην περιοχή.

Η μπάλα κτύπησε σε πόδι αμυντικού προτού καταλήξει σε αυτόν, όμως όπως αναφέρει ο κανονισμός όταν η μπάλα  επιστρέφει προς έναν ποδοσφαιριστή που ήταν εκτεθειμένος ή, εξοστρακίζεται προς αυτόν ή, παίζεται προς αυτόν από σκόπιμη αμυντική επέμβαση αντίπαλου τότε είναι σε θέση οφσάιντ.

Αναλυτικά τι αναφέρει ο κανονισμός

«Επηρεάζει το παιχνίδι» σημαίνει το να παίξει ή, να ακουμπήσει την μπάλα που έγινε πάσα ή, αγγίχθηκε από έναν συμπαίκτη του.
* «παρεμβολή στον αντίπαλο» σημαίνει ένας παίκτης να εμποδίζει έναν αντίπαλο από το να παίξει ή, να έρθει σε θέση να παίξει την μπάλα, ξεκάθαρα εμποδίζοντάς την οπτική του γραμμή ή, διεκδικώντας του την μπάλα, μαρκάροντάς τον.

* «παίρνει πλεονέκτημα ευρισκόμενος σε αυτή τη θέση» σημαίνει ένας παίκτης να παίξει την μπάλα:

(i) κατά την επιστροφή ή, εξοστρακισμό της προς αυτόν από το δοκάρι ή, από αντίπαλο, ενώ ο ίδιος βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

(ii) όταν αυτή επιστρέφει προς αυτόν ή, εξοστρακίζεται προς αυτόν ή, παίζεται προς αυτόν από σκόπιμη αμυντική επέμβαση αντίπαλου, ενώ ο ίδιος βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Ένας παίκτης σε θέση οφσάιντ που δέχεται την μπάλα από αντίπαλο, ο οποίος σκόπιμα παίζει την μπάλα (εκτός από μια σκόπιμη αμυντική επέμβαση), δεν θεωρείται ότι έχει κερδίσει πλεονέκτημα».

Δείτε το γκολ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ