aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣχίζας: «Ο κορωνοϊός δεν κάνει εκπτώσεις στον ανοικτό χώρο»

Σχίζας: «Ο κορωνοϊός δεν κάνει εκπτώσεις στον ανοικτό χώρο»

Στο Ράδιο Πρώτο παραχώρησε δηλώσεις ο Αθλίατρος Δρ. Κώστας Σχίζας τονίζοντας πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό υπογραμμίζοντας πως αυτή την στιγμή προέχει η υγεία μας.

«Αν μιλάμε για προπονήσεις, αυτά τα άτομα έρχονται σε επαφές σώμα με σώμα. Ο ιός δεν κάνει έκπτωση σε ανοιχτό χώρο. Στόχος μας είναι, αφού λήφθηκαν αυτά τα μέτρα, αν δεν κάνουν προπόνηση πρώτιστο μέλημα είναι η υγεία μας. Ότι πω περισσότερο, δεν θα βοηθήσω», ανέφερε αρχικά ο αθλίατρος Δρ. Κώστας Σχίζας στο Ράδιο πρώτο τονίζοντας την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Στην συνέχεια υπογράμμισε: «Το μασάζ στα αποδυτήρια απαγορεύονται; Θα μπουν σε σάουνες και σε τζακούζια… Αν είναι έτσι, να κάνουν ατομικές προπονήσεις. Αν δεν ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες και αν δεν λάβουμε μέτρα, τότε θα γίνει εκτεταμένη επιδημία. Και οι αθλητές πρέπει να καταλάβουν ότι είναι πολύ σοβαρότερα τα πράγματα, απ’ ό,τι ήταν στην αρχή. Μπορεί να έχουμε το πρόβλημα τύπου Ιταλίας, πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί».

Για τον ιό και τις προπονήσεις σε ανοιχτό χώρο είπε: «Από ιατρικής πλευράς, δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο, ο ιός δεν είναι εύκολος. Η πολιτεία και οι πολίτες να κάνουν αυτό που πρέπει και να τηρούμε με αυστηρή προσήλωση τους κανόνες υγιεινής.

Εγώ λέω ότι είναι άκυρο να γίνονται προπονήσεις και σε ανοιχτό χώρο. Αν ένας ποδοσφαιριστής την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε σε επαφή με δικό του, που ήρθε από το εξωτερικό και μετέφερε τον ιό στον ποδοσφαιριστή και δεν έχει πυρετό, θα μπει στην προπόνηση… Αυτός που μπήκε στην προπόνηση με τον ιό, μπορεί να τον μεταδώσει σε άλλα 2-3 άτομα. Χρειάζεται μόνο αυστηρή τήρηση των κανόνων».

Για το παράδειγμα Αγγλίας και Ιταλίας τόνισε: «Πρέπει να περιμένουμε 1-2 εβδομάδες να δούμε μέχρι πού θα φτάσουν τα κρούσματα και τότε θα παρθούν οι αποφάσεις. Όλη η Ιταλία είναι σε καραντίνα, επειδή δεν το πήραν στην αρχή σοβαρά. Για χάρη της ζωής αναστέλλεται και χάνεται το πρωτάθλημα… Δεν θα κάνουμε αυτό που έκανε στην Αγγλία ο πρωθυπουργός, αυτά δεν γίνονται. Γυρίζει το κεφάλι του ανθρώπου. Να προσέχουμε όλοι τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, δεν είναι παίξε-γέλασε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ