Σάβιτς: Στα «μαγικά» χέρια της Γερμανίδας γιατρού και κορυφαίας στο είδος της

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

Σε ό,τι πιο εξειδικευμένο και καλύτερο θα μπορούσε να υπάρξει, αποτάθηκαν στον ΑΠΟΕΛ για την αποκατάστασή του τραυματισμού του Βουγιαντίν Σάβιτς, ο οποίος σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση έχει υποστεί τραυματική ρήξη ορθού κοιλιακού μυός και δεν αποφεύγει το νυστέρι. Πιο συγκεκριμένα, ο Σέρβος αμυντικός θα χειρουργηθεί από την κα. Ούλρικε Μούσαβεκ, που είναι η καλύτερη στο είδος της γιατρός, η οποία, μάλιστα, χρησιμοποιεί μία επαναστατική μέθοδο. Αυτή της Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής (minimal repair), για την οποία χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία αναπαραγωγής εικόνας, -λαπαροσκόπια- που βασίζονται στην χρήση οπτικών ινών.

Διαβάστε επίσης: Αποφασίζουν για την αποχώρηση στον ΑΠΟΕΛ: Ο Λαφράνς και τα σενάρια

Η κα. Ούλρικε Μούσαβεκ ασκεί πάνω 40 χρόνια την ιατρική και τις τελευταίες δεκαετίες έχει κατορθώσει να αναπτύξει ό,τι πιο σύγχρονο σε μέθοδο αντιμετώπισης χρόνιων προβλημάτων σε κοιλιακούς, προσαγωγούς και κήλες. Το 1993 ίδρυσε τη δική της κλινική στο Μόναχο, ενώ τα τελευταία χρόνια άνοιξε κλινική και στο Λονδίνο. Την τελευταία δεκαετία προκάλεσε… επανάσταση στο χώρο της χειρουργικής ως προς τις κήλες με τη μέθοδο «minimal repair». Στη συγκεκριμένη μέθοδο, ο χειρουργημένος παίρνει μόλις σε 24 ώρες εξιτήριο, ενώ όπως είχε δηλώσει παλιότερα η Μούσαβεκ σε συνέντευξή της, με αυτή την τεχνική, η απόλυτη αποκατάσταση ορίζεται ανάμεσα σε 10 με 14 μέρες, τεράστια διαφορά από της 5 με 7 εβδομάδες που χρειάζονται οι άλλες τεχνικές.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το όνειρο έσβησε στο Άμστερνταμ…

«Με την εμπειρία περισσότερων από 14.000 εγχειρήσεων αποκατάστασης στο ισχίο, ανέπτυξα τη συγκεκριμένη τεχνική στην αναγκαιότητα να μειωθεί ο χρόνος αποκατάστασης του προβλήματος σε υψηλού επιπέδου αθλητές. Με τη συγκεκριμένη τεχνική ο αθλητής μπορεί να περπατήσει ακόμα και να σηκώσει βάρη αμέσως μετά την επέμβαση, ενώ μπορεί να αρχίσει προπονήσεις μετά από δύο ημέρες. Η απόλυτη αποκατάσταση ορίζεται ανάμεσα σε 10 με 14 ημέρες, τεράστια διαφορά από τις 5-7 εβδομάδες που χρειάζονται άλλες τεχνικές, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε επαγγελματία ποδοσφαιριστή», ήταν τα λόγια της.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ