aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣάβιτς: «Bαρύ» επίθετο, τατουάζ, στρατιωτικό... παρατσούκλι και «ροζ» ρεπορτάζ

Σάβιτς: «Bαρύ» επίθετο, τατουάζ, στρατιωτικό… παρατσούκλι και «ροζ» ρεπορτάζ

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Πολλά είναι τα παραδείγματα ποδοσφαιριστών που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον δρόμο των γονιών τους κουβαλώντας στις πλάτες τους «βαριά» κληρονομιά. Ένας από αυτούς είναι και ο Βούγιαντιν Σάβιτς, ο νεοαποκτηθείς παίκτης του ΑΠΟΕΛ. Άρχισε να τρέχει πίσω από μια μπάλα κάτω από άγρυπνο βλέμμα του πατέρα του, θρύλου του Ερυθρού Αστέρα, του σερβικού και γιουγκοσλαβικού ποδοσφαίρου, Ντουσάν Ντούλε Σάβιτς, επομένως ήταν καταδικασμένος από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο ότι το σπουδαίο επώνυμο θα τον κυνηγά.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος πριν από λίγους μήνες σε συνέντευξή του, αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που αποφάσισε να φύγει από τη Σερβία και τον Ερυθρό Αστέρα το καλοκαίρι του 2010 με προορισμό την Μπορντό. Ήθελε να χτίσει το δικό του όνομα, να κάνει τη δική του καριέρα.

«Είχα μια απερίγραπτη επιθυμία να αποδείξω σε ορισμένους φανατικούς οπαδούς που με έβλεπαν αποκλειστικά ως γιος του μπαμπά και όχι ως κάποιος που είναι έτοιμος να αφήσει την καρδιά του στο χορτάρι για τον σύλλογο, ότι αξίζει. Έπρεπε να φύγω και ήταν σίγουρα μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις στη ζωή μου. Πολλές φορές διερωτήθηκα πως είναι δυνατόν ορισμένοι να θεωρούν αφύσικο ο γιος ενός ποδοσφαιριστή να γίνει και ο ίδιος ποδοσφαιριστής και ταυτόχρονα να θεωρούν φυσιολογικό ο γιος ενός τραγουδιστή να τραγουδάει. Τέτοιες προκαταλήψεις, πέρα ​​από ότι προσβάλλουν, σε κάνουν πιο δυνατό. Είμαι ευγνώμων στους γονείς μου που μου έδωσαν την απαραίτητη στήριξη και εκπαίδευσή και σήμερα τέτοιες καταστάσεις μπορώ πολύ εύκολα να τις αντιμετωπίσω», είπε με παράπονο.

Και η αλήθεια είναι ότι ο Βούγιαντιν Σάβιτς κατάφερε να αποδείξει ότι τελικά το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά και να κερδίσει την αγάπη και την εκτίμηση των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα και όχι μόνο. Μετά από επτά χρόνια περιπλάνησης σε Γαλλία (Μπορντό), Γερμανία (Δυναμό Ντρέσντεν, Αρμίνια Μπίλεφελντ) και Μολδαβία (Σερίφ Τιράσπολ), επέστρεψε στη χώρα του και στην ομάδα που τον ανέδειξε, παίρνοντας και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Μάλιστα, ανακοίνωσε με ένα ιδιαίτερο τρόπο την επιστροφή του στο «Μαρακανά», ανεβάζοντας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μια φωτογραφία με το νέο του τατουάζ που είχε ζωγραφισμένο τον «Νικηφόρος του Βελιγραδίου» στα χρώματα του Ερυθρού Αστέρα και γύρω του στοίχους του ύμνου της ομάδας. Ένα άλλο τατουάζ είχε κάνει στον αριστερό του μηρό πριν αποχωρήσει, που απεικόνιζε το «Μαρακανά», το σήμα του Ερυθρού Αστέρα και τον Ναό του Αγίου Σάββα.

Το ψευδώνυμο «Giska» του το… κόλλησαν οι συμπαίκτες του, όταν μια μέρα τον είδαν να διαβάζει ένα βιβλίο για την ιστορία του μαφιόζου Αλεξάνταρ Κνεβέβιτς Κλέλε, ενός νεαρού άνδρα που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έγινε είδωλο των εγκληματιών τη δεκαετία του 1990. Στο βιβλίο γινόταν αναφορά και στον ιδρυτή της σερβικής παραστρατιωτικής οργάνωσης που πολέμησε στον πόλεμο στην Κροατία, Ντόρμπε Μπόζοβιτς, άλλως «Γκίσκα». «Εξήγησα στους συμπαίκτες μου ότι διάβαζα το συγκεκριμένο βιβλίο γιατί ο «Γκίσκα» ήταν ο θείος του παππού μου, και ότι θέλω να μάθω περισσότερα γι’ αυτόν. Από εκείνη τη στιγμή με φωνάζουν… Γκίσκα».

Σε ό,τι αφορά στην προσωπική ζωή του Βούγιαντιν Σάβιτς, είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Μίρκα Βασίλεβιτς, με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδιά, την Άντρεα, τον Αντριάν και τη Μιχαέλα. Η σχέση του με την όμορφη ηθοποιό κατά καιρούς πέρασε από πολλές φουρτούνες, με δημοσιεύματα κουτσομπολίστικων εφημερίδων να του χρεώνουν εξωσυζυγική σχέση με την 43χρονη Σέρβα τραγουδίστρια Ντάρα Μπουμπαμάρα, την οποία γνωρίσαμε πρόσφατα (μαζί με τη Γελένα Καρλέουσα) χάρη στον Όγκνιεν Βράνιες, με τον οποίο φαίνεται πως είχε έναν… περαστικό δεσμό.

Ο Σάβιτς πάντως αρνήθηκε τις κατηγορίες και απάντησε στους παπαράτσι που τον φωτογράφησαν με την Ντάρα σε νυχτερινό κέντρο. «Πρώτα απ’ όλα, είναι σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικής μου ζωής και δεν αποτελεί μέρος του επαγγέλματος των δημοσιογράφων. Είμαι τυχερός που μεγάλωσα δίπλα σε μια μητέρα που ασχολήθηκε με αυτή τη δουλειά (σ.σ. λέγεται Μαρίνα Ράγιεβιτς και είναι γνωστή δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια στη Σερβία), και έτσι έμαθα κάτι. Όσον αφορά στην έξοδό μου, περιστασιακά, όπως όλοι οι άλλοι, έχω την επιθυμία να βγω έξω, να ξεσκάσω. Έχω φίλους και των δύο φύλων», είπε

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ