aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣΣατσιάς: «Βήμα βήμα να φτάσω ψηλά, αλλά δεν είναι μόνο ο ΑΠΟΕΛ»

Σατσιάς: «Βήμα βήμα να φτάσω ψηλά, αλλά δεν είναι μόνο ο ΑΠΟΕΛ»

Για την πρεμιέρα του ΑΠΟΕΛ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τις αναμετρήσεις των τριών κυπριακών ομάδων που παίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ, την Αναγέννηση Δερύνειας και τους μελλοντικούς του στόχους στην προπονητική μίλησε στο ραδιόφωνο του Super Sport FM o Μαρίνος Σατσιάς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Παρακολούθησες το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με την Σουτιέσκα; «Ναι το είδα. Πιστεύω πήρε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, η ομάδα του ΑΠΟΕΛ φαινόταν ότι δεν είναι έτοιμη από πλευράς δυνατοτήτων. Ποιοτικά είναι πολύ καλύτερη. Είναι στην αρχή των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων και μια ομάδα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε πολύ ψηλά επίπεδα. Σκεφτείτε ότι έγιναν μόνο φιλικά. Θεωρώ πως είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Έχει τη βάση για πρόκριση και με προσοχή θα περάσει στον επόμενο γύρο».

Για τις υπόλοιπες κυπριακές ομάδες, ΑΕΛ, ΑΕΚ και Απόλλωνα: «Και οι τρεις έχουν αρκετά δύσκολο έργο, ειδικά η ΑΕΚ και η ΑΕΛ. Με την Λέφσκι έχω αγωνιστεί πριν αρκετά χρόνια. Θέλει μεγάλη προσοχή και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα. Να ευχηθώ ξανά να φέρουν και οι τρεις ένα καλό αποτέλεσμα για να έχουν το πάνω χέρι για πρόκριση».

Εδώ και μερικά χρόνια ασχολείσαι με την προπονητική: «Ήταν κάτι που πάντοτε ήθελα. Όταν ξεκίνησα να αγωνίζομαι στον ΑΠΟΕΛ ως βασικός, είχα στόχο να γίνω προπονητής. Κατέγραφα όλες τις προπονήσεις. Ήμουν αρκετά αφοσιωμένος σε θέματα τακτικής. Αυτό με βοήθησε και έμεινα σε αυτή την πορεία για να αναδείξω τον εαυτό μου προς τα έξω. Έχουμε να επιτελέσουμε ένα δύσκολο έργο, ως προπονητές. Έχεις να διαχειριστείς 25 παίκτες και χρειάζεσαι σωστούς συνεργάτες».

Ποιοι είναι οι στόχοι της Αναγέννησης; «Διαχρονικά, η Δερύνεια είναι από τις μεγάλες ομάδες. Οι στόχοι είναι υψηλοί. Όπως και άλλες ομάδες, θέτουν ψηλά τον πήχη, έτσι έχουμε και εμείς τον πήχη ψηλά. Έχουμε ένα χαμηλό μπάτζετ, όμως θα προσπαθήσουμε να φέρουμε στην ομάδα ποιοτικούς παίκτες. Πιστεύω πως αξίζει περισσότερο σεβασμό αυτή η ομάδα. Ο κόσμος είναι απαιτητικός. Δεν πήγα στη Δερύνεια για να έχω απλά δουλειά, θέλω να έχω ένα στόχο. Αν μπορούμε να βγούμε κατηγορία, μακάρι να τα καταφέρουμε. Είναι αρκετά δύσκολο, όμως τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς. Είναι σημαντικό για εμάς που κρατήσαμε τον βασικό κορμό. Ευελπιστούμε πως με ποιοτικές προσθήκες θα κάνουμε την Αναγέννηση δυνατή».

Πηγαίνοντας πίσω, ποιος προπονητής σε επηρέαζε περισσότερο θετικά και θα ήθελες να του μοιάσεις; «Δεν θέλω να μειώσω κάποιον. Πιστεύω πως από τον κάθε ένα έχω κερδίσει πράγματα. Πάντοτε παίρνεις τα θετικά. Κάποιοι προπονητές έχουν αφήσει το στίγμα τους και λόγω των επιτυχιών που έχουν κάνει όπως ο κ. Γιοβάνοβιτς. Από όλους τους προπονητές, κι αυτό πρέπει να κάνει ο καθένας μας ξεχωριστά, είναι να πάρεις τα θετικά. Έτσι, μπορείς να προχωρήσεις μπροστά. Για μένα ο ΑΠΟΕΛ ήταν μεγάλη σχολή. Με βοήθησε πολύ και γενικά σε όλη μου τη ζωή. Τώρα όμως προχωρώ στη καριέρα μου ως προπονητής, είναι ένα άλλο κομμάτι, ένα άλλο στοίχημα. Οι στόχοι μου είναι υψηλοί. Βήμα βήμα πιστεύω θα τα καταφέρω».

Έχει σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να είσαι προπονητής στον ΑΠΟΕΛ μελλοντικά; «Αυτό ανάφερα πριν, βήμα βήμα. Έτσι για να τα ξεκαθαρίσω όμως, δεν είναι μόνο στον ΑΠΟΕΛ. Φτάνει αυτή η ομάδα που θα δουλέψω να είναι μέσα στους στόχους και τις απαιτήσεις τις δικές μου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ