aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣατσιάς για ΑΠΟΕΛ: «Να αναλάβουν τις ευθύνες όσοι είναι εκεί»

Σατσιάς για ΑΠΟΕΛ: «Να αναλάβουν τις ευθύνες όσοι είναι εκεί»

Πεπεισμένος ότι ο Ερμής θα γευτεί σύντομα τη χαρά της νίκης δήλωσε ο Μαρίνος Σατσιάς. Ο τεχνικός των «φτεροπόδαρων» μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» τόνισε ότι το ευτύχημα είναι ότι η ομάδα δεν χάνει (οκτώ ισοπαλίες και μία ήττα σε εννέα αγώνες) και προανήγγειλε μετεγγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Ο Κύπριος προπονητής δήλωσε έκπληκτος με την ευρεία νίκη της Ομόνοιας επί της ΑΕΚ, στάθηκε στα ψυχικά αποθέματα που έδειξε ο Απόλλων, ενώ μιλώντας για τον ΑΠΟΕΛ σημείωσε ότι επιβάλλεται να υπάρξει ψυχραιμία και όσοι είναι κοντά στην ομάδα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Είστε ικανοποιημένος με τον απολογισμό οκτώ ισοπαλιών και μίας ήττας σε εννέα αγώνες; «Ικανοποιημένος μέχρι σε ένα σημείο. Μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς και νίκες. Η ομάδα παίζει καλά. Οι λεπτομέρειες ανάμεσα στις ομάδες είναι μικρές. Δεν καταφέραμε να πάρουμε τρίποντο αλλά το ευτύχημα είναι ότι δεν χάνουμε και λέει πολλά. Πιστεύουμε στην ομάδα και με ένα τρίποντο η ομάδα θα πάρει περισσότερη ψυχολογία».

Ο Ερμής είναι η ομάδα με τα λιγότερα γκολ. Υπάρχει πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι; «Βρίσκουμε ευκαιρίες, όμως το κακό είναι δεν τις αξιοποιούμε. Δυσκολευόμαστε να σκοράρουμε και κάνουμε πιο δύσκολο το έργο μας».

Θα ενισχύσετε το επιθετικό κομμάτι; «Ναι, εντός των ημερών θα ενισχυθούμε μεσοεπιθετικά με τρεις ποδοσφαιριστές. Όχι καθαρά επιθετικούς για να μην παρεξηγηθώ, εννοώ και τους ακραίους επιθετικούς, ώστε να βελτιωθούμε στο επιθετικό κομμάτι. Θα κινηθούμε για έναν σέντερ φορ και δύο ακραίους επιθετικούς».

Πιο αποτέλεσμα της αγωνιστικής σου έκανε εντύπωση: «Το 3-2 με την εξέλιξη που ήρθε το παιχνίδι ναι. Έδειξε μεγάλα ψυχικά αποθέματα ο Απόλλων και γύρισε το παιχνίδι. Αυτό που δεν περίμενα ήταν το 3-0 της Ομόνοιας. Η Ομόνοια είχε μεγάλη ευστοχία και ότι έκανε το αξιοποίησε σε τέρμα στο πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ το πρώτο ημίχρονο είχε και αυτή τις ευκαιρίες της και θυμάμαι πολύ καλά ότι είχε εφτά τελικές και πέντε στο στόχο αλλά το αποτέλεσμα ήταν 0-3.  Να πω για τη δική μου ομάδα, ότι τα γκολ και οι νίκες θα έρθουν. Έχουμε πίστη στην ομάδα και με το να επιμένουμε σε κάποια πράγματα θα τα πετύχουμε».

Περίμενες τόσο άνετη νίκη της Ομόνοιας; «Εγώ προσωπικά δεν το περίμενα. Η ΑΕΚ είχε δείξει σταθερότητα και ανοδική πορεία, όπως και η Ομόνοια φυσικά. Γι’ αυτό ήθελα να παρακολουθήσω το παιχνίδι με μεγάλη αγωνία και δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα για να είμαι ειλικρινής, έμεινα έκπληκτος».

Μαρίνο, ήσουν για αρκετά χρόνια αρχηγός στον ΑΠΟΕΛ. Πώς εξηγείς την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα; «Εντάξει, δεν θέλω να πω πολλά γιατί είναι μέσα στην ομάδα ο γιός μου. Αλλά, η κατάσταση στον ΑΠΟΕΛ για μένα είναι πρωτοφανής με όλα όσα συμβαίνουν. Πρέπει η ομάδα να βρει τα ψυχικά αποθέματα. Οτιδήποτε άλλο είναι αυτοκαταστροφικό. Πρέπει αυτοί που βρίσκονται εκεί να αναλάβουν τις ευθύνες. Αν πρέπει να φύγουν να έρθουν κάποιοι άλλοι ή αν πρέπει να φύγουν παίκτες και να έρθουν κάποιοι άλλοι. Σε τέτοια κατάσταση χρειάζεται ψυχραιμία. Κανείς δεν περίμενε τέτοια πορεία και χρειάζεται προσοχή για να μην υπάρξουν περιπέτειες. Δεν μπορώ να πω περισσότερα για κάτι που δεν γνωρίζω».

Πώς θα νιώσεις ο πατέρας που θα αντιμετωπίσει τον γιο το Σάββατο; «Δεν ξέρω, πραγματικά (γέλια). Δύσκολο και πρωτόγνωρο το συναίσθημα για μένα, αλλά θα το αντιμετωπίσω με ψυχραιμία και ηρεμία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ