aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣαρφό και Εφραίμ πήραν από το χέρι τον ΑΠΟΕΛ και τον επανέφεραν σε νικηφόρα τροχιά

Σαρφό και Εφραίμ πήραν από το χέρι τον ΑΠΟΕΛ και τον επανέφεραν σε νικηφόρα τροχιά

Ο ΑΠΟΕΛ εγκλωβίστηκε από τον Ακρίτα, πιέστηκε και αγχώθηκε. Δοκιμάστηκαν τα όρια και οι αντοχές του μέχρι να προσθέσει το τρίποντο στις αποσκευές (2-1), πρώτο μετά από δύο σερί αγωνιστικές και πρώτο μετά από τρία διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα στο «Στέλιος Κυριακίδης».

Το έπραξε γιατί, κατά κύριο λόγο, οι παίκτες με τον αριθμό 44 και 7 στην πλάτη, δεν αστειεύονταν. Ο Σαρφό, σέρβιρε την μπάλα μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο Κρέσπο από κοντά άνοιξε το σκορ (27΄). Ο βραχύσωμος Γκανέζος, πριν από το πέναλτι που κέρδισε στην εκπνοή και ο Κβιλιτάια το… ξόδεψε (90’+5), πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα και ο Εφραίμ, δεν λάθεψε. Ο κάπτεν του Θρύλου που «κυκλοφορεί» ασφαλώς με το νούμερο 7, πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους γαλαζοκίτρινους, αφού βλέπετε, η ομάδα της Χλώρακας είχε φέρει τον αγώνα στα ίσα, με πέναλτι που κέρδισε ο Γαβριήλ και το μετέτρεψε σε γκολ ο Αμπραχαμ (68΄).

Ο Μιλόγεβιτς, μετά το τέλος του ματς, δεν μάσησε τα λόγια του: «Το πέναλτι για μένα ήταν… ηλίθιο (σ.σ.: το έκανε ο Νταουσβίλι). Σε αυτό το επίπεδο δεν μπορούμε να “τρώμε” τέτοια πέναλτι, αλλά δεν κατηγορώ κανέναν… Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά με τους παίκτες. Μπορεί κάτι να μην τους αρέσει, αλλά δεν καταλαβαίνω από αυτά. Τους θέλω μαχητές. Να δείξουν ότι πανάξια φοράνε αυτή τη βαριά φανέλα. Κάτω το κεφάλι χωρίς πολλά λόγια. Να πάμε βήμα-βήμα, θα είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω στη δουλειά μου, πιστεύω στην ομάδα, πιστεύω στον κόσμο».

Ο ΑΠΟΕΛ ήλεγξε το ματς, με εξαίρεση το πρώτο 25λεπτο του δεύτερου μέρους. Είχε δοκάρι με τον Εφραίμ για να ανοίξει νωρίτερα το σκορ (8΄), μετρώντας συνολικά 11 τελικές, με τον Περντρέου να καταγράφει 9 επεμβάσεις. Ωστόσο, η απόδοσή του δεν ικανοποίησε πλήρως και σε αυτό, ρόλο έπαιξε κι η ομάδα της Χλώρακας. Μπορεί να απείλησε σε δύο μόλις φάσεις (Γαβριήλ 53΄, Ραμίρες 81΄), αλλά έδωσε πάρα πολλές δυνάμεις, δείχνοντας ότι διαθέτει το έμψυχο δυναμικό για να παλέψει και να διατηρηθεί στην Α΄Κατηγορία. «Αγωνιστήκαμε κόντρα σε μεγάλο αντίπαλο, είχαμε τις ευκαιρίες μας. Πρέπει να πάρουμε περισσότερους βαθμούς. Αξίζαμε περισσότερους από τη μέχρι τώρα συγκομιδή», είπε ο Μπαντία.

Ο Καρώ μετά από χτύπημα δυσκολευόταν να αναπνεύσει και δεν επέστρεψε για το δεύτερο ημίχρονο. Όσον αφορά στον Ντάλσιο, το πρόβλημα είναι μυϊκό. Εκτός επιλογών είχαν μείνει στον χθεσινό αγώνα, πέραν των ανέτοιμων Βιγιαφάνιες-Τσεπάκ, οι Μπέλετς, Κονσταντίνοφ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο 5ο λεπτό, ο Σαραβάνια ανέτρεψε τον Κβιλιτάια λίγο εκτός περιοχής και ο διαιτητής, Χατζηγεωγίου, τον απέβαλε. Στη συνέχεια είδε τη φάση στο On field Review και άλλαξε απόφαση, δείχνοντας στον ποδοσφαιριστή του Ακρίτα την κίτρινη κάρτα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ