aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Σαν να το είχε προαποφασίσει

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Πόσο συχνά βλέπουμε ποδόσφαιρο στην εποχή μας; Μέρα-νύχτα, όταν είσαι πολύ… μερακλής. Στην οθόνη μας έρχονται παιχνίδια από ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα όλης της υφηλίου. Τόση πολλή μπάλα, που ακόμα και οι πιο φούρποι μπορούν να κορεστούν. Έχοντας μάλιστα το προνόμιο να ζούμε σε καιρούς που παρακολουθούμε σε εβδομαδιαία βάση τους κορυφαίους της εποχής μας, προεξάρχοντος των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, γίναμε πια πιο απαιτητικοί. Είναι σαν να τα έχουμε δει όλα και ενθουσιαζόμαστε πιο δύσκολα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ: Μόνο αυτό αξίζει να δεις! (video)

Ε, λοιπόν, χθες ήταν η εξαίρεση. Μια στιγμή σπάνιας ποδοσφαιρικής ευφυΐας σε αγώνα κυπριακού πρωταθλήματος. Ο Γιώργος Εφραίμ υποδέχτηκε την μπάλα από την πάσα του Λούκας Σόουζα στο κέντρο του γηπέδου. Ακολούθως έκανε στροφή σαν να το είχε προαποφασίσει, με το κεφάλι πάνω, ζύγισε και σούταρε τόσο φυσιολογικά λες και βρισκόταν στο ύψος της περιοχής. Με το μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ από το… σπίτι του, ταπείνωσε τον Πάμπλο Κολίνα και συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη-ανατροπή εις βάρος της ΑΕΚ (3-1). Δεν άξιζε η χθεσινή τύχη στον Ισπανό κίπερ, ο οποίος είχε στο ενεργητικό του δύο καλές αποκρούσεις  (Ορ 27′, Ζαχίντ 65′).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι κοινό έχουν Εφραίμ, Κατελάρης και Κάρλος; (video)

Ο Κύπριος διεθνής επιθετικός απέδειξε από τότε που φόρεσε τη φανέλα της Ομόνοιας και στη συνέχεια με τα γαλαζοκίτρινα, ότι μπορεί να σκοράρει με διάφορους τρόπους. Με δυνατά σουτ, με τεχνητά, με μονοκόμματα, με ψηλοκρεμαστά, με πέναλτι, με το δεξί, με το αριστερό, με το κεφάλι. Χθες πρόσθεσε στο ρεπερτόριό του και το «από τη μέση του γηπέδου». Μια καλλιτεχνία, ένα κομψοτέχνημα. Πλέον, το φιλοθεάμον ποδοσφαιρικό κοινό μπορεί να περιμένει τι άλλο μπορεί να επινοήσει το αστείρευτο ταλέντο του Γιώργου Εφραίμ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ