aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣαν μια παρτίδα… ρωσικής ρουλέτας

Σαν μια παρτίδα… ρωσικής ρουλέτας

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Από το 2009, όταν ο ΑΠΟΕΛ άρχισε να κατακτά την Ευρώπη, με την παρθενική του συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μέχρι και σήμερα, μόνο τη σεζόν 2014–2015 (απέναντι στην Άαλμποργκ), είχε άνετο ταξίδι μέχρι τ’ αστέρια.

Σε όλες τις υπόλοιπες σεζόν –συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Γιουρόπα Λιγκ– τα ζόρια ήταν πολλά και το άγχος τεράστιο. Για παράδειγμα, θυμάστε το θρίλερ με τη Χετάφε (2010–2011) στο Γιουρόπα Λιγκ; Με τη Λέγκια το 2011–2012; Και πάει λέγοντας, με Νέφτσι, Μάριμπορ, Αστάνα. Οπόταν, την Τετάρτη το βράδυ, όλα τα σενάρια είναι πιθανά…

Ο Κρίστιανσεν και οι ποδοσφαιριστές του το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, γι’ αυτό και είναι προετοιμασμένοι για όλα. Άλλωστε είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από τον επαναληπτικό με τη Ρόζενμποργκ. Σε τέτοιας υφής αγώνες εκείνο που μετρά περισσότερο απ’ όλα είναι ποιος το θέλει περισσότερο και ποιου το λέει πιο πολύ η καρδιά του.

Στον ΑΠΟΕΛ η προσοχή είναι στραμμένη στον Καρλάο, που κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το παιγνίδι, και από εκεί και πέρα ο Κρίστιανσεν καταστρώνει τα πλάνα του για να «εξοντώσει» τους Βίκινγκ. Ο Δανός δεν αναμένεται να καταφύγει σε κάποιο extreme σχέδιο δράσης, αφού εκτός του ότι δεν φημίζεται για τα ρίσκα που παίρνει, το παιγνίδι θέλει πιο πολύ μυαλό, καρδιά και πάθος.

Ο τεχνικός της ομάδας εκείνο που ζητά διαρκώς από τους ποδοσφαιριστές του είναι να κάνουν αυτοί κουμάντο στον αγώνα (όπερ παιγνίδι κατοχής), να ελέγξουν τον ρυθμό και να διατηρήσουν καθαρό μυαλό για 90′, 100′, 120′ ή τέλος πάντων για όσο χρειαστεί. Εκείνο φυσικά που προέχει είναι να φτάνει η μπάλα στο κουτί και οι επιθετικοί (όποιοι και αν είναι αυτοί) να αξιοποιήσουν τις όποιες και όσες ευκαιρίες θα τους παρουσιαστούν.

Η Κοπεγχάγη δεν είναι ομάδα που θα αμυνθεί ομαδικά, αλλά θα ψάξει για το γκολ στην προσπάθειά της να ενισχύσει τη θέση της στην κούρσα για την πρόκριση και άλλο τόσο βέβαιο θεωρείται το γεγονός πως έχει τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να σκοράρουν. Είναι πολύ πιθανόν, με πιο απλά λόγια, το παιγνίδι να πάει σε ρωσική ρουλέτα και ο ΑΠΟΕΛ καλείται να είναι καλά προετοιμασμένος για ένα τέτοιο σενάριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ