aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣαν έτοιμος από καιρό

Σαν έτοιμος από καιρό

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ο Ποτέ δεν σκόραρε στο πρόσφατο φιλικό της εθνικής ομάδας της χώρας του με την Τανζανία (για την ιστορία ο αγώνας τέλειωσε ισόπαλος 1-1). Αυτό αποτελεί εν μέρει είδηση, αφού ο διεθνής άσος από το Μπενίν είχε πάρει φόρα τελευταίως. Να πούμε πάντως πως ο Ποτέ πέρασε στον αγώνα στο 56’ ως αλλαγή. Ακόμα κι έτσι το ότι δεν σκόραρε χθες, δεν θα σταθεί αρκετό για να κρατήσει τον επιθετικό άσο των γαλαζοκίτρινων εκτός ενδεκάδας στον αγώνα με την Ομόνοια.

Όσο κι αν εκτός των άλλων, ο Ποτέ θα βρεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος με την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε κατά την πρώτη του επαφή με το κυπριακό ποδόσφαιρο, το γεγονός ότι ο 33χρονος φορ, βρίσκεται σε πολύ καλό αγωνιστικό «φεγγάρι» και ο Γιώργος Δώνης έδειξε και στον αγώνα με την Πάφο (που έδωσε εντολή να εκτελέσει αυτός το πέναλτι και όχι ο Σάλαϊ) πως ποντάρει σ’ αυτόν. Ο Ποτέ αν και μπήκε κάπως «μαγκωμένος» στην ομάδα στους τελευταίους αγώνες ξεμπούκαρε και δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο και μαζί να συνδυάζεται και να μαθαίνει το παιχνίδι των συμπαικτών του.

Τα πέντε γκολ που πέτυχε ώς τώρα (στο πρωτάθλημα) μπορεί να μην είναι πολλά, το θετικό ωστόσο είναι πως με τα γκολ που πέτυχε στους τελευταίους αγώνες άρχισε να ανακτά (και) την ψυχολογία του και με τη βοήθεια και των συμπαικτών του μπαίνει στο πετσί της ομάδας. Άλλωστε το γκολ δεν είναι υπόθεση μόνο του «φουνταριστού», αλλά και συλλογική υπόθεση, κάτι που δεν σταματά να το λέει σε κάθε ευκαιρία ο Δώνης. Λύση αποτελεί ασφαλώς και ο Ντε Καμάργκο, ωστόσο όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο Ποτέ είναι αυτός που θα ηγηθεί της επίθεσης του ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ