aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣάλαϊ - Τάαμαρι: Ίδια «παράνοια», διαφορετική ιστορία...

Σάλαϊ – Τάαμαρι: Ίδια «παράνοια», διαφορετική ιστορία…

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Προτού ο Ρόλαντ Σάλαϊ πωληθεί στην Φράιμπουργκ λίγες ώρες πριν την εκπνοή της μετεγγραφικής περιόδου του καλοκαιριού έναντι 4.500.000 ευρώ, είχε… προβάρει τις φανέλες αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων. Τουλάχιστον, όπως υποστήριζαν δεκάδες δημοσιεύματα στον Τύπο.

Τη μία η Φούλαμ, την άλλη το Παλέρμο εμφανίζονταν έτοιμοι να προσφέρουν… γη και ύδωρ για τον Ούγγρο μεσοεπιθετικό. Ο ΑΠΟΕΛ είχε βγάλει από το ταμείο του ένα τεράστιο ποσό το καλοκαίρι του 2017 για να αγοράσει τα δικαιώματα του Σάλαϊ από την Ακαδημία Πούσκας. Τα Μέσα Ενημέρωσης στην Ουγγαρία έκαναν αναφορά για δύο εκατομμύρια ευρώ.

Τα πεπραγμένα του νεαρού εξτρέμ στην Ακαδημία Πούσκας, η μετακίνηση στην Serie A’ σε πολύ νεαρή ηλικία και η κλήση στην Εθνική Ουγγαρίας μαρτυρούσαν ότι ο Σάλαϊ είχε «κτίσει» ήδη ένα πολύ καλό όνομα περιζήτητο στον «κόσμο» των σκάουτερ.

Διαβάστε επίσης: Aπάντηση του ΑΠΟΕΛ σε Φανούριο με μπηχτή για αλλαγή πολιτικής

Στον ΑΠΟΕΛ δεν έκανε «παπάδες», όμως φανέρωσε ποδοσφαιρικές αρετές και σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν δήλωνε την επιθυμία για μετεγγραφή σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Είχε την τύχη και την ευκαιρία να ζήσει με το «καλημέρα» τεράστιες παραστάσεις μέσω της συμμετοχής του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά τον αγώνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» δήλωσε χωρίς καμία επιφύλαξη ότι θέλει να επιστρέψει ως ποδοσφαιριστής της Ρεάλ στο γήπεδό της. Αναδείχθηκε πρωταθλητής με τον ΑΠΟΕΛ και αμέσως μετά το τέλος του εκτός έδρας αγώνα με την Αστάνα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ φέτος αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του.

Για τον Σάλαϊ ο ΑΠΟΕΛ ήταν το ιδανικό σκαλοπάτι ανέλιξης και εκπλήρωσης (μέρος) των ονείρων του. Για τον ΑΠΟΕΛ ο Σάλαϊ έμεινε στην ιστορία ως η πιο κερδοφόρα πώληση ποδοσφαιριστή στην ιστορία. Και όλα αυτά σε διάστημα μόλις ενός έτους.

Έψαξε και βρήκε «χρυσό» στην Ιορδανία

Η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη ακολούθησε την ίδια «συνταγή» το περασμένο καλοκαίρι με σκοπό να ανακαλύψει «λαβράκια» μέσω των οποίων θα ενίσχυε ποιοτικά την ομάδα και θα έβαζε στο «οπλοστάσιο» παίκτες με μεταπωλητική αξία.

Οι δανεικοί Καζού και Νατέλ έκαναν το μεγάλο ταξίδι, ενώ ο ΑΠΟΕΛ αφού φίλτραρε πληροφορίες για τον «Μέσι της Ιορδανίας» φρόντισε να τον κατασκοπεύσει και ακολούθως να τον ντύσει στα γαλαζοκίτρινα, έναντι 400.000 ευρώ, όπως τουλάχιστον επικαλούνται τα Μέσα Ενημέρωσης στην Ιορδανία.

Άγνωστος μεταξύ αγνώστων ο Τάαμαρι φρόντισε από νωρίς να ξεδιπλώσεις τις ποδοσφαιρικές αρετές του, έγινε σύνθημα στα χείλη των φίλων του ΑΠΟΕΛ και έφτασε σε σημείο να είναι ο πιο απαραίτητος ποδοσφαιριστής του ρόστερ και να γίνεται λόγος για απεξάρτηση της ομάδας από τον Τάαμαρι.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Οι εντολές και τα «ξόβεργα»

Η «παράνοια» στον ξένο Τύπο για τον Ιορδανό άρχισε να θυμίζει την περίπτωση του Ρόλαντ Σάλαϊ. Σε αντίθεση με τον Ούγγρο, ο Τάαμαρι ουδέποτε μίλησε για μετεγγραφή, ούτε καν δείχνει να τον απασχολεί ο ντόρος γύρω από το όνομά του.

Έχει συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ μέχρι το καλοκαίρι του 2021, χωρίς σε αυτό να υπάρχει ρήτρα αγοράς. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν ο Τάαμαρι συνεχίσει να ντριμπλάρει αντιπάλους σαν σταματημένους, βελτιώνεται σε θέματα τακτικής και έχει την υγειά του όλο και περισσότερο τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό θα «πυκνώνουν» και οι σκάουτερ που θα παρακολουθούν αγώνες του ΑΠΟΕΛ θα πληθαίνουν.

Το αν, πότε και με πόσα λεφτά θα πωληθεί ο Τάαμαρι ουδείς μπορεί σήμερα να το προβλέψει…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ