aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΡόμο: «Παντού υπάρχει διαφθορά»

Ρόμο: «Παντού υπάρχει διαφθορά»

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΟΝΗΡΟΥ

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα Nieuwsblad.be παραχώρησε ο Ραφαέλ Ρόμο. Ο Βενεζουελάνος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο λόγο αποχώρησής του από τον ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το επίπεδο ποδοσφαίρου στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας του Βελγίου: «To επίπεδο ποδοσφαίρου είναι οκ, αλλά όχι και τα γήπεδα».

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα: «Η χώρα μου περνάει μια πολύ σκληρή περίοδο. Αν υπάρχουν νέα της Βενεζουέλας στις ειδήσεις, τότε είναι αρνητικές. Σε οικονομικό επίπεδο, ήταν πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Βρισκόμαστε στα όρια της φτώχιας και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αλλάξει την κατάσταση. Οι άνθρωποι μερικές φορές δεν έχουν φαγητό, κάθονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα… Ο μέσος μισθός δεν αρκεί. Δεν μπορείς πλέον να ζήσεις. Τα πάντα έχουν γίνει πολύ πιο ακριβά τα τελευταία χρόνια. Μόνο οι τυχεροί άνθρωποι που έχουν αρκετά χρήματα μπορούν να επιβιώσουν. Είναι τόσο δύσκολο να βρεις φαγητό».

Για την οικογένειά του: «Στο σπίτι μας παράγουμε γάλα και τυρί, αλλά κάποτε δεν βρίσκουμε φαγητό για τις αγελάδες και τότε δεν υπάρχει παραγωγή. Πήγα στη Βενεζουέλα για 20 μέρες αυτό το καλοκαίρι. Δεν είναι ότι αισθάνθηκα ανασφάλεια, αλλά πρέπει να είσαι προσεκτικός. Ευτυχώς, ζω σε μια μικρότερη πόλη. Η πρωτεύουσα, Καράκας, είναι μια μεγάλη ζούγκλα. Παντού υπάρχει διαφθορά. Δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανένα, ούτε καν την αστυνομία. Κάθε μέρα μιλάω με την οικογένειά μου στο τηλέφωνο, απλά για να ξέρω ότι είναι ασφαλείς».

Για τη μεταγραφή του στην Ουντινέζε: «Ως νεαρός τερματοφύλακας, ήταν ένα όνειρο να πάω στην Ιταλία, αλλά αν ήξερα εκ των προτέρων πώς θα πήγαιναν τα πράγματα, δεν θα είχα υπογράψει ποτέ. Ποτέ δεν είχα μία πραγματική ευκαιρία. Κάποτε, ξεκινήσαμε την προετοιμασία με έξι-εφτά τερματοφύλακες και υπήρχαν 80 παίκτες στο μισθολόγιο. Κι αυτό εξαιτίας της συνεργασίας με τις Γρανάδα και Γουότφορντ. Στην προπόνηση, δεν ήξεραν ποιος ήμουν. Το ποδόσφαιρο έχει γίνει πραγματική επιχείρηση εκεί. Για τους νεαρούς παίκτες, δεν είναι ευχάριστη κατάσταση. Μετά πρέπει να είσαι έτοιμος να παίξεις».

Για την αποχώρησή του από τον ΑΠΟΕΛ με τη μορφή δανεισμού: «Ο σύλλογος είχε μόλις ανανεώσει το συμβόλαιο του με Μπόι Βάτερμαν. Θα ήμουν δεύτερος τερματοφύλακας. Δεν ήθελα να επιστρέψω στον πάγκο και γι’ αυτό επέλεξα την Μπίρσοτ. Σε αυτή την ηλικία πρέπει να παίζω, ειδικά αν θέλω να επιστρέψω στις επιλογές της Εθνικής ομάδας».

PHOTO: GOYVAERTS / GMAX AGENCY.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ