ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ
Η νίκη της Ρεάλ με 6-0 απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ έφερε ρεκόρ στο στρατόπεδο των Μαδριλένων, τόσο σε σχέση με το σκορ του αγώνα, όσο και με τους ποδοσφαιριστές τους οποίους τα σημείωσαν. Το σημαντικότερο ρεκόρ που έσπασε στο ΓΣΠ είναι ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη της «βασίλισσας» στη φάση των ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης και έπειτα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν το 1-6 το οποίο σημείωσε απέναντι στην Γαλατασαράι (2013) και την Σάλκε (2014). Επίσης η νίκη αυτή ήταν και η 100η νίκη της Ρεάλ στη φάση των ομίλων του Champions League.
Διαβάστε επίσης:
Παραδόθηκε στις ορέξεις της Ρεάλ…
Βαρύ και ιστορικά ασήκωτο
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Καρίμ Μπενζεμά που σημείωσαν από δύο γκολ στην «εξάρα» της Ρεάλ σημείωσαν και αυτοί κάποιες σημαντικές επιδόσεις. Ο Πορτογάλος έφτασε τα 18 γκολ στο Champions League την ημερολογιακή χρονιά του 2017, που είναι η καλύτερη του επίδοση, ξεπερνώντας τα 16 γκολ που σημείωσε το 2015, ενώ ο Μπενζεμά σημείωσε τέρμα στη διοργάνωση μετά από 279 ημέρες, βάζοντας τέλος στην κριτική που του ασκήθηκε και επιβεβαιώνοντας τον προπονητή του Ζινεντίν Ζιντάν που ανέφερε: «Ο Καρίμ ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνει».
Επίσης ο Ρονάλντο έγινε χθες ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, που έφτασε τα 100 γκολ στην Ευρώπη, σημειώνοντας 98 γκολ στο Champions League και δύο στο Ευρωπαϊκό Super Cup.