aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Ράμπο» για ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: «Ο κόσμος νιώθει ότι τον κοροϊδεύουν!»

«Ράμπο» για ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: «Ο κόσμος νιώθει ότι τον κοροϊδεύουν!»

Γιώργος Χριστοδούλου: ένα όνομα, μία ιστορία. Ο «Ράμπο» των γηπέδων συγκαταλέγεται στη λίστα των ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τη φανέλα Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ, ενώ είναι ο πρώτος στην ιστορία για τον οποίο η μία ομάδα πλήρωσε χρήματα στην άλλη για να τον αποκτήσει.

Διέπρεψε στην Ελλάδα με τα χρώματα του Ολυμπιακού Πειραιώς και μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα Γκολ» ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεων για τα ντέρμπι «αιωνίων». Ο Γιώργο Χριστοδούλου με πικρία διαπιστώνει πως τα ντέρμπι Ομόνοιας – ΑΠΟΕΛ έχουν χάσει την αίγλη του παρελθόντος και αναλύοντας τις αιτίες ανέφερε ότι ο κόσμος νιώθει ότι τον κοροϊδεύουν υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η απουσία Κύπριων παικτών έχει παίξει καταλυτικό λόγο για να χαθεί το αίσθημα του πάθους στα παιχνίδια ανάμεσα στους δύο μεγάλους της Λευκωσίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Το «Ράμπο» πώς κόλλησε από τις φυσικές σου δυνάμεις; «Ναι, μου το κόλλησαν στην Ομόνοια και το έφερα μέχρι το τέλος της καριέρας μου. Στην αρχή δεν έδωσα μεγάλη σημασία, αλλά από την άλλη μου άρεσε».

Και στην Ελλάδα διακρίθηκες για το πάθος σου. Στον Ολυμπιακό μαζί με τους Σταύρο Παπαδόπουλο και Γκρέγκορι Σάββα αγαπηθήκατε πολύ… «Ο Σταύρος Παπαδόπουλος ήταν λατρεμένος στους οπαδούς. Τον θαύμαζαν. Εγώ συνέχισα την πορεία αυτή και θεωρώ αγαπήθηκα».

Έπαιξες και στην Ομόνοια και στον ΑΠΟΕΛ σε διαφορετικές εποχές τότε. Τι θυμάσαι από αυτά τα παιχνίδια; «Θεωρώ ότι ήταν μια άλλη εποχή. Τώρα τα πράγματα είναι πιο μηχανοποιημένα. Τότε, όλη τη βδομάδα ζούσαμε πολύ έντονα αυτό παιχνίδι, υπήρχε μεγάλος παλμός από τον κόσμο. Τώρα, δεν υπάρχει το πάθος για αυτό το παιχνίδι. Ο περισσότερος κόσμος δεν ασχολείται τόσο έντονα όπως παλιά».

Που οφείλετε αυτό κατά την άποψη σου; «Νιώθει ο κόσμος ότι τον κοροϊδεύουν αυτό θεωρώ και γι’ αυτό χάθηκε όλο το ενδιαφέρον».

Πιστεύεις ότι παίζει ρόλο και το γεγονός ότι οι Κύπριοι στις ομάδες είναι με το σταγονόμετρο; «Σίγουρα, είναι μεγάλο κεφάλαιο αυτό. Παίζει μεγάλο ρόλο. Έχουμε παίκτες που αδικούνται και πιστεύω το σύστημα δεν αφήνει τους Κύπριους παίκτες να παίξουν. Τώρα, είναι καθαρά το χρήμα που παίζει ρόλο. Θέλουν να φέρουν παίκτες ξένους, παίκτες καλούς για να κερδίσουν και να πάρουν χρήμα».

Πες μας ένα ντέρμπι που θυμάσαι έντονα; «Τα ντέρμπι αυτά δεν ξεχνιούνται. Τα γήπεδα ήταν γεμάτα, παίζαμε για τη φανέλα. Ήταν θεωρητικά ένας πόλεμος 90 λεπτών και μετά ήμασταν όλοι φίλοι. Αυτό πρέπει να δει και η νεολαία μας. Ότι οι παίκτες είναι φίλοι και είναι αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά. Είναι ένα παιχνίδι, μια γιορτή. Όποιος κερδίσει και τίποτα άλλο δεν είναι».

Πιο παιχνίδι έχει χαραχθεί στη μνήμη σου με τη φανέλα της Ομόνοιας; «Αυτό δεν το θυμάμαι, αλλά θυμάμαι αυτό με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Το πρώτο παιχνίδι με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ στο Μακάρειο που κερδίσαμε 4-2 και θυμάμαι ότι μπήκα στο γήπεδο και με έβριζε η εξέδρα της Ομόνοιας».

Πώς αντιδρά ένας παίκτης που αλλάζει στρατόπεδο; Ήσουν προετοιμασμένος για αποδοκιμασιες; «Βέβαια, ήμουν προετοιμασμένος. Ήξερα τι θα αντιμετώπιζα. Συνήθως, ένας παίκτης όταν ωριμάζει τον κόσμο δεν τον ακούει. Όταν είσαι μικρός σε επηρεάζει ο κόσμος. Όταν αποκτήσεις εμπειρία, κλείνουν τα αυτιά σου».

Πέτυχες τέρμα σε ντέρμπι «αιωνίων»; «Σκόραρα, ναι, νομίζω στο δεύτερο μου παιχνίδι. Το πανηγύρισα και λίγο έξαλλα και παρεξηγήθηκα από τους φίλους της Ομόνοιας. Ήταν ντέρμπι, σκόραρα και το πανηγύριζα έντονα γιατί πάντα έπαιζα με πάθος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ