aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΨηλά, ψηλότερα ο θρύλος και ύπνος στο ρετιρέ! (pics)

Ψηλά, ψηλότερα ο θρύλος και ύπνος στο ρετιρέ! (pics)

TOY XΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Έπαιξε όσο έπρεπε! Ο ΑΠΟΕΛ με μια… επαγγελματική εμφάνιση, επικράτησε με 4-0 (30′ πεν. Μοράις, 38′ αυτ. Μιντίκκης, 80′ Ενσούε, 90′ + 2 Ντε Βινσέντι) της Νέας Σαλαμίνας στο ΓΣΠ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, πετυχαίνοντας την 8η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα. Με αυτό το «τρίποντο», η ομάδα της Λευκωσίας ανεβαίνει στην κορυφή της βαθμολογίας και μέχρι αύριο το βράδυ όταν θα ολοκληρωθεί ο αγώνας ΑΕΛ-Ερμής θα γνωρίζει αν θα συνεχίσει να… κοιμάται στο ρετιρέ.

Ο Μοράις με πέναλτι στο 30’ άνοιξε το σκορ, για να έρθει ο Μιντίκκης λίγο πριν από το φινάλε του α’ ημιχρόνου με αυτογκόλ, να διαμορφώσει το 2-0 για τους γαλαζοκίτρινους. Με σβηστές της μηχανές στο β’ ημίχρονο, οι γηπεδούχοι όχι μόνο διαφύλαξαν το προβάδισμά τους, αλλά πέτυχαν άλλα δύο γκολ με τους Ενσούε (80’) και Ντε Βινσέντι.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Από πεντάρα σε τεσσάρα ο ΑΠΟΕΛ!

Η Νέα Σαλαμίνα απείλησε πρώτη στο πρώτο μέρος, αλλά ο ΑΠΟΕΛ πήρε τον έλεγχο του αγώνα στη συνέχεια, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν αξιόλογη παρουσία. Τουναντίον, στεκόντουσαν πολύ καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και είχαν αρκετά καλή εμφάνιση στο πρώτο 25λεπτο, απειλώντας σε 2-3 φάσεις με αποκορύφωμα ένα δοκάρι του Κωστή.

Το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς να συμβεί κάτι το ιδιαίτερο, με τους γηπεδούχους να παίρνουν συνεχώς ολοένα και περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να ασκούν περισσότερη πίεση στην αντίπαλη άμυνα.

Διαβάστε επίσης: H αφιέρωση στο γκολ του Μοράις που καταχειροκροτήθηκε

Στο 29’ ανατράπηκε ο Ζαχίντ από τον Τζολοβάρτ στην περιοχή και ο Ψευδιώτης υπέδειξε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μοράις ένα λεπτό αργότερα. Οκτώ λεπτά μετά, ο ΑΠΟΕΛ ισχυροποίησε το προβάδισμά του, αφού μετά από γύρισμα του Ενσούε, ο Μιντίκκης σημείωσε αυτογκόλ στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειθλε την μπάλα στα δίκτυα του Βεσελόφσκι (2-0 για τους πρωτευουσιάνους).

Στην επανάληψη, ο ΑΠΟΕΛ έκανε μεν συντήρηση δυνάμεων, κράτησε μακριά τη Σαλαμίνα, μη θέλοντας να της δώσει το δικαίωμα να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι και στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέβασε με διπλασιασμό τον δείκτη του σκορ διαμορφώνοντάς το σε 4-0. Στο 80’ ο Ενσούε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζαχίντ έγινε το 3-0 και στο 90’ + 2 ο Ντε Βινσέντι με άπιαστο βολέ εντός περιοχής έκανε το τελικό 4-0.

Η ταυτότητα του αγώνα:

ΑΠΟΕΛ (Πάολο Τραμετσάνι): Βάτερμαν, Ενσούε, Καρλάο (88′ Καρλάο), Μερκής, Ιωάννου, Κάζου, Τάαμαρι, Μοράις (79′ Γκέντσογλου), Ζαχίντ, Νατέλ (75′ Μπάλογκ), Ντε Βινσέντι.

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Βεσελόφσκι, Σεργίου, Μιντίκκης, Τζολοβάρτ, Φουστάρ (82′ Χατζηκωνσταντή), Κορέια, Ελουντού, Μαργκάσα (57′ Λεμέσιος), Κωστή, Σιαθάς, Κίνγκσλεϊ (86′ Σικόρσκι).

Σκόρερ: 30′ πεν. Μοράις, 38′ αυτ. Μιντίκκης, 80′ Ενσούε, 90′ + 2 Ντε Βινσέντι.

Κίτρινες: 1′ Ενσούε / 27′ Μιντίκκης, 83′ Λεμέσιος.

Αποβολές: -/-.

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Κώστας Ψευδιώτης.

Α’ βοηθός: Μάριος Δημητριάδης.

Β’ βοηθός: Μάριος Καλογήρου.

Τέταρτος: Νεόφυτος Νεοφύτου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Καραϊσκάκης.

Το live της αναμέτρησης!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ