aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΨηλά, ψηλότερα ο Θρύλος… και στο Γιουρόπα Λιγκ!

Ψηλά, ψηλότερα ο Θρύλος… και στο Γιουρόπα Λιγκ!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ψηλά, ψηλότερα ο ΑΠΟΕΛίστικος Θρύλος… και στο Γιουρόπα Λιγκ. Η πραγματοποίηση ενός ακόμη θαύματος για τον ΑΠΟΕΛ είναι γεγονός. Ο ΑΠΟΕΛ είναι στους «32» Γιουρόπα Λιγκ, αλλά δεν είναι είδηση αυτό, αφού ισχύει από την προηγούμενη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Το σπουδαίο νέο είναι πως στο φινάλε των ομίλων της δεύτερης σε τάξη διοργάνωσης, οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν τον σχεδόν ανύπαρκτο Ολυμπιακό με 2-0 (20’ Ντα Κόστα αυτ. / 83’ Ντε Καμάργκο) και τερμάτισαν στην 1η θέση του β’ ομίλου και ασφαλώς αυτό του αποφέρει και μεγαλύτερο χρηματικό όφελος, αλλά και λίγη περισσότερη εύνοια ενόψει της κλήρωσης της ερχόμενης Δευτέρας.

Γενικά ο ΑΠΟΕΛ εδικαιούτο τη νίκη, μιας και ήταν καλύτερος από την ομάδα του Πάουλο Μπέντο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και η επιτυχία των γαλαζοκίτρινων ήλθε πιο εύκολα απ’ όσο θα ανέμενε κανείς πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Το πάθος που απαιτείτο για μία τέτοια αναμέτρηση, έφτανε και περίσσευε από τους ποδοσφαιριστές του Τόμας Κρίστιανσεν στο πρώτο μέρος. Μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση, είχαν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας με το μέρος τους και εκεί που άρχισαν να πιέσουν περισσότερο την άμυνα των ερυθρόλευκων, ήλθε και το γκολ.

Όπως και στο Φάληρο, έτσι και στο ΓΣΠ, ο ποδοσφαιριστής που πλήγωσε την ομάδα του Πάουλο Μπέντο ήταν ο Σωτηρίου άσχετα αν δεν χρεώθηκε σ’ αυτόν το γκολ και διαβάστε το λόγο: Ο Κύπριος διεθνής στράικερ του ΑΠΟΕΛ, αρχικά διεκδίκησε την μπάλα ενώ αυτή πήγαινε προς τον Λεάλι. Ακολούθως την κέρδισε «τσιμπώντας» την πάνω  και ανάμεσα σε δύο αντίπαλους αμυντικούς έκανε την κεφαλιά κι αφού κόντραρε η μπάλα στον Ντα Κόστα κατέληξε στα δίκτυα. Το γκολ χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον Ντα Κόστα σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ!

Ο Ολυμπιακός δεν αφυπνίστηκε στον βαθμό που αναμενόταν μετά το γκολ των γηπεδούχων, είχε δύο εξαιρετικές ευκαιρίες με Ελιουνούσι και Βιάνα, ωστόσο, καλές φάσεις είχαν και οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ για να «ζευγαρώσουν» το γκολ τους με τους Σωτηρίου και Αλωνεύτη. Ευτυχώς για τον ΑΠΟΕΛ, το προβάδισμά του παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα.

Ήπιοι ήταν οι τόνοι στην επανάληψη, με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζεται πιο απαιτητικός, ωστόσο υστερούσε στην τελική προσπάθεια. Από την πλευρά τους, οι γαλαζοκίτρινοι γίνονταν απειλητικοί περισσότερο μέσω αντεπιθέσεων και εάν στο 62’ ο Σωτηρίου είχε λίγο καλύτερα αντανακλαστικά, θα αξιοποιούσε με γκολ μία μπαλιά-μοιρογνωμόνιο από τον Γιαννιώτα, ωστόσο η μπάλα έφυγε πλάγια έξω.

Βαβαίως, η συνέχεια ήταν ονειρική για τον ΑΠΟΕΛ, αφού στο 83’ ο άλλος φορ της ομάδας, ο Ντε Καμάργκο ο οποίος πέρασε νωρίτερα αντί του Σωτηρίου, με ένα «χρυσό» άγγιγμα μετά από ασίστ του Μοράις από πλάγια, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και διαμόρφωσε το 2-0 το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα.

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Β’ ΟΜΙΛΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΑΓ. Ν-Ι-Η Γ.Υ. / Γ.Κ. ΒΑΘ.
ΑΠΟΕΛ 6 4-0-2 8-6 12
Ολυμπιακός 6 2-2-2 7-6 8
Γιανγκ Μπόις 6 2-2-2 7-4 8
Αστάνα 6 1-2-3 5-11 5


ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): 
Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Αλεξάνδρου, Εφραίμ (60′ Γιαννιώτας), Μοράις, Βινίσιους, Αλωνεύτης, Μπερτόλιο (67′ Ορλάντι), Σωτηρίου (80′ Ντε Καμάργκο).

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο)Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια (76′ Μανθάτης), Ρομαό, Μαρτίνς, Φορτούνης (76′ Ντομίνγκεζ), Σεμπά, Ελιουνούσι (66′ Ανδρούτσος), Ιντέγε.

Σκόρερ: 20′ Ντα Κόστα (αυτ.), 83′ Ντε Καμάργκο.

Κίτρινες: 51′ Αλεξάνδρου, 85′ Αλωνεύτης / 45′ Ντα Κόστα, 67′ Βιάνα.

Αποβολές-/-.

Διαιτητής: Κάρλος ντελ Θέρο (Ισπανία).

A’ βοηθός: Χουάν Γιούστε (Ισπανία).

Β’ βοηθός: Ντιέγκο Μαρβέρο Σεβίγια (Ισπανία).

A’ βοηθός: Αλεχάντρο Ερνάντεθ (Ισπανία).

Β’ βοηθός: Ινιάκι Βιθάντι Γκαρίδο (Ισπανία).

Τέταρτος: Μιγκέλ Μαρτίνεθ (Ισπανία).

Παρατηρητής Διαιτησίας: Λουτσιάνο Λούτσι (Ιταλία).

Δείτε πιο κάτω το live της αναμέτρησης…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ