aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΨηλά ο πήχης για Τομάς...

Ψηλά ο πήχης για Τομάς…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Τόμας Κρίστιανσεν, στις πρώτες συζητήσεις που είχε με τους ιθύνοντες του ΑΠΟΕΛ όσον αφορά στο σκέλος των προσθηκών και δη του δημιουργικού χαφ, ήταν ξεκάθαρος: «Θέλω τον Τζοάν Τομάς».

Προς αυτήν την κατεύθυνση γλίστρησε η σκέψη του και βεβαίως, η εν λόγω προτίμησή του δεν παραξένευσε. Ήταν ο αγαπημένος του ποδοσφαιριστής στην ΑΕΚ και πολύ περισσότερο, γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυνατότητές του. Επομένως, εκεί «κόλλησε» αυτομάτως, έστω και αν πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση.

Το δείγμα γραφής του 29χρονου από τον Ιανουάριο του 2013, που μετακόμισε στους Λαρνακείς (επί εποχής Κρόιφ), χαρακτηρίζεται ικανοποιητικό. Μοιράζει παιχνίδι, σερβίρει τελικές πάσες και σκοράρει. Και ο Δανός προπονητής κρίνει πως, στο σύνολο που μεθοδικά προσπαθεί να «χτίσει», ο Τομάς έχει το αγωνιστικό υπόβαθρο για να αποτελέσει ηγετική μορφή και στον ΑΠΟΕΛ.

Από το «θέλω» έως το «μπορώ», όμως, η απόσταση είναι μεγάλη. Και ασφαλώς, αυξάνεται ακόμη περισσότερο ένεκα του γεγονότος πως δεσμεύεται με συμβόλαιο και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Μάλιστα στην ΑΕΚ ήταν κάθετοι, τουλάχιστον μέχρι χθες, δηλώνοντας ότι «δεν πωλείται». Αλλά επειδή σε μετεγγραφικές περιόδους πολλά είδαν τα μάτια μας, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Σημαντικό παράγοντα θα αποτελέσει και η θέληση του παίκτη, ο οποίος διατηρεί άψογες σχέσεις με τον συμπατριώτη του Κρίστιανσεν. Περίπτωση να μπουν οι πρωταθλητές σε παζάρια είναι κάτι που μας έχει αποκλειστεί. Δηλαδή, όπως μας ειπώθηκε χθες, μονάχα σε περίπτωση που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μείνει ελεύθερος, θα προχωρήσουν.

Στον σύλλογο της Λευκωσίας, η επιλογή του δημιουργικού χαφ είναι αναμφίβολα από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις για τη νέα σεζόν. Πρόκειται για μία θέση την οποία ο νέος προπονητής κρίνει βαρυσήμαντη. Γι’ αυτό και θεωρείται απαραίτητη η προσθήκη και ενός έμπειρου παίκτη που θα ισχυροποιήσει την ομάδα.

Ο Κρίστιανσεν, παραλλήλως, εξετάζει όλες τις περιπτώσεις που έχει στη δική του ατζέντα, όπως και τη λίστα με τους επιθετικούς και τους αριστερούς μπακ που προτείνονται και προς το τέλος της εβδομάδας αναμένονται ουσιαστικές εξελίξεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ