aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΨάχνει το μεγάλο βήμα εκτός Ελλάδας ο Μιλόγεβιτς! (δηλώσεις)

Ψάχνει το μεγάλο βήμα εκτός Ελλάδας ο Μιλόγεβιτς! (δηλώσεις)

Για το φετινό «ταξίδι» του Πανιωνίου αλλά και την επόμενη ημέρα στην καριέρα του μίλησε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Όπου ο Σέρβος τεχνικός τόνισε πως επιθυμεί να κάνει το «βήμα» εκτός Ελλάδος. Υπενθυμίζουμε πως ο πρώην τεχνικός της Ομόνοιας, ο οποίος απάντησε και αρνητικά πρόσφατα στον ΑΠΟΕΛ, είναι κοντά στο να αναλάβει τις τύχες του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου.

Για τον γιο του Νεμάνια Μιλόγεβιτς που επέλεξε να αγωνίζεται με την εθνική Ελλάδας: «Ναι ο γιος μου ήταν στην εθνική Νέων και είναι 19 χρόνων. Είναι σε πάρα πολύ καλά χέρια του Γιάννη Γκούμα. Παίζει στην σέρβικη Τσουκάριτσκι, την ομάδα που είχα αναλάβει ως προπονητής. Εκεί ήταν από μικρή ηλικία. Στην Ελλάδα μεγάλωσε και όταν συζητήσαμε σε ποια εθνική θέλει να παίξει, η Ελλάδα τον κάλεσε πρώτη και δέχτηκε την πρόταση χωρίς δεύτερη σκέψη. Ζούσαμε στην Σερβία, αλλά είχαμε συχνές επαφές με την Ελλάδα και νομίζω ότι του κάνει καλό που θα αγωνίζεται με την Εθνική Ελλάδας».

Για την παρουσία στον Πανιώνιο: «Ναι ήταν ξαφνικό για μένα να πάω ως προπονητής στην ομάδα, γιατί ήθελα να ξεκουραστώ από την συνεχή δουλειά που είχα χωρίς καθόλου διακοπές. Αυτή η δουλειά κακά τα ψέματα είναι πολύ δύσκολη και δεν αφιέρωνα πολύ χρόνο στην οικογένειά μου που με στηρίζουν σημαντικά. Ωστόσο στον Πανιώνιο γνώρισα τέλειους ανθρώπους που με καταλάβαιναν. Με κάλεσε στην ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, ενώ ήμουν στο Βελιγράδι, ο πολύ καλός μου φίλος Κίμωνας Κοκορόγιαννης. Ξέρω τι ομάδα είναι ο Πανιώνιος καθώς έχω αγωνιστεί σε αυτόν τον ιστορικό και ταλαιπωρημένο σύλλογο. Είναι πάντως κοντά στο γκρουπ των μεγάλων ομάδων, καθώς είναι μια δύσκολη ομάδα και έχει μια δύσκολη έδρα. Δέχτηκα λοιπόν με χαρά αυτήν την πρόταση αφού ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα».

Για άλλους Σέρβους παίκτες που έχουν καταγωγή από το Αραντζέλοβατς: «Αρχικά ο αδερφός μου ο Γκόραν που είχε παίξει Ερυθρό Αστέρα, Θέλτα, Μαγιόρκα. Επίσης ήταν ο κύριος Ιβάν Τσίλιτς, μεγάλος τερματοφύλακας της Παρτιζάν Βελιγραδίου και άλλοι που είναι κυρίως τερματοφύλακες».

Για τον Γιαννιώτη που αγωνίζεται ως τερματοφύλακας του Πανιωνίου: «Είχαμε τρεις πάρα πολύ καλούς τερματοφύλακες, τον Θεοδωρόπουλο που ήρθε από τον Αστέρα Τρίπολης, τον Γιαννιώτη και τον Βοσνιάδη. Ο κύριος Βαγγέλης Φιλιππής, ως προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Ο Γιαννιώτης λοιπόν έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και βοήθησε την ομάδα».

Για το φετινό πρωτάθλημα σε σχέση με άλλες χρονιές: «Κάθε εποχή έχει τη δική του  διαφορά για το πρωτάθλημα και δεν μπορώ να συγκρίνω παίκτες και καταστάσεις του τότε με το σήμερα. Πλέον διαφορετικό ποδόσφαιρο παίζεται τώρα από ότι παλαιότερα. Αυτό που μπορώ να πω πάντως είναι ότι το φετινό πρωτάθλημα ήταν δυνατό, έχει βγάλει καλούς παίκτες, αλλά πρέπει δυστυχώς να υπάρχουν λεφτά για να μπορέσει κάποια ομάδα να πάει ψηλά».

Για την πολύ καλή πορεία του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα: «Κοιτάξτε ο Μαρίνος Ουζουνίδης σίγουρα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και μην ξεχνάμε ότι πίσω από έναν προπονητή είναι οι παίκτες, αλλά πάνω από τον προπονητή είναι και η διοίκηση. Πρέπει να πετύχεις κάποια πράγματα όπως το να υπάρχει προγραμματισμός, να διαλέγεις παίκτες, να αξιολογείς το υλικό που έχεις ανάλογα με το τι θες γιατί κάθε προπονητής είναι διαφορετικός και θέλει να φτιάξει την ομάδα με τον δικό του τρόπο κι από κει πέρα να λειτουργούν όλα καλά κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, να υπάρχει διάθεση και  ταλέντο. Σίγουρα στον πανιώνιο υπήρχε πολλή δουλειά και καλή συνεργασία και είχαμε μια σταθερή χρονιά».

Για τις στιγμές του στον Πανιώνιο: «Μια καλή στιγμή για μένα είναι όταν κερδίζουμε σημαντικά παιχνίδια με μεγάλους αντιπάλους, αλλά όταν νικάς παίρνεις απλά τους τρεις βαθμούς. Εγώ ποτέ δε θεώρησα κάποια ομάδα πιο σημαντική από την άλλη, αντιμετώπιζα με τον ίδιο τρόπο όλες τις ομάδες. Πετύχαμε λοιπόν τους στόχους μας κι αυτό είναι κάτι φανταστικό. Υπάρχουν και ομάδες που ενώ τα πηγαίνουν καλά στην αρχή μετά αρχίζουν να κάνουν «κοιλιά», ωστόσο σε μας δεν σε συνέβη αυτό. Από την άλλη μια κακή στιγμή μπορούμε να πούμε ότι είναι ο αποκλεισμός μας στο κύπελλο και αυτό δεν ήταν καλό».

Για την αποχώρησή του από τον πάγκο του Πανιωνίου: «Εγώ είχα μια ειλικρινή συζήτηση με τον κύριο Δάρα και τον κύριο Ζαμάνη, τους ανθρώπους του Πανιωνίου, για ανανέωση. Εκείνοι ήθελαν να μείνω, αλλά εγώ προσωπικά που ήρθα ξαφνικά στον Πανιώνιο, όπως σας είπα, ήθελα να κάνω ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου. Κι αυτό το βήμα θα είναι εκτός Ελλάδας. Είχα κάποιες καλές οικονομικές προτάσεις πριν το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά εγώ δεν ήθελα να αφήσω την ομάδα στην μέση του πρωταθλήματος και έτσι απέρριψα αυτές τις προτάσεις. ‘Ήθελα κιόλας να βοηθήσω τον Πανιώνιο να βγει στην Ευρώπη και το ήθελε πολύ και ο κόσμος. Πλέον όμως θέλω να κάνω το βήμα παραπάνω στο εξωτερικό».

Για τον Ερυθρό Αστέρα: «Έχω δουλέψει τρία χρόνια στις ακαδημίες του Ερυθρού και υπάρχει περίπτωση να επιστρέψω εκεί ως προπονητής πια, αλλά θα δούμε. Στις επόμενες μέρες θα μάθω περισσότερα».

Για τους Σιώπη, Ρισβάνη που θα φύγουν από την ομάδα: «Ο Σιώπης είναι ένας πολύ καλός παίκτης, εργατικός και  πέρσι τα πήγε πολύ καλά όπως και φέτος. Μάλιστα πιστεύω ότι πλέον έχει ωριμάσει σαν παίκτης και αυτή η χρονιά τον βοήθησε πολύ. Κατάφερε να είναι και μέλος της Εθνικής Ανδρών που είναι κάτι πολύ μεγάλο για αυτόν. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του και μέρα με τη μέρα βελτιώνεται. Ο Ρισβάνης είναι πάρα πολύ καλός παίκτης στη θέση που παίζει, έχει κι αυτός περιθώρια βελτίωσης και είμαι σίγουρος πως όταν πάει στον Ολυμπιακό θα γίνει ακόμη καλύτερος».

Για τους προπονητές της φετινής χρονιάς: «Κάθε προπονητής κρίνεται στο τέλος με βάση τα αποτελέσματά του. Ο Βλάνταν Ίβιτς δεν ξέρει το μέλλον του στον ΠΑΟΚ μετά τα πλέι-οφ, ενώ τελικά τελευταία στιγμή θα μείνει ο Χιμένεζ στην ΑΕΚ. Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο προπονητής θέλει χρόνο και παίζει ρόλο ποια ομάδα προπονείς. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, δεν ξέρω όμως τους στόχους του. Όλα αυτά χρειάζονται καλή διαχείριση. Ο ΠΑΟΚ έχει έναν ιδιοκτήτη όπου τα πράγματα πάνε καλά και στα οικονομικά. Λοιπόν πρέπει να υπάρχει χρόνος για τον προπονητή, δεν γίνεται να φέρει άμεσα αποτελέσματα μέσα σε λίγες μέρες.

Για τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει με όσα έγιναν και γίνονται φέτος γιατί έτσι χάνουμε χρόνο. Οι παίκτες και ο προπονητής είναι οι πρωταγωνιστές και όλοι συμμετέχουν και βοηθάνε. Επίσης η  δουλειά του διαιτητή είναι να κάνει ένα παιχνίδι καλό και όχι να ασχολούνται όλοι στο γήπεδο μαζί του. Εγώ ποτέ δεν ασχολούμαι με την διαιτησία και προσπαθώ από τη θέση που είμαι να βοηθάω το ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται να αδικείται συνέχεια μια ομάδα και λογικό να φωνάζει, αλλά κάποιες αποφάσεις που παίρνονται νομίζω ότι δεν είναι ανθρώπινες».

Για αυτά που θέλει να πει στην ομάδα φεύγοντας: «Θέλω να υπάρχουν περισσότεροι φίλαθλοι που θα αγαπάνε τον Πανιώνιο και θα τον στηρίζουν ακόμα και στα δύσκολα. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να έχεις τον κόσμο στο πλευρό σου. Εγώ πέρασα πολύ καλά στην ομάδα και τους ευχαριστώ όλους δημόσια κι αν έχεις αυτή τη θετική ενέργεια σίγουρα μπορείς να πας μπροστά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ