aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΨάχνει «γιατρειά» ο ΑΠΟΕΛ

Ψάχνει «γιατρειά» ο ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

«Ως εδώ και μη παρέκει». Αυτό είναι το μήνυμα που έπεσε στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», με τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ να προσδοκεί πως στον σημερινό πρώτο αγώνα για την ημιτελική φάση του κυπέλλου με τη Δόξα στο Μακάρειο, θα δει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να αντιδρούν δυναμικά, φτάνοντας στο αποτέλεσμα που θα δίνει το πάνω χέρι όσον αφορά στο εισιτήριο για τον τελικό.

Ο κόουτς των πρωταθλητών, Τόμας Κρίστιανσεν, γνωρίζει πολύ καλά ότι κρίνεται αυστηρά σε κάθε παιχνίδι και αυτό που έχει στις σκέψεις του είναι να πάει σε όσες πιο σίγουρες λύσεις έχει στη διάθεσή του. Τα «πειράματα» κάθε άλλο παρά απέδωσαν κατά καιρούς, δεν βοήθησαν την ομάδα και αυτό φάνηκε. Είναι προφανές ότι οι γαλαζοκίτρινοι, αλλά και ο προπονητής δεν είναι σε καλό «φεγγάρι», αλλά είναι επίσης ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα στραβά αποτελέσματα, καθώς θα προκαλέσουν σεισμικές δονήσεις με αβέβαιες προφανώς προεκτάσεις.

Ο Δανός κόουτς όφειλε να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες που παρουσιάζει η ομάδα του, να μιλήσει με τους παίκτες, να αλλάξει την ψυχολογία του συνόλου, καθώς ακολουθούν δύσκολα και σπουδαία παιχνίδια που θα κρίνουν τα πάντα. Γιατί τα σημάδια που εκπέμπει ο ΑΠΟΕΛ είναι άκρως ανησυχητικά και αυτό δεν έχει να κάνει με το προηγούμενο παιχνίδι απέναντι στην Ανόρθωση, αλλά αποτελεί συνέχεια μιας προβληματικής εικόνας που βγάζει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο εδώ κι ένα περίπου μήνα.

Οπότε, στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» επιβάλλεται να αξιολογήσουν την κατάσταση και να αντιδράσουν. Κι αυτό μπορεί να γίνει αφού κανείς δεν αμφισβητεί την ποιότητα που υπάρχει στο έμψυχο δυναμικό, ανεξαρτήτως των απουσιών. Γιατί το σύνολο, όπως είχε διαμηνυθεί, χτίστηκε για να αντέξει το βαρυφορτωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Ο Θρύλος δεν βρίσκεται στα καλά του, αλλά όπως λεν πολλοί «ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται». Επομένως, όποια και να είναι τα αίτια της πτώσης στην απόδοση, ο Κρίστιανσεν καλείται να ανιχνεύσει τον τρόπο για να παρουσιάσει πιο διεκδικητική την ομάδα του ώστε να αντιδράσει δυναμικά, αρχής γινομένης από το σημερινό παιχνίδι με τη Δόξα.

Οι ποδοσφαιριστές από τη μεριά τους αντιλαμβάνονται πως παρουσιάζονται κατώτεροι των προσδοκιών και αφήνουν να διαρρεύσει πως είναι έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις σε όσους τους αμφισβητούν, ενώ παράλληλα θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα με μία «καθαρή» νίκη για να βρεθούν στον τελικό της διοργάνωσης. Σε κάθε περίπτωση, το έργο των γαλαζοκιτρίνων δεν είναι εύκολο, αφού οι γηπεδούχοι βγάζουν μια καλή αγωνιστική στη φάση των πλέι οφ, ενώ πάντα στόχος είναι η διάκριση στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο προπονητής αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα. Στη χθεσινή προπόνηση δεν άνοιξε τα χαρτιά του, οπότε η οποιαδήποτε πρόβλεψη για το αρχικό σχήμα είναι παρακινδυνευμένη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ