aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΨάχνει «φως» στη Γερμανία

Ψάχνει «φως» στη Γερμανία

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ)

Το σφοδρό συναίσθημα απογοήτευσης που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στις τάξεις του ΑΠΟΕΛ απαμβλύνεται σιγά-σιγά και από την ηρεμία που προσφέρει η σπουδαιότερη διασυλλογική διοργάνωση. Άλλος θεσμός, διαφορετικά τα κίνητρα και ελπίδα επιστροφής της γαλήνης διά μέσου μιας καλής εμφάνισης και ίσως αποτελέσματος.

Οι πρωταθλητές Κύπρου ξέρουν το βαθμό δυσκολίας που καλούνται να ξεπεράσουν στη Γερμανία κόντρα στην Ντόρτμουντ. Σκοπός τους είναι να μετριάσουν κάπως το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα έτσι ώστε να επιστρέψουν πίσω το χαμόγελο και την αισιοδοξία στους οπαδούς τους. Παράλληλα να ενδυναμώσουν ξανά τη σχέση που δημιουργήθηκε με πολύ κόπο την προηγούμενη δεκαετία και να προχωρήσουν ενωμένοι και στη διοργάνωση που επίσης τους ενδιαφέρει όσο τίποτε άλλο, το κυπριακό πρωτάθλημα.

Οι ποδοσφαιριστές δεν αμφιρρέπουν ως προς την αίσθηση της αποστολής τους. Διοίκηση και τεχνική ηγεσία συζήτησαν μαζί τους, τους έθεσαν προ των ευθυνών τους και αναμένουν πλέον τα αποτελέσματα. Η αμφιθυμία συναισθημάτων στις τάξεις των οπαδών είναι δεδομένη. Από την άλλη δεν μπορεί κανείς παρά να εκτιμήσει και τα όσα τα προηγούμενα χρόνια πέτυχε η ομάδα, αλλά και πως ακόμη φέτος είμαστε στην αρχή. Είναι από τις λίγες φορές που τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα έχουν καταφέρει να κυριαρχήσουν έναντι μιας αποστολής στο εξωτερικό.

Ο ΑΠΟΕΛ ταξιδεύει στο Ντόρτμουντ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ με σκοπό, άλλη μια φορά να «φωτίσει» την Ευρώπη με την απόδοσή του. Το έχει ξανακάνει, είναι έμπειρος, διαθέτει τις ικανότητες και παρά το γεγονός ότι ο πήχης είναι αρκετά ψηλά, απέδειξε και σε άλλες δύσκολες έδρες και απέναντι σε δυσκολότερους αντίπαλους πως μπορεί να τα καταφέρει. Η επαναληπτική επιμονή του σε τέτοια παιχνίδια, είναι παράδοξα μεθυστική. Εκεί που όλοι το ξεγράφουν, βρίσκει έναν τρόπο ελκυστικό μα απέριττο να φεύγει κατακρατώντας μεγάλο μέρος της δόξας στις αποσκευές του.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για ένα καινούριο ξεκίνημα έστω και αν θα εμφανιστεί με αρκετές απουσίες. Δεν πρέπει ωστόσο, να παραγνωρίζουμε πως στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει ένας ανενδοίαστος ρεαλισμός που δεν θα πρέπει να τον παραγνωρίσουμε. Δεν μπορεί να ισχύσει βίαιη υπεραπλούστευση σύγκρισης και απαιτήσεων των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ με αυτούς στο εγχώριο πρωτάθλημα. Είναι δύο διαφορετικές διοργανώσεις και θα πρέπει να μην παραβλέπεται αυτό για κανένα λόγο. Ούτε μπορεί να υπάρξει σύγκριση με συνέπεια αφορισμούς που θα είναι άδικοι προς τους ποδοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ