aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠροσοχή: Ναρκοπέδιο…

Προσοχή: Ναρκοπέδιο…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Εάν στον ΑΠΟΕΛ πιστεύουν πως ο σημερινός πρώτος τους αγώνας για το πρωτάθλημα απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα θα είναι (κατά πολύ) λιγότερο δύσκολος από αυτούς που έπονται, τότε μάλλον θα έχουν κάνει ένα βήμα προς τον εγκλωβισμό στις παγίδες που στήνει η αντίπαλος στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της Λάρνακας.

Ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του, έχουν ακτινογραφήσει το προφίλ των ερυθρολεύκων στα ματς που έδωσαν στο μαραθώνιο, έχουν ήδη δώσει τις δέουσες εντολές στους ποδοσφαιριστές και ευελπιστούν πως στο αποψινό 90λεπτο θα βρουν εφαρμογή εντός των τεσσάρων γραμμών, πιστώνοντας εν τέλει η ομάδα στο ταμείο τρεις βαθμούς.

Πρόκειται για δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, κατά το οποίο η υλοποίηση του στόχου θα περάσει μέσα από τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια και την αποτύπωση της μεγαλύτερης ποιότητας που διαθέτουν στο έμψυχο δυναμικό. Είναι από τις αναμετρήσεις που επιβάλλεται οι γαλαζοκίτρινοι να μπουν από την αρχή αποφασιστικά, να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό και στις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν να παραβιάσουν την εστία, φέρνοντας το ματς στα μέτρα τους ή καλύτερα εκεί που θέλουν.

Γιατί σε τέτοιας υφής αγώνες, πολύ μεγάλη σημασία διαδραματίζει το πώς θα παρουσιαστείς (ιδιαίτερα) στο ξεκίνημα. Εάν η ομάδα που θεωρείται ως το φαβορί για τη νίκη μπει νωθρά, υποπέσει σε πολλά αβίαστα λάθη, αδυνατώντας οι τρεις γραμμές να βρουν συνοχή, τότε αυτομάτως δίνεται το δικαίωμα στον αντίπαλο (που αγωνίζεται εντός έδρας) να ενισχύσει την ψυχολογία του, πιστεύοντας ακόμη περισσότερο στην εξασφάλιση βαθμολογικού οφέλους.

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ έχει καταστρώσει τα σχέδιά του και αυτά θα τα μοιραστεί λίγες ώρες πριν η μπάλα στηθεί στη σέντρα. Ο Δώνης, φρόντισε να κρατήσει κλειστά του χαρτιά του όσον αφορά στο σχήμα και τα πρόσωπα που θα το απαρτίζουν, οπότε οποιοδήποτε σενάριο είναι ανοικτό. Ακόμη και να δούμε την ομάδα να παρατάσσεται με το σύστημα 3-5-2, στο οποίο δεν επένδυσε αρκετές φορές ο Ελλαδίτης προπονητής από τη μέρα της επιστροφής του στο γαλαζοκίτρινο πάγκο.

Εικάζουμε πως μπροστά από τον Βάτερμαν θα είναι από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Βούρος, Καρλάο, Ρουέδα (ή Μερκής), Λάγο και σε ρόλο αμυντικών χαφ οι Μοράις, Βινίσιους. Επικρατέστερος να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης είναι ο Ντε Καμάργκο και λίγο πιο πίσω του αναμένεται πως θα κινείται ο Εμπεσίλιο. Τέλος, στις πτέρυγες του κέντρου υπάρχουν οι επιλογές των Ορ, Αλωνεύτη, Σαλάι και Ζαχίντ, με τους δύο πρώτους να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες. Υπενθυμίζουμε πως δεν υπολογίζονται οι Μιλάνοφ, Εφραίμ, Μπερτόλιο και Ιωάννου.

Ανεξαρτήτως του ποιοι θα επιλεγούν για να αγωνισθούν, εκείνο που επιβάλλεται να πράξουν οι ποδοσφαιριστές είναι να καταθέσουν τον καλύτερό εαυτό τους, μπαίνοντας με το δεξί στο πρωτάθλημα. Να «αιχμαλωτίσουν» οποιοδήποτε σκέψη γυροφέρνει στο παιχνίδι που ακολουθεί στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, πιστώνοντας στο ταμείο τους πρώτους βαθμούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ