aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠροπονητής Ιορδανίας στο «Goal» για Τάαμαρι: «Αν ισχύει, είναι πολλά λεφτά»

Προπονητής Ιορδανίας στο «Goal» για Τάαμαρι: «Αν ισχύει, είναι πολλά λεφτά»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Αναζητώντας βάσιμες λεπτομέρειες ή απαντήσεις τη δεδομένη στιγμή σχετικά με το μέλλον του Μούσα Αλ Τάαμαρι στον ΑΠΟΕΛ και αν θα επεκτείνει ή όχι το συμβόλαιό του, μοιάζει κάπως με την αναζήτηση υπόγειων πηγών νερού, σε περίοδο ανομβρίας, με τη μέθοδο της ραβδοσκοπίας.

Από τη μία η επικοινωνιακή «τρέλα» από διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα στην Ελλάδα τα οποία κάνουν λόγο για προσπάθεια του Ολυμπιακού Πειραιώς να αποκτήσει τον Ιορδανό άσο και από την άλλη, η αναμονή για την απάντησή του στην πρόταση που του υποβλήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ για επέκταση του συμβολαίου του, το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος της νέας σεζόν.

Η ιστοσελίδα μας «Goal.com.cy», επικοινώνησε με τον προπονητή της Εθνικής Ιορδανίας, τον 57χρονο Βέλγο Βίταλ Μπόλκερμανς, με σκοπό να μάθουμε εάν είναι ενήμερος για όλο αυτό το… σούσουρο με τον Ιορδανό νεαρό εξτρέμ και να παραθέσει κάποιες απόψεις του, είτε για το μέλλον του ποδοσφαιριστή, είτε για τα ποσά τα οποία γράφτηκαν και εάν συμφωνεί με αυτά.

Συχνά πυκνά, ο κ. Μπόλκερμανς αναφέρεται σε συνεντεύξεις του για τον Τάαμαρι και κάποιους νεαρούς παίκτες με προοπτική στην Ιορδανία, με πιο πρόσφατη μία δήλωσή μέσω της οποίας αποκάλυψε πως ενημέρωσε κάποιες βελγικές ομάδες και τους πρότεινε πως θα ήταν καλό να τον αξιολογήσουν.

-Κύριε Βίταλ, καταρχάς στην Ελλάδα προκύπτει μία μικρή «τρέλα» δημοσιευμάτων τα οποία κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού Πειραιώς, τη στιγμή που ο ΑΠΟΕΛ προσπαθεί να επεκτείνει το συμβόλαιό του. Πως το σχολιάζετε αυτό;

«Ναι, έχω ακούσει πως στην Ελλάδα γράφεται συνεχώς πως ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός Πειραιώς, αλλά απ’ ότι επίσης μαθαίνω δεν είναι κάτι επίσημο και ασφαλώς δεν μπορούμε να πιστεύουμε όλα όσα γράφονται».

-Ο ΑΠΟΕΛ επισήμως απέρριψε μόνο μία προσφορά έως τώρα, ύψους 2.500.000 ευρώ από την ισπανική Αλμερία. Θεωρείτε πως είναι λίγα, ή αρκετά αυτά που πρόσφερε η Αλμερία.

«Ασφαλώς στον ΑΠΟΕΛ έχουν στο μυαλό τους να πουλήσουν τον ποδοσφαιριστή σε μία πολύ καλή και συμφέρουσα τιμή, αλλά και ο παίκτης με το ταλέντο του έχει την ευκαιρία να πάει κάπου με ένα πολύ καλύτερο συμβόλαιο. Με αρκετά καλύτερες απολαβές από αυτές που λαμβάνει στον ΑΠΟΕΛ. Έμαθα πως ο ΑΠΟΕΛ απέρριψε πρόταση από Ισπανία και πως αρνήθηκε τα 2.500.000 ευρώ από την Αλμερία. Άρα πόσα ζητάει, πάνω από 3.000.000 ευρώ; Είναι πολλά λεφτά πάντως, έστω κι αν τα αξίζει ο παίκτης… Ο ΑΠΟΕΛ είναι ένας πολύ καλός σύλλογος με ικανό πρόεδρο και είναι και τυχερός ο Τάαμαρι που τον είδαν κάποιοι και τον επέλεξαν πριν από δύο χρόνια».

-Γνωρίζετε πως ο ΑΠΟΕΛ επιδιώκει να επεκτείνει το συμβόλαιο του Τάαμαρι, ώστε να μην χάσει τον παίκτη του χρόνου χωρίς οικονομικά οφέλη;

«Ναι, θα ήταν καλό να ανανεώσει και για τις δύο πλευρές πιστεύω. Έτσι κι αλλιώς είναι σπουδαίος παίκτης και αν ανανεώσει, παραμείνει υγιής και βελτιωθεί κι άλλο θα τον διεκδικήσουν και μελλοντικά ομάδες που είναι ικανές να προσφέρουν ένα πολύ πιο καλό ποσό για να τον αποκτήσουν. Καταλαβαίνω πως ο ΑΠΟΕΛ θέλει να παραχωρήσει με ένα υψηλό ποσό τον ποδοσφαιριστή, αλλά ακόμη και 3.000.000 – 4.000.000 εκατομμύρια να ζητά την δεδομένη στιγμή, είναι πολλά μιας και ολοκληρώνεται του χρόνου το συμβόλαιό του και έως τώρα, όπως μου λέτε, δεν έχει απαντήσει ο Μούσα».

-Υποθετικά: Σε περίπτωση, που καταφέρει ο Ολυμπιακός και τον αποκτήσει -εάν εκδηλώσει βέβαια και επίσημο ενδιαφέρον- και τα βρει με τον ΑΠΟΕΛ, πιστεύετε μπορεί να παίξει;

«Μπορεί να καταλήξει στον Ολυμπιακό, ή σε κάποια ισπανική ή βελγική ομάδα, δεν ξέρω. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Όντως μίλησα σε κάποιες βελγικές ομάδες στο παρελθόν για το ταλέντο του Τάαμαρι. Ναι πιστεύω πως μπορεί να παίξει. Αν είναι ο Ολυμπιακός πάντως η επόμενή του ομάδα, θα χρειαστεί να του δοθεί η ευκαιρία να βελτιωθεί και πιστεύω θα είναι σε θέση να πωληθεί ακολούθως σε κάποια μεγαλύτερη ομάδα… Εύχομαι σ’ αυτόν πάντως ό,τι καλύτερο και να είναι πάντα υγιής και δυνατός».

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Επείγει του επιθετικού, αναμονή για τον Nανά

-Καταληκτικά, γνωρίζετε ότι ο συμπατριώτης σας Γιόχαν Βάλεμ, ανάλαβε την Εθνική Κύπρου; Θεωρείτε πως μπορεί να πετύχει στην νέα πρόκληση της καριέρας του;

«Ασφαλώς και το γνωρίζω. Η Ομοσπονδία σας επέλεξε πιστεύω έναν ικανό και πολύ καλό προπονητή και επίσης η Εθνική Κύπρου είναι για αυτόν μία καλή ευκαιρία να δείξει τις ικανότητες του και να κτίσει μία δυνατή ομάδα. Έχει αρκετές γνώσεις έκανε πολύ καλή δουλειά στην εφηβική ομάδα του Βελγίου, διαθέτει θετικότητα ως άνθρωπος και μπορεί να τη μεταδώσει στους παίκτες, ενώ είναι δουλευταράς και εργασιομανής. Πιστεύω μόνο καλά θα έχει να προσφέρει στην Εθνική Κύπρου και θα κάνει καλή δουλειά. Ό,τι καλύτερο του εύχομαι…».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ