aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROPE CUPΠροκρίθηκε ο ΑΠΟΕΛ, παρά την ήττα στο Μινσκ!

Προκρίθηκε ο ΑΠΟΕΛ, παρά την ήττα στο Μινσκ!

Την ήττα από την Τσμόκι Μινσκ γνώρισε ο ΑΠΟΕΛ στην 6η και τελευταία αγωνιστική της Α’ Φάσης του FIBA Europe Cup, με 81-68. Σε συνδυασμό με την νίκη της Παρντουπίτσε στον άλλο αγώνα του ομίλου απέναντι στην Σιαουιλάι ο ΑΠΟΕΛ κατέλαβε την 3η θέση στον όμιλο.

Παρά την ήττα από την Τσμόκι, ο ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού ως μία από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες που κατέλαβαν την 3η θέση στον θεσμό. Συνεπώς το ευρωπαϊκό ταξίδι θα συνεχιστεί για τον ΑΠΟΕΛ.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά στο παιχνίδι και πήραν προβάδισμα με 5-0 πολύ νωρίς, ενώ μέχρι το 3′ έφεραν την διαφορά στο σκορ στους οκτώ πόντους (10-2). Η Τσμόκι συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι, με την διαφορά να φθάνει στους δέκα μέχρι το 5′, με το σκορ να είναι στο 17-7. Στην συνέχεια του αγώνα όμως ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένος, καταφέρνοντας να μειώσει σε 26-21 μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου.

Πιο ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν σαφώς καλύτερος, προσπαθώντας να κάνει την ανατροπή στο σκορ. Μέχρι το 15′ η κυπριακή ομάδα μείωσε στους 4 πόντους την διαφορά (30-26) ενώ τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου η διαφορά πήγε στους δύο πόντους (33-31). Οι γηπεδούχοι ωστόσο επανέφεραν την διαφορά στους έξι μέχρι το τέλος της δεύτερης περιόδου με το σκορ να είναι στο 39-33.

Η Τσμόκι έκανε δυνατό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, καταφέρνοντας μέχρι το 34:30 να φέρει το σκορ στο 52-39 υπέρ της. Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε στην συνέχεια να απαντήσει, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν και αύξησαν την διαφορά στο σκορ στους δεκαοκτώ πόντους (59-41) δυόμιση λεπτά πριν το φινάλε του δεκαλέπτου. Η κυπριακή ομάδα κατάφερε ωστόσο στο χρονικό διάστημα που απέμεινε να μειώσει στους έντεκα (61-50).

Με την πάροδο δύο λεπτών στην τέταρτη περίοδο το σκορ έφθασε στο 65-50 για τους γηπεδούχους. Η Τσμόκι κατάφερε και στην συνέχεια να διατηρήσει την διαφορά στο σκορ σε αυτά τα επίπεδα, κρατώντας σε μία απόσταση τον ΑΠΟΕΛ που προσπαθούσε να μειώσει για να διεκδικήσει την νίκη. Το τέλος του αγώνα βρήκε την Τσμόκι να επικρατεί με 81-68.

Tα δεκάλεπτα: 26-21, 39-33, 61-50, 81-68

Τσμόκι Μινσκ (Αντρέι Κιροβόνος): Γκρέι 12 (4), Τζόις 16 (3), Ουλιάνκο, Τραστινέτσκι, Κισιέλιους 9, Μεσκαράκου 2, Μιλόσεβιτς 5, Λάσκεβιτς, Γκάγκιτς 23, Σεμιάνιουκ 2, Κουντραουτσάου 12 (1).

ΑΠΟΕΛ (Δημήτρης Κουστένης): Μπράουν 10 (1), Κοιλαράς 3 (1), Κούνας 2, Μπάσεϊ 16 (2), Μπερνατόφσκι 11 (1), Κασκίρης, Μόμπλεϊ 8, Ράιτ 18 (1).

Δείτε την αναμέτρηση στο βίντεο που ακολουθεί…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ