aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠρόδρομος Πετρίδης για όλα (Τι είπε για τα υποτιμητικά σχόλια των Ελλαδιτών)

Πρόδρομος Πετρίδης για όλα (Τι είπε για τα υποτιμητικά σχόλια των Ελλαδιτών)

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής εταιρείας του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΡΙΚ «Γκολ και Θέαμα» και μίλησε για όλους και για όλα…

Τι είπε ο κύριος Πετρίδης:

Για τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού και τη συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ: “Η νίκη με τον Ολυμπιακό ήταν κάτι που το πιστεύαμε. Σίγουρα είναι νωρίς, αλλά οι έξι βαθμοί κάτι λένε. Δεν πιεστήκαμε τόσο πολύ. Είχε 4-5 ευκαιρίες ο Ολυμπιακός, αλλά μπορούσαμε να το καθαρίσουμε. Δεν το περίμεναν και δεν το χώνευαν, ότι έχασαν από το ΑΠΟΕΛ. Νιώσαμε και λίγο άβολα”.

Για τον Γιαννιώτα: “Έχουμε συμβόλαιο μέχρι το Μάιο”.

Για Ανόρθωση και ΑΕΛ: “Eίναι δύο ομάδες που έχουν τα δικά τους θέματα. Εμείς βλέπουμε τα δικά μας”.

Για το αν το 3-0 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ δίνει μεγαλύτερη αξία στη νίκη του ΑΠΟΕΛ: “Δίνει μεγάλη αξία του ΑΠΟΕΛ και δείχνει πόσο μεγαλώνει το ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία 5-6 χρόνια, για να μην πάω πίσω στο 2001, όταν ήρθε ο Γκέραρντ, που ξεκίνησε η ευρωπαϊκή άνοδος. Θα μείνω στο 2009 και το 2011, όταν σημειώθηκαν οι μεγάλες επιτυχίες. Βλέπουμε έστω και στο Γιουρόπα Λιγκ ποιες ομάδες αγωνίζονται”.

Για τα υποτιμητικά σχόλια του Ελλαδικού Τύπου: “Πάντοτε οι Έλληνες έχουν μία τάση υποτίμησης του Κυπριακού λαού σε όλα τα επίπεδα. Εύχομαι να δώσει και μία απάντηση η Εθνική Κύπρου για να σωπάσουν μια και καλή”.

Για το αν η ΑΕΚ είναι ο κυριότερος αντίπαλος στο δρόμο προς το πρωτάθλημα: “Είναι ένας αντίπαλος που τα τελευταία χρόνια παλεύει μαζί μας. Είναι λίγο νωρίς ακόμη. Το μόνο πράγμα που με ανησυχεί λίγο είναι η κούραση η δική μας. Έχουμε το βάθος και την ποιότητα και θα είμαστε εκεί. Και η Ομόνοια θα επανέλθει και ο Απόλλωνας θα είναι εκεί και η ΑΕΛ. Παρότι έχει κάποια προβλήματα η Ανόρθωση είναι Ανόρθωση”.

Για το ότι ο ΑΠΟΕΛίστας είναι υπερβολικά απαιτητικός και αν αντλούν δύναμη από αυτή την πίεση: “Είναι απαιτητικός. Μέχρι το σημείο που πετυχαίνεις, θέλεις και περισσότερο. Είναι κουραστικό, αλλά είναι και πρόκληση για συνεχόμενη διάκριση. Αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε στο ΑΠΟΕΛ. Όταν συζητάμε με κάποιες ομάδες στα γεύματα πριν τους αγώνες, το πώς αντιμετωπίζεται μια αποτυχία, τους φαίνεται πολύ εξωπραγματικός ο τρόπος αντίδρασης για μια ισοπαλία ή μια ήττας ή και μια απώλεια σε μετεγγραφικό πλαίσιο. Βιαζόμαστε να κρίνουμε πολύ νωρίς κάποιους παίκτες και προπονητές. Βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα”.

Για τις συχνές αλλαγές προπονητών: “To αποτέλεσμα δικαιώνει τις αποφάσεις”.

Για τον Τόμας Κρίστιανσεν: “Ο Κρίστιανσεν επιτελεί ένα πάρα πολύ καλό έργο. Είναι ένα τιμ τεσσάρων δικών του και δύο δικών μας”.

Για συμβόλαια Εφραίμ και Αλωνεύτη: “Eίναι οι επόμενοι που θα περάσουν από τα γραφεία για ανανέωση της συνεργασίας. Είναι δύο Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Μας ευχαριστεί που ο Στάθης μπαίνει στο παιχνίδι και δείχνει την ικανότητά του”.

Για τo τι γίνεται με τον Πιατκόφσκι: “Προσπαθήσαμε από τον Ιανουάριο να βρούμε ομάδες σε παίκτες εκτός πλάνων. Με τους Κοδίνα και Αμορίν τελειώσαμε νωρίς, δυσκολευτήκαμε με τον Στίλιτς, ελπίζουμε με Πιατκόφσκι”.

Για την απόκτηση επιθετικού: “Προσπαθήσαμε να βρούμε έναν παίκτη με διαφορετικό στυλ. Προσπαθήσαμε την υστάτη, αλλά πριν την υπογραφή άλλαξε ιδέα και πήγε αλλού. Κάθε εμπόδιο για καλό. Είναι γνωστό, ότι αυτός ήταν ο Ορλάντο Σα. Είναι στα πλάνα μας για τον Ιανουάριο για να είναι έτοιμος να βοηθήσει στο υπόλοιπο της σεζόν, αλλά και του χρόνου”.

Για τον Αΐλτον: “Με τον Aϊλτον συζητήσαμε, αλλά η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη, έχει συμβόλαιο 1,8 εκατομμύρια”.

Για τους στόχους τους: “Θέλουμε να έχουμε κάθε χρόνο το ΑΠΟΕΛ στους ομίλους. Σήμερα έχω πληροφορηθεί από τον εκπρόσωπο Τύπου, τον κύριο Πετεβίνο ότι επιλεγήκαμε από την ΟΥΕΦΑ για να συμμετέχουμε στο μαγκαζίνο τους και θα έρθουν άνθρωποι στην Κύπρο για να πάρουν συνεντεύξεις”.

Για το οικονομικό: “Πέρσι είχαμε 2,5 εκατομμύρια κομπόδεμα. Φέτος, με την είσοδο στους ομίλους, με το μπάτζετ που έχουμε, μόλις που βγαίνει η χρονιά. Με τις νίκες και τους βαθμούς ίσως να έχουμε ένα μικρό πλεόνασμα. Το ΑΠΟΕΛ, όμως, δεν χρωστά σε κανέναν, είναι και θα παραμείνει υγιέστατο”.

Για τη δημιουργία γηπέδου: “Η ΑΕΚ κάνει γήπεδο χωρίς να έχει προδιαγραφές ομίλων. Ένα γήπεδο 5-6 χιλιάδων θέσεων. Οι ανάγκες μας είναι πολύ διαφορετικές. Θα σας αποκαλύψω όμως κάτι. Είμαστε εδώ και αρκετούς μήνες σε επαφές με εταιρεία που θα έρθει για τρίτη φορά στην Κύπρο και είμαστε στο τελικό στάδιο για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα γήπεδο των 15-18 χιλιάδων θέσεων με όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για τη διεξαγωγή ευρωπαϊκών αγώνων. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κάτι ανακοινώσιμο. Αυτό θα παρουσιαστεί, αν όλα κυλήσουν θετικά. Υπάρχει ο χώρος είναι ήδη το Μακάρειο Στάδιο. Έχουμε μιλήσει με τον ΚΟΑ. Είναι η πρώτη φορά που το λέω. Δεν σημαίνει τίποτα. Πολύ σύντομα όμως θα ανακοινώσουμε εάν σημαίνει κάτι”.

Για τις μετεγγραφές: “Είμαι ικανοποιημένος από όλες τις μετεγγραφές”.

Για την ενίσχυση του τιμ: “Έχουμε κάνει αξιολόγηση για δύο σκάουτερ κι αργότερα θα παρθεί απόφαση, ενώ έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον κύριο Κόβατς για τη θέση του τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών. Ένας άνθρωπος που δούλευε για χρόνια στην Ομοσπονδία του Βελγίου”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ