aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΠρόδρομος Πετρίδης: «Εργατικός και ειλικρινής ο Γιοβάνοβιτς, κερδίζει τους παίκτες του»

Πρόδρομος Πετρίδης: «Εργατικός και ειλικρινής ο Γιοβάνοβιτς, κερδίζει τους παίκτες του»

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης μιλάει στο gazzetta.gr για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τα δυνατά του στοιχεία με τα οποία έγραψε χρυσές σελίδες ιστορίας στον κυπριακό σύλλογο και του εύχεται αντίστοιχη επιτυχία και στον Παναθηναϊκό!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από το βράδυ της Κυριακής σκέφτεται και ενεργεί πλέον ως προπονητής του «τριφυλλιού».

Έπειτα από περισσότερες από δέκα ώρες κατ’ ιδίαν συναντήσεων και συζήτησης με τον Γιάννη Αλαφούζο, οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και από την 1η Ιουνίου ο 58χρονος κόουτς θα είναι κι επίσημα ο νέος «τιμονιέρης» του Παναθηναϊκού.

Ως γνωστόν, στον ΑΠΟΕΛ ακόμα πίνουν νερό στ’ όνομά του και ο πρόεδρος της ομάδας, Πρόδρομος Πετρίδης μίλησε στο gazzetta.gr για τον νέο τεχνικό των «πράσινων».

«Σωστός άνθρωπος, αυστηρός προπονητής»
Ο νυν ισχυρός άνδρας του ΑΠΟΕΛ, ήταν παρών στην κεφαλή του συλλόγου από το 2009 έως και το 2011, προτού αναλάβει ξανά από το 2013 και συνεχίσει μέχρι και σήμερα στον προεδρικό θώκο. Έχοντας γνωρίσει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς πίσω στο 2003, όταν ο Σερβοέλληνας είχε ταξιδέψει για πρώτη φορά στην Κύπρο, ο Πρόδρομος Πετρίδης είχε να πει για εκείνον:

«Από τότε, το 2003, όταν είχε έρθει για πρώτη φορά στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ και είχαμε πάρει το πρωτάθλημα, μέχρι σήμερα, έχουμε διατηρήσει άριστη φιλική σχέση. Έφυγε, ήρθε ξανά το 2008 και αργότερα η ομάδα έκανε τις δύο εκπληκτικές χρονιές στο Champions League.

Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως έχει αρχές σωστού ανθρώπου, είναι αυστηρός προπονητής, αλλά ξέρει να διαχειρίζεται άψογα τ’ αποδυτήρια της ομάδας του. Γνωρίζει πως να κερδίσει τους ποδοσφαιριστές του και να πάρει το μάξιμουμ από εκείνους όταν μπουν στο γήπεδο για να παίξουν».

Τα τέσσερα στοιχεία του άθλου στο Champions League
Ο Πρόδρομος Πετρίτης παρέμενε πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ στην πρώτη παρουσία της ομάδας στους ομίλους του Champions League την σεζόν 2009-2010, όπου ο σύλλογος αντιμετώπισε τις Ατλέτικο, Τσέλσι και Πόρτο στο γκρουπ, ωστόσο, δεν ήταν στη θέση την χρονιά του… μεγάλου παραμυθιού.

Την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 ο ΑΠΟΕΛ φτάνει μέχρι και τα προημιτελικά όπου τον πετάει εκτός συνέχειας η Ρεάλ Μαδρίτης και ο κ.Πετρίδης θυμάται μέσω του gazzetta.gr:

«Τον χαρακτήριζε η εργατικότητα και τον βοήθησε πολύ το γεγονός πως είχε μια πολύ σταθερή ομάδα. Είχε και έμπειρους παίκτες, αλλά και ορισμένους πιο νεαρούς στο ρόστερ. Τον βοήθησαν όλες οι συγκυρίες για να γίνει όλη αυτή η πορεία μέχρι τα προημιτελικά. Είχε το υλικό, είχε την εργατικότητα, είχε υγεία και είχε και τύχη.

Όλα αυτά ήταν στο μάξιμουμ και έβγαιναν στο γήπεδο για να φτάσει εκεί η ομάδα. Ήταν κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο για το κυπριακό ποδόσφαιρο όλο αυτό που συνέβη και φυσικά ήταν πρωτογνωρο και για τον ΑΠΟΕΛ που συνεχίζει να πρωταγωνιστεί, εξαιρουμένης της φετινής χρονιάς που πήγε λάθος…».

«Οι παίκτες μαζί του, εύχομαι να έχει εξαιρετική θητεία»
Αυτό στο οποίο ήθελε να σταθεί ο Πρόδρομος Πετρίδης για το πιο… δυνατό χαρτί του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τουλάχιστον σε ό,τι αφορούσε στον ΑΠΟΕΛ και συνηθίζει να εφαρμόζει ο 58χρονος κόουτς, είναι η σχέση που δημιουργεί με τους ποδοσφαιριστές του. Αυτό είναι κάτι που ειδικά φέτος έλειψε στον Παναθηναϊκό με τους Πογιάτος και Μπόλονι που βρέθηκαν στην άκρη του πάγκου μέσα στην σεζόν…

«Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έμπαιναν στο γήπεδο και έπαιζαν για εκείνον. Τους είχε κερδίσει με τον τρόπο και τον χαρακτήρα του. Ήθελαν να παίζουν για την ομάδα τους και τον προπονητή τους» είπε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ στο gazzetta.gr, για να ολοκληρώσει με μια ευχή για τη νέα πρόκληση του Σερβοέλληνα προπονητή:

«Του εύχομαι και ελπίζω σε μια εξαιρετική θητεία, γιατί είναι εργατικός, συνεπής και ειλικρινής άνθρωπος…».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ