aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠράσινο το κατ’ ευφημισμόν ντέρμπι

Πράσινο το κατ’ ευφημισμόν ντέρμπι

Μεγάλη νίκη για την Ομόνοια στο εξ αναβολής ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής αφού κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ στο Λευκόθεο με 3-0 σετ και τον ξεπέρασε στη βαθμολογία, έχοντας μάλιστα και αγώνα λιγότερο. Με κορυφαίο τον Βραζιλιάνο Φέλιξ, οι πράσινοι τα κατάφεραν απέναντι στους γαλαζοκίτρινους, που τους στοίχισαν τα πολλά αβίαστα λάθη και η έλλειψη επιθετικών επιλογών.

Το ντέρμπι ήταν ισοδύναμο στα αρχικά στάδια, με τον ΑΠΟΕΛ να διατηρεί ισχνό προβάδισμα ενός πόντου με τον Λούνα κύριο εκφραστή των προσπαθειών του. Η Ομόνοια, όμως, με κορυφαίο τον Φέλιξ και και το πολύ δυνατό μπλοκ των παικτών της, όπου δέσποζε και ο Σ. Πετρακκίδης, επιβλήθηκε απέναντι σε έναν ΑΠΟΕΛ που είχε προβλήματα. Οι πράσινοι κέρδισαν το σετ με 17-25.

Μετά, η Ομόνοια με ανεβασμένο τον Ρώσο Σεργκέι Μπάκρεϊ ήλεγξε τον ρυθμό και προηγήθηκε 6-11. Οι φιλοξενούμενοι με πολύ καλή υποδοχή δημιούργησαν νταμπλ-σκορ 7-14. Το ισχυρό πράσινο μπλοκ, οι βοήθειες που έδωσε ο Αλεξίου και οι λύσεις από τον Σιντιμπέ οδήγησαν το «τριφύλλι» στην επικράτηση με 13-25.

Τα εκατέρωθεν λάθη στο τρίτο σετ έφεραν το ντέρμπι στην ισορροπία. Μετά τις οδηγίες του κόουτς Καλματζίδη, όμως, η Ομόνοια επανήλθε και οι πράσινοι προηγήθηκαν 13-17. Η Ομόνοια διέθετε επιθετικό πλουραλισμό και καλό μπλοκ σε αντίθεση με τον ΑΠΟΕΛ που είχε ως αιχμή τον Ροντρίγκο Λούνα. Οι πράσινοι κέρδισαν το σετ 17-25 και πήραν τη νίκη με 0-3 σετ.

Σετ: 17-25,13-25,17-25

ΑΠΟΕΛ (Γ. ΜΕΛΚΑΣ): Βερίσιμο, Χατζηπαύλου, Λούνα, Πούλκο, Γ. Χρυσοστόμου, Χαλλουμής. Λίμπερο: Παντελή. Αλλαγές: Π.Χρυσοστόμου, Χομαγιούν.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Γ. ΚΑΛΜΑΤΖΙΔΗΣ): Μπάγκρεϊ, Φέλιξ, Σ. Πετρακκίδης, Σιντιμπέ, Αχ. Πετρακκίδης, Αλεξίου. Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου. Αλλαγές: Σαββίδης.

Στα άλλα παιχνίδια, η Νέα Σαλαμίνα νίκησε με 3-0 (16-25, 23-25, 20-25) την Ολυμπιάς στο Φρέναρος και ο Παφιακός επιβλήθηκε 3-1 της Αναγέννησης παραμένοντας στην κορυφή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ