aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΣΠολλά και «παράξενα» συμβαίνουν στον (πλανήτη) ΑΠΟΕΛ

Πολλά και «παράξενα» συμβαίνουν στον (πλανήτη) ΑΠΟΕΛ

Πολλά και «παράξενα» συμβαίνουν στον (πλανήτη) ΑΠΟΕΛ. Μπήκαν από νωρίς, πάρα πολύ νωρίς στα βάσανα. Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι καταγράφονται αντιδράσεις, δημιουργώντας την εντύπωση πως χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια τους. Γιατί είναι κάτι περισσότερο από δεδομένο ότι, ακόμα μια σεζόν με θλιβερή εικόνα και εκτροχιασμό από τους στόχους, δεν την αντέχει κανείς ΑΠΟΕΛίστας.

Και όμως, το πατατράκ με το ξημέρωμα της σεζόν, δηλαδή οι τρεις διαδοχικές ήττες, μπορεί και να βγει σε καλό, εφόσον στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» αποσυμπιεστούν σταδιακά από την πίεση των «πρέπει» και πρωτίστως, πάρουν τα σωστά μηνύματα που θα τους επιτρέψουν σταδιακά να σταθούν στα πόδια τους. Αυτά που φαινόταν να κυριαρχούν στις σκέψεις και στα λόγια στο φινάλε της περασμένης σεζόν. Τότε που φαινόταν να κυριαρχεί η αποφασιστικότητα για μεγάλες αλλαγές.

Το μείγμα προβληματικής λειτουργίας και τοξικού κλίματος, άρχισε ξανά να διαχέεται. Λες και δεν πέρασε μία μέρα. Το είχαμε σημειώσει προ ολίγων μηνών, ότι όλα αυτά τα… απίθανα που συνέβησαν πέρσι, καλό θα ήταν να τα τυπώσουν σε τεράστιο πανό και να τα βλέπουν καθημερινά στο προπονητικό κέντρο.

Η αλήθεια είναι πως ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει γίνει ομάδα. Δεν είναι ένας, άντε δύο, άντε τρεις. Το πρόβλημα είναι πιο οξύ και αφορά το σύνολο. Σε τέτοιο βαθμό που «σβήνει» και ό,τι καλό περιέχει αυτό το ρόστερ και αποπνέει κακομοιριά, την ίδια ώρα που βγαίνουν και άλλα ζητηματάκια. Αντιδράσεις, διαπιστώσεις και φωνές. Είναι ολοφάνερο ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να πορευθεί με κανέναν που μπορεί να πιστεύει πως μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερο μέγεθος από την ομάδα. Όποιος είναι μέσα, επιβάλλεται να αποδεικνύει ότι το αξίζει να έχει θέση και να δίνει όσα μπορεί. Να τελειώσουν και τα άλλοθι. Κάθε ένας που περνά το κατώφλι του «Αρχαγγέλου», κρίνεται καθημερινά. Και η πίεση είναι στο πρόγραμμα. Άρα, δεν μπορεί αυτό το πράγμα να συνδυάζεται με καταστάσεις που δεν έχουν κίνητρο και πάθος.

Υ.Γ.: Στον ΑΠΟΕΛ, πληρώθηκε πολλές φορές ακριβά στο παρελθόν η λογική να μην αποκτηθεί κάποιος παίκτης, επειδή θα κλείσει τον δρόμο σε κάποιον άλλον, να υπάρχουν λάθος εκτιμήσεις για πρόσωπα και καταστάσεις. Και φέτος, το δείγμα στην άμυνα είναι (άκρως) ανησυχητικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ