aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ποιος Μασιάς και ποιο πέναλτι;

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Έπρεπε ή δεν έπρεπε να αποβληθούν με δεύτερη κίτρινη κάρτα οι Καρλάο και Μπερτόλιο; Έπρεπε ή δεν έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ του ΑΠΟΕΛ σε σπρώξιμο στον Σωτηρίου; Ποια ομάδα αδικήθηκε περισσότερο από τον διαιτητή, ο ΑΠΟΕΛ ή ο Απόλλων; Ποιος ευθύνεται ή αν το προτιμάτε διαφορετικά ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός για τις «ψιλές» που έπεσαν αμέσως μετά το ματς λίγο έξω από τα αποδυτήρια; Ύψωσε το μεσαίο του δάχτυλο ο Βάλε ή όχι; Μπήκε παράγοντας στα αποδυτήρια των διαιτητών; Ποιοι… έδωσαν τις περισσότερες «ψιλές»; Οι παράγοντες ή οι παίκτες; Ποιος έφαγε τις περισσότερες; Ποιος εν τέλει κέρδισε τον «πόλεμο των εντυπώσεων» ή ποιος δικαιούται να αισθάνεται πιο αδικημένος (άρα και δικαιωμένος να φωνάζει) από τη διαιτησία στο στάδιο ΓΣΠ;

Την ώρα που στον δικό μας μικρόκοσμο ασχολούμαστε με κίτρινες και κόκκινες κάρτες, για πέναλτι και όλα τα συναφή σε ένα ματς της 12ης μόλις αγωνιστικής, τσακωνόμαστε για τη διαιτησία και προσπαθούμε να πουλήσουμε γενικώς μαγκιλίκι, μια ολόκληρη ομάδα ξεκληρίστηκε. Οπαδοί ενός συλλόγου θρηνούν, ολόκληρες οικογένειες πενθούν. Έρχεται η είδηση να σκάσει στο κεφάλι μας μπας και μας δώσει, σε όλους μας, επιτέλους μαθήματα. Η βραζιλιάνικη ομάδα Τσαπεκοένσε και οι συνοδοί της αποστολής επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος που συντρίβει λίγο έξω από την πόλη Μενταγίν της Κολομβίας.

Μόνο και μόνο με τη σκέψη σε πιάνει ανατριχίλα και μας ξυπνά παραλλήλως θύμησες μιας δικής μας αεροπορικής τραγωδίας, της οποίας βιώνουμε ακόμη τα αρνητικά της. Οι ποδοσφαιριστές της εν λόγω ομάδας εκεί που δεν προλάβαιναν ν’ ανεβάζουν βίντεο των πανηγυρισμών τους από την εκπληκτική πορεία που διένυαν, εκεί που ζούσαν το δικό τους ξεχωριστό όνειρο και σχεδίαζαν το μέλλον, δεν είναι πλέον μαζί μας. Ξεκίνησαν το δικό τους ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων. Μια ολόκληρη ομάδα χάθηκε στη μοιραία πτήση για την Κολομβία.

Μπήκαν στο αεροπλάνο τα άτομα που αποτελούσαν την αποστολή για να βρεθούν στο πρώτο παιχνίδι με την Ατλέτικο Νασιονάλ για τον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα και σχεδόν όλοι όσοι έχασαν τη ζωή τους, βυθίζοντας στη θλίψη μια ολόκληρη χώρα και όχι μόνο. Έφυγαν από το σπίτι με τη χαρά να ξεχειλίζει, με τη γλυκιά αγωνία ενός ματς σε τελική φάση διοργάνωσης και δεν θα επιστρέψουν ποτέ.

Ένα «ραντεβού θανάτου» που έμελλε να συμβεί εκεί που κανείς δεν περίμενε, σκορπώντας ανείπωτη θλίψη και δυστυχία. Και όλα αυτά που διαβάσαμε χθες, θαρρώ θα είναι πολύ λίγα μπροστά σε αυτά που θα δούμε τις επόμενες μέρες. Γιατί συνεχώς θα έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέες ιστορίας που θα αγγίζουν τις πιο ευαίσθητες χορδές της ψυχής μας.

Καλημέρα, λοιπόν, σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι όλα περιστρέφονται γύρω τους. Ας ανοίξουν τα μάτια διότι τα δικά μας προβλήματα μπροστά σε αυτά της αεροπορικής τραγωδίας δεν είναι μικρά, αλλά ανύπαρκτα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ