aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠοιος Έργκους Κάτσε και ποιες προσθαφαιρέσεις;

Ποιος Έργκους Κάτσε και ποιες προσθαφαιρέσεις;

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ποιος Έργκους Κάτσε, ποιες αποδεσμεύσεις, ποιες μετεγγραφές; Όταν στον ΑΠΟΕΛ ξέρουν ότι αγωνίζονται με τον Απόλλωνα μέσα σε μια δύσκολη και… αφιλόξενη έδρα, όπως είναι το Τσίρειο, όλα τα υπόλοιπα πάνε στην άκρη για τουλάχιστον δύο ώρες και το μόνο που βλέπουν είναι τη νίκη. Πλέον τα λόγια μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και τη σκυτάλη παίρνει το ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές των γαλαζοκιτρίνων έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο.

Διαβάστε επίσης: Τελευταία προσπάθεια για προσθήκη στον ΑΠΟΕΛ

Το θέμα λοιπόν είναι να δούμε ωραίο παιχνίδι, αφού και οι δύο ομάδες έχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, με ένταση μέσα σε αθλητικά πλαίσια, όπως αρμόζει σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Και φυσικά, στον ΑΠΟΕΛ θέλουν να επανέλθουν σε νικηφόρα τροχιά που θα τους επαναφέρει στην κορυφή της βαθμολογίας, λίγες αγωνιστικές πριν από το φινάλε της πρώτης φάσης. Σε ένα τέτοιο ντέρμπι όμως, όλα μπορεί να συμβούν, αφού η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων παίζει δευτερεύοντα ρόλο.

Διαβάστε επίσης: «ΑΠΟΕΛίστες διαδήλωσαν εναντίον του Κάτσε»

Τον πρώτο ρόλο, όπως μας έχει αποδείξει και η Ιστορία, τον παίζει η καρδιά και το πάθος που θα επιδείξει η κάθε ομάδα στο γήπεδο, αλλά και ο βαθμός συγκέντρωσης αφού οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές. Είναι γι’ αυτό που ο Γιώργος Δώνης δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους παίκτες του, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του 90λεπτου και τους τρόπους με τους οποίους θα αποδράσουν από τη Λεμεσό με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές. Τους έχει επισημάνει τα λάθη τους στο προηγούμενο παιχνίδι, αλλά και την αναγκαιότητα να βγάλουν περισσότερο τρέξιμο και πάθος στο παιχνίδι τους, όχι μόνο για να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις του Απόλλωνα, αλλά και για να σκοράρουν αυτοί, διεκδικώντας με πολλές πιθανότητες τη νίκη.  Επιπρόσθετα, ο Ελλαδίτης τεχνικός σημειώνει στους παίκτες του ότι «σημασία έχει να νικάμε εμείς και πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά», θέλοντας να τους κρατήσει σε εγρήγορση και με απόλυτη συγκέντρωση να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουν τους τρεις βαθμούς, διασκεδάζοντας έτσι και τις εντυπώσεις της ήττας την προηγούμενη εβδομάδα μέσα στο «σπίτι» τους.

Διαβάστε επίσης: Γι’ αυτό δεν προχώρησε του Κάτσε στον ΑΠΟΕΛ

Όσο σημαντικό θεωρείται το ντέρμπι για τον αντίπαλο, άλλο τόσο θεωρείται και για τους γαλαζοκίτρινους. Ο ΑΠΟΕΛ έχει το μειονέκτημα ότι πάει στο συγκεκριμένο παιχνίδι ευρισκόμενος στο -1 από τον Απόλλωνα, οπότε σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χάσει. Το γόητρο των παικτών έχει «πληγωθεί» και αυτοί καλούνται να δώσουν απαντήσεις με την απόδοσή τους στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της Λεμεσού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ