aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠίσω από τον γκολτζή Ενσούε, υπάρχει ένα μυστικό! (vids)

Πίσω από τον γκολτζή Ενσούε, υπάρχει ένα μυστικό! (vids)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Στο τελευταίο ματς του ΑΠΟΕΛ, απέναντι στον Απόλλωνα στο Τσίρειο, ο Εμίλιο Ενσούε πέτυχε το τρίτο του γκολ με την γαλαζοκίτρινη φανέλα (προηγήθηκε η Δόξα και η ΑΕΚ) και απέδειξε πως παρόλο που αγωνίζεται ως δεξιός ακραίος αμυντικός, διαθέτει ευχέρεια στο σκοράρισμα. Αν πετύχει άλλα πέντε, θα κάνει νέο ρεκόρ καριέρας, αφού τη σεζόν 2008-09, είχε σκοράρει επτά φορές με την Καστεγιόν.

Διαβάστε επίσης: Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει γκολ από παντού

Πάντως, πίσω από την ευχέρεια στο σκοράρισμα που διαθέτει ο Ισπανός μπακ, κρύβεται ένα… μυστικό. Ο Ενσούε δεν αγωνιζόταν από πάντα ως δεξιός μπακ. Υπήρξαν περιπτώσεις στο παρελθόν που έπαιξε ως δεξιός-αριστερός εξτρέμ και ενίοτε ως στράικερ και ως μέσος και κατάφερε να σκοράρει αγωνιζόμενος σε όλες αυτές τις θέσεις. Τη θέση του δεξιού αμυντικού την έμαθε τη σεζόν 2011-12, όταν χρησιμοποιήθηκε από τον τότε προπονητή της Μαγιόρκα, Χοακίν Καπαρός, σε κάποια παιχνίδια στη συγκεκριμένη θέση. Τα πήγε περίφημα και έτσι αποφασίστηκε να διατηρηθεί σε αυτό το πόστο.

Διαβάστε επίσης: Και ο Ενσούε το… βιολί του

Ο Δώνης, αρέσκεται στο να επιλέγει παίκτες «τζόκερ», και το γεγονός πως ο Ενσούε μπορεί να προσφέρει σε περισσότερες από μία θέση, έπαιξε σημαντικό ρόλο για να υλοποιηθεί η μετεγγραφή του στον ΑΠΟΕΛ στη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο. Απομένει λοιπόν, να δούμε πότε θα έλθει η στιγμή που ο Ενσούε θα αγωνιστεί σε άλλη θέση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ