aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠήρε τη θέση της στο Μουσείο ΑΠΟΕΛ η φανέλα του Γιάννου Ιωάννου

Πήρε τη θέση της στο Μουσείο ΑΠΟΕΛ η φανέλα του Γιάννου Ιωάννου

Moυσείο ΑΠΟΕΛ χωρίς τον Γιάννο Ιωάννου γίνεται; Δεν γίνεται. Η φανέλα του πρώτου σκόρερ της ιστορίας των γαλαζοκιτρίνων με 270 τέρματα σε 504 εμφανίσεις πήρε τη θέση της στο Μουσείο του σωματείου.

Αναλυτικά η ενημέρωση

Μια από τις ιστορικές εκκρεμότητες τακτοποιήθηκε σήμερα στο Μουσείο Ιστορίας ΑΠΟΕΛ! Η φανέλα του «Μίστερ Γκολ» Γιάννου Ιωάννου έλαβε την θέση της στο πάνθεον των παικταράδων που λάμπρυναν την ιστορία του Θρύλου.

Ο Γιάννος Ιωάννου σκόραρε 270 γκολ σε 504 εμφανίσεις με την γαλαζοκίτρινη φανέλα. Υπήρξε υπόδειγμα ήθους ποδοσφαιριστή αφού δέχθηκε μόνο 1 κίτρινη κάρτα στην 19χρονη καριέρα του. Κατέκτησε 4 πρωταθλήματα 6 κύπελλα και 6 ασπίδες ΚΟΠ, πραγματοποιώντας και 41 εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου.

Την σπάνια συλλεκτική φανέλα – την οποία φορούσε ο Γιάννος στο νικηφόρο τελικό εναντίον της Ανόρθωσης (2-0) το 1999 στο Τσιρειο Στάδιο – παρέδωσε ο Team Manager της ομάδας μας, από το 2008, Γιώργος Σαββίδης.
Παρών στο Μουσείο και ο Κώστας Στεφάνου, ο επί 30 χρόνια φροντιστής του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος παρέδωσε διάφορα συλλεκτικά αντικείμενα από τις Ευρωπαϊκές εξορμήσεις του Θρύλου.
Το Μουσείο Ιστορίας ΑΠΟΕΛ ευχαριστεί τους Γ. Ιωάννου, Γ. Σαββίδη και Κ. Στεφάνου, τρεις πυλώνες της γαλαζοκίτρινης ιστορίας, για την πολυετή συνολική τους προσφορά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ