aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠήρε αυτό που ζητούσε...

Πήρε αυτό που ζητούσε…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Την απόλυτη αφοσίωσή του στον ΑΠΟΕΛ έδειξε άλλη μια φορά εμπράκτως ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου. Ο αρχηγός των γαλαζοκιτρίνων, γέννημα-θρέμμα ΑΠΟΕΛίστας, έβαλε την υπογραφή του σε νέο διετές συμβόλαιο. Δηλαδή, θα έχει ισχύ μέχρι τον Μάιο του 2019, κάτι που σημαίνει ότι πολύ πιθανόν θα τερματίσει την καριέρα του στον σύλλογο της καρδιάς του!

Ο 33χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής έφτασε να γίνει σημαία της αγαπημένης του ομάδας και όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να φορέσει άλλη φανέλα στη ζωή του. Εξέλιξη που αναμφιβόλως έχει πολλαπλή σημασία όσον αφορά στο πού τοποθετείται πλέον το όνομά του στη σύγχρονη ιστορία του Θρύλου.

Κρατήστε τις ακόλουθες σημειώσεις: Είναι ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης του ΑΠΟΕΛ σε τίτλους καθώς πανηγύρισε την κατάκτηση 9 πρωταθλημάτων, 3 κυπέλλων και 6 Σούπερ Καπ. Συνολικά, ο Νεκτάριος σήκωσε 18 κούπες, κάτι που προφανώς λέει πάρα πολλά. Είναι ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης του ΑΠΟΕΛ σε συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Το κοντέρ του… γράφει μέχρι στιγμής 292 αγώνες, περισσότερους και από τον «μαραθωνοδρόμο» Νούνο Μοράις. Υπολείπεται μόλις 8 συμμετοχές για να συμπληρώσει τα 300 παιχνίδια πρωταθλήματος στην ομάδα, γεγονός που όταν συμβεί στη νέα σεζόν, εννοείται πως θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην ποδοσφαιρική διαδρομή του.

Επιπρόσθετα, είναι ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ που έχει αγωνιστεί και στις 6 παρουσίες του συλλόγου σε ευρωπαϊκούς ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που αποτελεί άλλο σημαντικό παράσημο στον ακούραστο και αγέραστο Νεκτάριο.

Βεβαίως, η διαδρομή του στον Θρύλο δεν είχε πάντοτε χαρές και επαίνους. Όσοι έζησαν τη διαδρομή του Αλεξάνδρου στον ΑΠΟΕΛ γνωρίζουν πως πέρασε αρκετές δύσκολες στιγμές. Ειδικά την περίοδο 2003 – 2004 (στα 20 προς τα 21 του χρόνια), τότε που με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο άκουσε πολλές φορές τα εξ αμάξης από την κερκίδα.

Ο Σέρβος εκεί, βράχος, τον καθιέρωσε στην ομάδα και από τότε όλα πήραν τον δρόμο τους. Ακολούθησε λίγα χρόνια αργότερα η μετεγγραφή του στη Λάρισα (2006), γι’ αυτό και του ξέφυγε το πρωτάθλημα του 2007, ενώ το 2008 επέστρεψε και πάλι στην πρώτη και μεγάλη του αγάπη, την οποία θα υπηρετεί πλέον μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ