aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠιέρος Σωτηρίου: Η Μπενφίκα, οι €70.000 και η διάψευση του γιατρού

Πιέρος Σωτηρίου: Η Μπενφίκα, οι €70.000 και η διάψευση του γιατρού

ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ DOWN TOWN

Ποιος το περίμενε ότι ο Πιέρος Σωτηρίου -όταν πόζαρε για το εξώφυλλο του περιοδικού Icon, τον Μάρτιο του 2013, μαζί με ακόμη τρεις νεαρούς ποδοσφαιριστές ως τα «ανερχόμενα αστέρια του ποδοσφαίρου»- θα είχε τόσο ιλιγγιώδη πορεία προς την κορυφή; Ο 24χρονος επιθετικός στον πρόσφατο αγώνα μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Μπιλμπάο, απέδειξε γι’ άλλη μια φορά πως αξίζει κάθε επένδυση επάνω του.

Είναι γνωστό στη δημοσιογραφική «πιάτσα» πως ο Πιέρος Σωτηρίου σπάνια δίνει συνεντεύξεις. Ακόμη και στις δηλώσεις του είναι φειδωλός. Μετά την τόσο σημαντική νίκη του ΑΠΟΕΛ έναντι της ισπανικής Μπιλμπάο μίλησε στους αθλητικογράφους, όλα και όλα, δυο λεπτά. Ο Πιέρος, όμως, δεν λειτουργεί έτσι επειδή «ψωνίστηκε». Από το ξεκίνημά του ήταν συγκρατημένος.

Κι αυτό φάνηκε γι’ άλλη μια φορά, την προηγούμενη Τετάρτη. Με τη δήλωσή του «αργότερα θα καταλάβουμε τι πετύχαμε», ήταν εμφανές πως δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος της επιτυχίας του, έστω κι αν το γκολ που σημείωσε λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου υπήρξε καθοριστικό για την πρόκρισή της ομάδας του στους «16 του Europa League».

Ο Πιέρος -παρά τις ξένες ομάδες που τον πολιορκούν στενά, το συμβόλαιο του με τον ΑΠΟΕΛ μέχρι το 2020 και την ποδοσφαιρική του αξία που εκτιμάται γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ- προτιμά να «μιλά» με την παρουσία του στο γήπεδο. Για τον ίδιο «η ζωή χωρίς ποδόσφαιρο δεν αξίζει». Μια φράση που «χτύπησε» τατουάζ στο αριστερό του μπράτσο, μόλις σιγουρεύτηκε πως αυτό το επαγγελματικό μονοπάτι ήθελε να ακολουθήσει.

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν με μια μπάλα στα πόδια. Παρακολουθούσα παιχνίδια, ήμουν σε ποδοσφαιρικές ακαδημίες. Ήξερα από νωρίς ότι το ποδόσφαιρο χρειάζεται σκληρή δουλειά. Δεν είναι απλώς μπαίνω σ’ ένα γήπεδο και κάνω παιχνίδι με την μπάλα», είχε δηλώσει τον Αύγουστο του 2013 στο περιοδικό Omikron και τον συνάδελφο Πιερή Παναγή, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, σχεδόν αμέσως μετά τη μετεγγραφή του στον ΑΠΟΕΛ.

Ακόμη και τότε, θα μπορούσε να το παίζει αφ’ υψηλού. Ήταν 20 χρονών, μια μεγάλη κυπριακή ομάδα τον είχε εντάξει στο δυναμικό της αφού πρώτα «κονταροχτυπήθηκε» με άλλες δυο, τα αθλητικά πρωτοσέλιδα τού είχαν «κολλήσει» τον τίτλο «το νέο ποδοσφαιρικό αστέρι» και ο κόσμος είχε αρχίσει να τον αναγνωρίζει. Εκείνος, όμως, δεν έδειχνε να πετάει στα σύννεφα. Ήξερε καλά πως ακόμη δεν είχε καταφέρει τίποτα και ότι τα δύσκολα ήταν μπροστά του.

Πήγαινε σε μια ομάδα μ’ ένα ρόστερ γεμάτο πρωτοκλασάτους παίκτες κι έπρεπε να δικαιώσει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που έπεισε τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ να τον πάρει από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και να δώσει 70 χιλιάδες ευρώ. Είχε προηγηθεί η πολύτιμη εμπειρία του στα δοκιμαστικά της Μπενφίκα, την οποία είχε μοιραστεί με τη δημοσιογράφο Νταϊάνα Αζά τον Μάρτιο του 2013, στην οποία είχε μιλήσει και για το ενδιαφέρον που έδειξε στο πρόσωπό του η Σιέφιλντ Γουένσντεϊ. «Το θέμα το χειριζόταν η διοίκηση του Ολυμπιακού και δεν ξέρω γιατί δεν προχώρησε».

Μάλιστα, δεν έκρυψε πως στόχος του ήταν η καθιέρωσή του στη νέα του ομάδα, τον ΑΠΟΕΛ. Μέσα σε τέσσερα χρόνια περίπου, απέδειξε πως αυτό που βάζει στο μυαλό του το καταφέρνει. Ο Πιέρος, όποιο εμπόδιο κι αν σταθεί στο δρόμο του, δεν χάνει την ελπίδα του. Στην ηλικία των 19 ετών αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα με τη μέση του και δεν μπορούσε να τρέξει. Όταν ο γιατρός τού ανακοίνωσε πως δεν θα μπορούσε να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, ήταν έτοιμος να βάλει τα κλάματα.

«Πείσμωσα πολύ και είπα ότι θα τον διαψεύσω. Ότι δεν πρόκειται να γίνει αυτό», είχε πει σ’ εκείνη τη συνέντευξη στο Omikron. Ένα χρόνο αργότερα, χάραξε στον δεξιό του καρπό τη φράση: «Ποτέ μη χάνεις την ελπίδα σου», για να την έχει πάντα βαθιά χαραγμένη μέσα του, μιας και το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο νίκες και πανηγυρισμοί, γι’ αυτό και ο ίδιος δεν σταματά να εργάζεται σκληρά.

Πολύτιμο στήριγμά του, η αγαπημένη του Μαρία Κορτζιά. Για κάποιον που δεν τους γνωρίζει, η φωτογενής Μαρία που εργάζεται στον χώρο των ΜΜΕ και του μόντελινγκ, φαντάζει να προέρχεται από έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο από αυτόν του εσωστρεφή και χαμηλών τόνων Πιέρου.

«Η υπερπροβολή της προσωπικής μας ζωής, ίσως κάνει κακό στα επαγγελματικά μας, κυρίως του Πιέρου. Δεν μας επηρεάζει, όμως, ως ζευγάρι», είχε αναφέρει η Μαρία Κορτζιά σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Hello!, αφού είναι λογικό πως ένα όμορφο μοντέλο κι ένας εμφανίσιμος-χαρισματικός ποδοσφαιριστής μονοπωλούν με κάθε εμφάνισή τους το ενδιαφέρον των ΜΜΕ.

Η ίδια είχε επισημάνει στο παρελθόν στο Down Town, πως οι δυο τους δεν είναι τόσο διαφορετικοί χαρακτήρες. Είναι σπιτόγατοι και καλόκαρδοι, σε σημείο που μπορεί κάποιος να τους εκμεταλλευτεί. Η ζωή με τον Πιέρο, πάντως, δεν είναι ποτέ βαρετή, όπως υποστηρίζει η Μαρία. Σκιαγραφώντας τον σύντροφό της, τον περιγράφει ως έναν αρκετά ρομαντικό άνδρα που κάνει τα πάντα για να την ευχαριστήσει. Κι ας είναι κλειστός σαν στρείδι. Τη σέβεται και την προσέχει.

«Δεν σου κρύβω ότι στην αρχή ήμουν επιφυλακτική. Ήρθε να με κεράσει ένα ποτό κι εγώ αρνήθηκα. Με κέρδισε στην πορεία, όταν ξεκινήσαμε να μιλάμε μέσω Facebook και γνώρισα κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του», είχε πει η Μαρία Κορτζιά στο Down Town, αναπολώντας τη γνωριμία τους. Εκείνον, πάλι, τον είχε εντυπωσιάσει ο χαρακτήρας της και η γλυκύτητά της, όπως είχε τονίσει ο ίδιος στο Omikron.

Από τότε, πέρασαν πέντε χρόνια. Η Μαρία παραδέχθηκε στο Hello! πως ο Πιέρος είναι σκέτο «λαχείο». Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το ζευγάρι μένει κάτω από την ίδια στέγη και δεν κρύβει πως το επόμενο βήμα είναι ο γάμος. Η Μαρία είναι βέβαιη πως ο Πιέρος θα είναι ο καλύτερος μπαμπάς, μιας και αγαπά πολύ τα παιδιά. Ίσως αυτή η σιγουριά της να πηγάζει από το γεγονός πως ο Πιέρος με ό,τι και αν καταπιαστεί, δίνει πάντοτε τον καλύτερο του εαυτό.

Προς το παρόν, μάλλον θα βάλει μπρος τον επόμενο στόχο του, που δεν είναι άλλος απ’ το να αγωνιστεί στο εξωτερικό. «Θα μου άρεσε να παίξω στην Αγγλία ή την Ισπανία. Είναι δυο χώρες με ασύλληπτο επίπεδο σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο. Θέλω να αγωνιστώ σε τέτοιο επίπεδο», είχε δηλώσει αποφασιστικά στο Omikron ο 20χρονος τότε Πιέρος.

Τέσσερα μόλις χρόνια μετά, είναι πανέτοιμος να δρέψει τους καρπούς των κόπων του. Αρκεί η ξένη ομάδα που θα τον εντάξει στο δυναμικό της, να χώσει βαθιά το χέρι στην τσέπη!

Φωτογραφίες Αρχείου (Στέλιος Καλλινίκου, Δημήτρης Βαττής)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ