aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΠιέρος: «Ήταν περίεργη η πρόταση της Αστάνα, κανείς δεν μου χαρίστηκε»

Πιέρος: «Ήταν περίεργη η πρόταση της Αστάνα, κανείς δεν μου χαρίστηκε»

Για τις δύσκολες ώρες που περνά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την οικογένειά του τις μέρες της καραντίνας, τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση του Καζακστάν για να περιορίσει την πανδημία του κορωνοϊού και την επιλογή του να συνεχίσει το ποδόσφαιρο στο Καζακστάν μίλησε ο Πιέρος Σωτηρίου.

Ο Κύπριος επιθετικός τόνισε στον Super Sport FM (104,0) ότι η ζωή στο Καζακστάν είναι εντελώς διαφορετική απ’ ότι στην Ευρώπη, αναφέρθηκε στην πρόταση της Αστάνα και την πορεία της καριέρας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Πώς επηρέασε ο κορωνοϊός το Καζακστάν; «Έχουν πάρει τα μέτρα πολύ πιο γρήγορα εδώ. Έκλεισαν τα αεροδρόμια από την πρώτη στιγμή, δεν μπορούσαν να έρθουν στη χώρα αυτοί που ήταν εκτός. Ακόμη και οι εγχώριες πτήσεις δεν πραγματοποιούνταν. Είχαμε παίξει τα πρώτα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος και μετά έκλεισαν όλα. Στις 25 Μαρτίου, έμειναν όλοι στο σπίτι. Υπήρξε περίπολος από τα ελικόπτερα, απολύμαναν την ατμόσφαιρα. Έχουμε 500 κρούσματα τώρα, ένας αριθμός που είναι λίγος για το Καζακστάν. Ανταποκρίθηκε ο κόσμος από την πρώτη στιγμή, έμειναν σπίτι και άκουσαν τις εντολές του προέδρου. Είναι μία δοκιμασία που πρέπει να καταλάβουμε ότι για να τα καταφέρουμε, πρέπει να μείνουμε σπίτι. Σε αυτό τον τομέα πρέπει να ανταποκριθούμε».

Αν θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα, είπε:  «Ακόμη δεν το γνωρίζουμε. Η καραντίνα εδώ είναι μέχρι τις 16 Απριλίου. Δεν γνωρίζουμε, όμως, αν θα πάρει παράταση για μεταγενέστερο στάδιο».

Αν έχει επικοινωνία με την οικογένειά του: «Έχω επαφή. Αν δεν ήταν η τεχνολογία, θα είχαμε τρελαθεί. Θέλεις να είσαι μαζί τους αυτό το διάστημα, να τους αγκαλιάσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι πεθαίνει κόσμος, πρέπει να μείνουμε σπίτι γιατί η υγεία είναι πάνω απ’ όλα».

Πώς περνάς αυτό το διάστημα της καραντίνας; Προπονείσαι; «Μένω σε ξενοδοχείο αυτό το διάστημα. Λόγω των υποχρεώσεων που είχαμε φτιάχνουν το γήπεδο μας και στα εντός έδρας παιχνίδια πάμε αλλού και αγωνιζόμαστε. Δεν είχα βρει χρόνο να ψάξω για διαμέρισμα. Είμαι τυχερός γιατί έχει γυμναστήριο εδώ και μόνο οι παίκτες της Αστάνα μπορούν να προπονηθούν. Προσπαθώ να κρατηθώ σε καλό επίπεδο όσο μπορώ και θα δείξει όταν τελειώσει αυτό το πράγμα».

Για το πρωτάθλημα στο Καζακστάν: «Ξεκίνησα πάρα πολύ καλά, έχω δύο γκολ στο πρωτάθλημα και ένα στο Σούπερ Καπ. Είμαστε πρώτοι, πιστεύω όταν αρχίσουμε ξανά να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε».

Για το αν είναι δύσκολη η προσαρμογή στο Καζακστάν: «Είναι δύσκολη η προσαρμογή. Πρέπει να το κατανοήσεις, ότι ήρθες σε μία ομάδα έξω από την Ευρώπη, με άλλη κουλτούρα, άλλο κόσμο. Δεν παύει αυτή η ομάδα να είναι σε επαγγελματικό επίπεδο και κάθε χρόνο να προσπαθεί να παίρνει το πρωτάθλημα και να πηγαίνει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Για την παρουσία του στην Κοπεγχάγη: «Πέρασα πάρα πολύ ωραία. Είναι φυσιολογικό, όταν φεύγεις από την ομάδα που ήσουν δυόμισι χρόνια να συγκινηθείς. Είχα δεθεί με αυτή την ομάδα. Για την πρόταση της Αστάνα ήταν λίγο περίεργη. Δεν ήταν στις πρώτες μου επιλογές, όμως το μελέτησα αυτό με τους ανθρώπους που έχω εμπιστοσύνη και συμφωνήσαμε ότι έπρεπε να κάνω το επόμενο βήμα. Είχα λίγα εικοσιτετράωρα μπροστά μου, όμως εν τέλει πήρα αυτή την απόφαση».

Για την απόφασή του να πάει στην Αστάνα: «Είναι ακόμη ένα βήμα στο εξωτερικό που για έναν Κύπριο ποδοσφαιριστή λέει πολλά. Ελπίζω να με βοηθήσει στην καριέρα μου. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την Αστάνα. Δεν επαναπαύομαι και θέλω να δουλεύω σκληρά, κάνοντας βήματα μπροστά. Στηρίζω τις αποφάσεις που έχω κάνει».

Για την πορεία της καριέρας του: «Κανένας δεν μου χαρίστηκε στην καριέρα μου. Σίγουρα υπήρξαν προπονητές που με βοήθησαν και που μου έδιναν το χρόνο να αγωνιστώ, τους χρωστάω και αυτούς, όμως χάρη στη δουλειά μου ανταμείφθηκα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ