aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠιέρος: Φεύγει κρατώντας ψηλά τη σημαία

Πιέρος: Φεύγει κρατώντας ψηλά τη σημαία

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Εδώ και χρόνια το σκηνικό είναι γνώριμο και η τρέχουσα σεζόν δεν αποτελεί εξαίρεση. Για άλλη μία φορά, η μερίδα του λέοντος στον πίνακα των σκόρερ ανήκει στους «λεγεωνάριους». Πάλι καλά για τους Κύπριους γκολτζήδες, που υπάρχει έστω και ένας να κρατά ψηλά τη σημαία. Ο Πιέρος Σωτηρίου. Ο επιθετικός του ΑΠΟΕΛ σκόραρε 20 φορές, βρίσκεται στη δεύτερη θέση και κυνηγά τον Ματ Ντέρμπισαϊρ (23) της Ομόνοιας.

Από εκεί και πέρα, όμως, δεν υπάρχει άλλος γηγενής ποδοσφαιριστής, με διψήφιο αριθμό τερμάτων στις 33 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί. Τον διεθνή στράικερ ακολουθούν δύο πλάγιοι φορ, οι οποίοι όμως αδικούνται από τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισαν. Πρόκειται για τον συμπαίκτη του Σωτηρίου, Γιώργο Εφραίμ και τον Δημήτρη Χριστοφή της Ομόνοιας, οι οποίοι πέτυχαν από οκτώ γκολ. Ένα τέρμα λιγότερο από τους δύο εξτρέμ έχει πανηγυρίσει ο Ηλίας Βαττής της Καρμιώτισσας. Ακολουθούν οι Μηνάς Αντωνίου του Άρη και Γιάννης Χατζηβασίλης του Εθνικού με πέντε γκολ.

Είναι προφανές λοιπόν, ότι η Κύπρος μπορεί να περηφανευτεί μόνο για έναν εγχώριο γκολτζή. Ακόμα και αυτός, όμως, θα… την κάνει για άλλες πολιτείες με το τέλος του πρωταθλήματος. Όπως είναι γνωστό, ο Σωτηρίου επιβραβεύτηκε προσφάτως για τις πολύ καλές εμφανίσεις του, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο με την Κοπεγχάγη. Επομένως, θα περιμένουμε να δούμε αν η επόμενη σεζόν αποδειχτεί… γενναιόδωρη, χαρίζοντας στο κυπριακό πρωτάθλημα κάποιον άλλο ικανό σκόρερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ