aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠέτσας: «Υποφέραμε οι Ομονοιάτες, μπορεί να αλλάξει το σλόγκαν με τον ΑΠΟΕΛ»

Πέτσας: «Υποφέραμε οι Ομονοιάτες, μπορεί να αλλάξει το σλόγκαν με τον ΑΠΟΕΛ»

Πεπεισμένος ότι η Ομόνοια έχει όλα τα στοιχεία για να «κτίσει» παντοκρατορία στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου δήλωσε ο Κώστας Πέτσας. Ο παλαίμαχος άσος των πρασίνων μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα Γκολ» στάθηκε στη «φουρνιά» Κύπριων ποδοσφαιριστών που οδηγούν το «τριφύλλι», εκτίμησε πως οι Τζιωνής και Λοΐζου μπορούν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό και έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Κούσουλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Σχόλιο για την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ: «Παρακολουθώ και το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό, αλλά η αρρώστια μας είναι η Ομόνοια. Βλέπω την Μπάγερν να κατακτά και πάλι το τρόπαιο. Σε έναν αγώνα παίζουν δύο ομάδες και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί».

Στην Κύπρο τα προηγούμενα χρόνια έπαιζαν 12 ή 14 ομάδες και στο τέλος κέρδιζε ο ΑΠΟΕΛ… «Μπορεί να αλλάξει το σλόγκαν και να το παίρνει η Ομόνοια. Είχε εφτά σερί ο ΑΠΟΕΛ, ΟΚ. Τώρα μπορεί να κάνει σερί η Ομόνοια».

Βλέπεις να δημιουργεί παντοκρατορία η Ομόνοια; «Άρχισε από πέρσι, ήταν στην πρώτη θέση την ώρα της διακοπής του πρωταθλήματος και συνεχίζεται φέτος, είναι εφτά βαθμούς μπροστά. Γίνεται επαγγελματική δουλειά, τεχνική ηγεσία πολύ καλή, οι Λάρκου – Ταραπουλούζης κάνουν πολύ καλή δουλειά. Όλες οι προϋποθέσεις είναι υπέρ της».

Ο Κούσουλος είναι ανάμεσα στους MVP της Ομόνοιας αδιαμφισβήτητα, θέλω το σχόλιο σου… «Είναι ένα μηχανάκι στο χώρο της μεσαίας γραμμής».

Μήπως είναι ο νέος Πέτσας; «Όχι, για όνομα του Θεού μη λέμε τέτοια δεν μου αρέσει. Ο Κούσουλος έχει και το σουτ. Είναι παίκτης ψυχολογίας. Χθες, με την ΑΕΚ ήταν αναποφάσιστος, λίγο αργός, δεν ήξερε τι να κάνει με τη μπάλα. Με την ΑΕΛ ήταν εκπληκτικός. Εγώ τον στήριξα και πέρσι, όταν είχε κάνει τα πέναλτι με την ΑΕΚ. Του είπα να σηκώσει το κεφάλι πάνω και θα είναι σημαντικός για την Ομόνοια. Και κτύπα ξύλο είναι από τους κορυφαίους».

Αυτή η στήριξη στους Κύπριους δεν είναι θέμα «παπούτσι από τον τόπο μας» έτσι; Είναι όντως σπουδαία ταλέντα… «Μου θυμίζει την εποχή τη δική μας. Βγήκαμε μια φουρνιά παικτών και το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Είναι παικταράδες αυτοί που βγήκαν από τις ακαδημίες μας. Αν μεγαλώνεις στις ακαδημίες μιας ομάδας όπως η Ομόνοια επειδή επιδιώκεις να κερδίζεις συνέχεια μαθαίνεις να γίνεσαι νικητής. Η ηλικία τους τώρα είναι η καλύτερη. Αν πάτε πείσω και δείτε όσοι έγραψαν ιστορία στο κυπριακό ποδόσφαιρο άρχισαν το ποδόσφαιρο στα 16, τα 17 και τα 18 τους χρόνια».

Ο Λοΐζου είναι εκπληκτικός και έχει ραγδαία εξέλιξη. Φοβάσαι ότι θα πάρουν τα μυαλά του αέρα; «99,9% όχι! Ακούγοντάς τον να μιλά μετά από κάποια παιχνίδια είναι χαμηλών τόνων. Οι γονείς του τον έχουν μεγαλώσει με αρχές και νομίζω θα παραμείνει έτσι προσγειωμένος. Το ίδιο και ο Τζιωνής και ο Κακουλλής».

Ποιον από τους νεαρούς βλέπεις να έχει την προοπτική να κάνει καριέρα στο εξωτερικό; «Τζιωνής και Λοΐζου είμαι πεπεισμένος ότι μπορούν να κάνουν καριέρα. Το ταλέντο και την ποιότητα την έχουν. Αν ακούν τους προπονητές και τους γυμναστές και βελτιώσουν το σώμα τους μπορούν. Ήδη μπορώ να σας κάνω σύγκριση τον Τζιωνή με το πριν δύο χρόνια σε σχέση με φέτος. Είναι τεράστια η διαφορά. Και το κορμί του Λοΐζου ακόμα διαμορφώνεται. Βλέπω ότι ανοίγει το σώμα του για να μπορέσει να ανταπεξέλθει να κάνει καριέρα στο εξωτερικό».

Μετά τις δύο νίκες επί ΑΕΛ και ΑΕΚ θεωρείς ότι δύσκολα χάνεται ο τίτλος; «Υπάρχουν άλλες έξι αγωνιστικές. Το είδαμε και χθες ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που μπορεί να χαθούν βαθμοί. Τα παιχνίδια που έμειναν θα είναι μεταξύ μας. Έχουμε δύο ματς με τον Απόλλωνα, ένα με την ΑΕΛ, ένα με την Ανόρθωση στο “Αντώνης Παπαδόπουλος”».

Σου αρέσει που είναι ο ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο γκρουπ; «Όχι, δεν μου αρέσει. Ασχέτως τι νιώθουν οι Ομονοιάτες που πραγματικά υποφέραμε τα τελευταία χρόνια, αλλά η ομάδα του ΑΠΟΕΛ δεν είναι για το δεύτερο γκρουπ. Θέλουμε τον ανταγωνισμό με τον αιώνιο αντίπαλο».

Για φινάλε τι θα πούμε; «Ομόνοια Λαός Πρωτάθλημα. Θέλεις να σου το φωνάξω; (γέλια). Αν ξεχάσουμε το χθεσινό παιχνίδι, απολαμβάνεις να βλέπεις την Ομόνοια. Κάθε πρωινό που αγωνίζεται η ομάδα ο Ομονοιάτης νιώθει χαρούμενος, νιώθει όμορφα και μας έλειψε αυτό το συναίσθημα τα προηγούμενα χρόνια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ