aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠετρίδης στον Active: Το γηπεδικό, οι επόμενες μετεγγραφές, ο Δώνης και ο Μπέιν

Πετρίδης στον Active: Το γηπεδικό, οι επόμενες μετεγγραφές, ο Δώνης και ο Μπέιν

TΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

O Πρόδρομος Πετρίδης μιλώντας στον Active 107.4 & 102.5  δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίηση του για την μεγάλη πρόκριση του ΑΠΟΕΛ μετά την ολοκλήρωση του αγώνα που έγινε στο Eden Arena κόντρα στην Σλάβια Πράγας. Ο πρόεδρος των γαλαζοκιτρίνων έθεσε σαν στόχους ουσιαστικά την ενίσχυση της ομάδας αλλά και την δημιουργία μιας βάσης για το γηπεδικό που όπως παραδέχτηκε ήταν αλλά και είναι το μεγάλο του όνειρο.

Πιο κάτω όλα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ.

-Κύριε Πετριδη άλλη μια ιστορική μέρα για το ΑΠΟΕΛ αφού κατάφερε έναν τεράστιο άθλο, να περάσει στους ομίλους του Champions League, έναν άθλο που πολλοί πριν από έναν μηνά να μην πίστευαν.

«Ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια για την πρόκριση μας. Όντος είναι ένας τεράστιος άθλος, ο ΑΠΟΕΛ που και πάλι γραφεί ιστορία. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια στους παίκτες στην τεχνική ηγεσία στον κόσμο που μας ακολούθησε εδώ στην Πράγα, στους οργανωμένους που ήταν παρών, και αυτό που θέλουμε να πούμε είναι να είναι όλοι ήσυχοι, όπως έχουμε δείξει μέχρι τώρα τα πέντε χρόνια που είμαστε στην διοίκηση του ΑΠΟΕΛ. Ήδη έχουμε κάνει της απαραίτητες σκέψεις και τις απαραίτητες ενέργειες για το αν μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το μεγάλο όραμα όλων των φίλων του ΑΠΟΕΛ αλλά και της διοίκησης που δεν είναι άλλο από το γηπεδικό, παράλληλα και με το μεγάλο κεφάλαιο της ενίσχυσης της ομάδας για την συνέχεια. Μεγάλο κεφάλαιο είναι και η διαχείριση της ομάδας που θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα αλλά και μελλοντικά που θα έχει σαν στόχο και την βιωσιμότητα της ομάδας αλλά και για να συνεχίσει να μεγαλουργεί ακόμα περισσότερο ο ΑΠΟΕΛ. Είναι μια δέσμευση, μια υπόσχεση που δίνουμε παρόλο που κάποιοι βιάστηκαν να μας κρίνουν, όμως αυτή η διοίκηση με τόλμη σοβαρότητα αλλά και αποφασιστικότητα πήρε την σωστή απόφαση διορθώσαμε κάτι που έπρεπε να διορθωθεί άμεσα και το αποτέλεσμα στην Πράγα μας δικαιώνει».

-Ήθελε και τόλμη αλλά και αποφασιστικότατα να πάρει η διοίκηση μια τέτοια απόφαση (απομάκρυνση του Μάριο Μπέιν) αλλά και εσείς θα πρέπει να είστε απόλυτα δικαιωμένος με την επιλογή του Δώνη ο οποίος κατάφερε να αλλάξει τα πάντα στον Αρχάγγελο.

«Ήταν μια τολμηρή απόφαση και ίσως η πιο τολμηρή απόφαση που έχω πάρει σαν πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ στην τελευταία μου θητεία σαν πρόεδρος. Ήταν ανάμεσα στο πρώτο παιχνίδι αλλά και στον επαναληπτικό εκεί όπου κρίνονταν, ας μην κρυβόμαστε η βιωσιμότητα του ΑΠΟΕΛ στην φετινή χρόνια τουλάχιστον στο οικονομικό κομμάτι και πήραμε την απόφαση με όλη την δυναμική που έχουμε σαν διοίκηση, και καταφέραμε να διορθώσουμε μια λανθασμένη απόφαση που όταν όμως την παίρναμε πιστεύαμε πως ήταν σωστή. Πολύ σύντομα όμως αποδείχτηκε πως έπρεπε να γίνει η αλλαγή. Την κάναμε αυτή την αλλαγή και επειδή κατηγορούμαστε για αυτές τις συχνές αλλαγές προπονητών νομίζω πως καμιά αλλαγή που κάναμε στην θέση του προπονητή δεν πέσαμε έξω και δεν βγήκαμε λάθος. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να κάνουμε αυτές τις αλλαγές αλλά εμείς ζούμε από κοντά και ξέρουμε τι γίνετε και αυτή την φορά μας δικαιώνει η απόφαση μας με το αποτέλεσμα που έχουμε.  Αυτό το λέω γιατί πρέπει κάποιοι να μας έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη και να ξέρουν όλοι πως δουλεύουμε 24 ώρες την ημέρα κάθε μέρα της εβδομάδας και του μήνα αλλά και του χρόνου για το καλό του ΑΠΟΕΛ και μόνο για να μεγαλουργεί η ομάδα μας και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους».

-Είστε ένας άνθρωπος που παίρνει αποφάσεις, τώρα που έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος στόχος του ΑΠΟΕΛ που ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Τσαμπιονς Λιγκ, θα αλλάξουν πολλά πράγματα στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ;

«Κοιτάξτε είναι πάντα σε συνεργασία με τον προπονητή που θα παρθούν οι αποφάσεις. Υπάρχει πάντα ο περιορισμός των θέσεων αλλά και ο περιορισμός των ξένων αλλά και των κοινοτικών παικτών και πάντα με την συνεργασία του Δωνη και μετά το Σαββατοκύριακο θα μπούμε στην διαδικασία να υλοποιήσουμε και τα θέλω του προπονητή μας.

-Μιλήσατε νωρίτερα και για την οικονομική βιωσιμότητα αλλά και για το γηπεδικό που είναι ένα τεράστιο θέμα. Θέλετε να μας το εξηγήσετε λίγο;

«Θέλω να πω κάτι το οποίο είπα και στην Γενική Συνέλευση. Ακόμα και να μην περνούσε το ΑΠΟΕΛ στο Europa League που εξασφάλιζε την οικονομική βιωσιμότητα  της χρονιάς  είχαμε ένα plan B για να μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε της χρονιάς με διάφορες ενέργειες που θα κάναμε σαν διοίκηση. Είτε αυτό θα είχε να κάνει με τις μετοχές που έχουμε προς διάθεση είτε φέρνοντας μέσα και άλλους χορηγούς. Ευτυχώς περάσαμε πρώτα στο Europa League  διασφαλίσαμε την χρονιά τώρα περάσαμε στο Champions League και πλέον διασφαλίζουμε και την επόμενη χρονιά με την σωστή διαχείριση που θα γίνει. Όσον αφορά τώρα το γηπεδικό ξέρετε καλά πως είμαστε η μόνη διοίκηση που έχει πάρει τόσο ζεστά και σοβαρά αυτό το μεγάλο πλάνο και τώρα είμαστε σαφώς πιο έτοιμοι για να αποδείξουμε πως το πλάνο που έχουμε για το γήπεδο είναι βιώσιμο αλλά και η διαχείριση του γηπέδου μακροχρόνια δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα και αν όλα είναι εντάξει τότε αμέσως θα προχωρήσουμε».

-Το γηπεδικό είναι και ένα μεγάλο όνειρο δικό σας…

«Ήταν ένα μεγάλο όνειρο από την προηγούμενη μου θητεία το γηπεδάκο. Τώρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα είναι σαφώς καλύτερα αυτή την στιγμή τα οικονομικά δεδομένα. Αλλά θα το επαναλάβω δεν είναι θέμα το κτίσιμο του γηπέδου είναι και η διαχείριση και των εξόδων του γηπέδου αφού δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση το γήπεδο να φέρει την εταιρεία σε περιπέτειες».

-Πρόεδρε πως ζήσατε το παιχνίδι στο γήπεδο;

«Υπήρχε άγχος βεβαίως αλλά όσο κυλούσε η ώρα έβλεπα πως το πλάνο του προπονητή έβγαινε, αλλά και οι ποδοσφαιριστές μας ανταποκρινόντουσαν στο απόλυτο βαθμό σε αυτό που ήθελε ο Δωνης. Δεν σας το κρύβω κάθε 30 δευτερόλεπτα κοιτούσαμε το ρολόι και πραγματικά σας λέω είναι σαν να πέρασαν αιώνες από την έναρξη μέχρι και την λήξη του αγώνα. Είχαμε και αγωνία αλλά και άγχος για να περάσει αυτό το 90λεπτο».

-Το 0-0 πάντως ήρθε λίγο πιο εύκολα από ότι όλοι να περίμεναν. Ποια είναι η γνώμη σας;

«Δεν μπορώ να πω πως δεχτήκαμε υπερβολική πίεση, ασφαλώς και είχαν κάποιες ευκαιρίες οι Τσέχοι. Μπορούσαμε και εμείς να ήμασταν απειλητικοί σε κάποιες αντεπιθέσεις. Όσο κυλούσε ο χρόνος αυτό ήταν ασφαλώς υπέρ μας».

-Σε ποιον ποδοσφαιριστή θα δίνατε τον ρόλο του πολυτιμότερου παίκτη στην Πράγα;

«Όλοι οι παίκτες. Ήταν η αμάδα. Αν πάρει κάνεις από τον τερματοφύλακα μας την αμυντική μας γραμμή την μεσαία γραμμή αλλά ακόμα και τους μεσοπειθετικους μας και τους επιθετικούς μας όλοι ήταν υπέροχοι. Δεν μπορώ να πω πως υστέρησε κανένας από την αμάδα μας. Αξίζουν όλοι οι παίκτες τα συγχαρητήρια μας αλλά και τα μπόνους που θα πάρουν γιατί κατάφεραν να περάσουν στους ομίλους».

-Πρόεδρε θα έχει και έξτρα πριμ στην ομάδα;

«Όχι θα πάρουν ότι προνοούν οι εσωτερικοί κανονισμοί. Αυτοί ξέρουν τι πρέπει να πάρουν. Ήδη πήραν ένα έξτρα πριμ με την Βιίτορουλ γιατί έκαναν μεγάλη προσπάθεια και αυτή την ώρα θα πάρουν ότι προνοούν οι κανονισμοί».

-Στο Μονακό θα εκπροσωπήσετε την ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Τι θέλετε από την κλήρωση;

«Δεν έχω καμιά προτίμηση. Ειλικρινά δεν έχω καμιά προτίμηση. Είναι όλες οι ομάδες δυνατές. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε εκείνες τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να δυναμώσουμε την ομάδα μας και όποιος και αν είναι ο αντίπαλος μας να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία στην διοργάνωση και όπου μας βγάλει».

-Ο Μαντούκα που μίλησε στον Active 107.4 & 102.5, ζήτησε Μπενφικα για να έρθει να δει τον ΑΠΟΕΛ και τους φίλους του στην Πορτογαλία.

«Ελπίζω πραγματικά να τον έχουμε σε ένα από τα παιχνίδια μας τον Γκουστάβο και τον ευχαριστούμε για τα όσα έχει αναφέρει για την ομάδα μας».

-Πρόεδρε τώρα για το πρωτάθλημα, μετά και την πρόκριση στους ομίλους του  Champions League είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου με βάση πως θα έχει ένα βεβαρυμμένο πρόγραμμα;

«Το ΑΠΟΕΛ είναι καταδικασμένο να πρωταγωνιστεί κάθε χρονιά. Αυτό θα επιδιώξουμε και φέτος να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Υπάρχουν αξιόλογες ομάδες το είδατε και εσείς. Εύχομαι και ελπίζω τόσο ο Απόλλωνας αλλα και η ΑΕΚ να καταφέρουν να προκριθούν στους Europa League και γιατί θα είναι προς όφελος του κυπριακού ποδοσφαίρου. Τώρα όσον αφορά την ερώτηση σας εχου ένα μακρύ δρόμο για να πούμε αλλά και για να δούμε πολλά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ