Πετρίδης: «Στην Ευρώπη οι περσινοί, αποζημίωση σε Ομόνοια – Ανόρθωση»

Την επιθυμία του ΑΠΟΕΛ να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα έστω και αν αυτό απαιτεί να υπάρχει αγωνιστική δράση ακόμα και μέχρι τα μέσα Ιουλίου εξέφρασε ο πρόεδρος των γαλαζοκίτρινων. Ο Πρόδρομος Πετρίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ACTIVE υπογράμμισε ότι ως πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ θα στηρίξει όπως οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ολοκληρωθούν όποτε και αν αυτό είναι εφικτό. Στο απευκταίο σενάριο της διακοπής του πρωταθλήματος ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ δεν αρνήθηκε να μεταφέρει την προσωπική του άποψη-εισήγηση.

Ποια είναι αυτή; Να θεωρηθεί η φετινή σεζόν ως άκυρη, να παίξουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι τέσσερις ομάδες (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Απόλλων, ΑΕΛ) που αγωνίστηκαν και φέτος, ενώ Ομόνοια και Ανόρθωση που προηγούνται στο βαθμολογικό πίνακα να αποζημιωθούν με βάση την πορεία των τεσσάρων ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης σεζόν. Πάντως, ο Πρόδρομος Πετρίδης ξεκαθάρισε αρκετές φορές ότι η πρόταση – εισήγηση του ΑΠΟΕΛ και για την οποία θα επιμένει είναι η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ακόμα και αν χρειαστεί να διεξάγονται αγώνες μέχρι τις 20 Ιουλίου και παρά το οικονομικό κόστος.

Αναλυτικά η τοποθέτηση

Για το σενάριο να τελειώσουν τα πρωταθλήματα και να ισχύει η περσινή βαθμολογία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Η πρώτη άποψη είναι έστω στις 7 ή στις 15 ή στις 20 Ιουλίου να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, όπως προνοεί η προκήρυξη. Αυτό είναι το πρώτο και το κυριότερο που εγώ ως πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ θα στηρίξω. Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι άλλες χώρες έχουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα. Το ημερολογιακό πρόγραμμα της ΟΥΕΦΑ νομίζω θα διαφοροποιηθεί. Αν και ξαναλέω αν δεν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα θα πρέπει να κάτσουμε κάτω και να βρούμε λύσεις. Εμείς ως ΑΠΟΕΛ έχουμε κάποιες εισηγήσεις να κάνουμε τις οποίες βρίσκουμε δίκαιες για όλες τις ομάδες. Όμως, δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη για τα υπόλοιπα σωματεία. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη».

Ποια είναι η εισήγηση του ΑΠΟΕΛ, πείτε μας: «Αφού δεν μπορεί να ολοκληρωθεί θα πρέπει να θεωρηθεί ως μη γενόμενη. Εάν δεν ολοκληρωθεί, επαναλαμβάνω. Είναι άδικο για τις δύο ομάδες που προπορεύονται της βαθμολογίας αυτή την στιγμή και η εισήγηση είναι στην Ευρώπη να παίξουν οι άλλες τέσσερις ομάδες που έχουν αγωνιστεί πέρσι στην Ευρώπη και αυτό είναι προσωπική εισήγηση και ας μην παρεξηγηθώ. Θα πρέπει να βρεθεί μία οικονομική φόρμουλα για αποζημίωση προς τις δύο ομάδες που αυτή την στιγμή διεκδικούν ευρωπαϊκό εισιτήριο, της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης με αποζημίωση μέσω της πορείας που θα έχουν οι άλλες τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη. Εγώ το απεύχομαι αυτό το σενάριο και το επαναλαμβάνω».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ