aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠετρίδης: «Μόνο ο ΑΠΟΕΛ τα βάζει με το νέο "φρούτο" - Θα είναι η ταφόπλακα...

Πετρίδης: «Μόνο ο ΑΠΟΕΛ τα βάζει με το νέο “φρούτο” – Θα είναι η ταφόπλακα του ποδοσφαίρου»

Έντονος για την εμπλοκή των ξένων επενδυτών στο κυπριακό ποδόσφαιρο και την καθαρότητα τους ήταν ο Πρόδρομος Πετρίδης. Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την επέκταση της συνεργασίας με την Cablenet μέχρι το 2027 ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ τόνισε πως εάν συνεχιστεί η αλόγιστη εμπλοκή επενδυτών και η μη τήρηση του Financial Fair Play θα είναι η ταφόπλακα του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά οι σχετικές τοποθετήσεις

Για την εμπλοκή επενδυτών στο κυπριακό ποδόσφαιρο: «Έχουμε τον πιο ψηλό δηλωμένο προϋπολογισμό, όχι αδήλωτο, δηλωμένο και έχει σημασία. Τα τελευταία τρία χρόνια δεν είχαμε την τύχη να πανηγυρίσουμε έναν τίτλο. Ευελπιστώ και εύχομαι ότι φέτος έστω και αν έμειναν τέσσερις αγωνιστικές… είμαστε η μόνη ομάδα που τα βάζει με το νέο φρούτο όπως είπε ο Ανδρέας (σ.σ. Σάντης για τους επενδυτές) και ελπίζουμε να δικαιωθούμε. Είναι όντως μεγάλα ερωτήματα που έχουμε και εμείς για το από πού έρχονται αυτοί οι επενδυτές, την καθαρότητα των επενδυτών. Το έχουμε θίξει στην Ομοσπονδία, δεν θα μείνουμε στα λόγια γιατί όση ιστορία και να έχει μία ομάδα, όσο κόσμο και να έχει, το οικονομικό είναι ένα θέμα που παίζει μεγάλη σημασία στην επιτυχία μίας ομάδας. Κάνανε διαβήματα στην ΚΟΠ για τον έλεγχο του Financial Fair Play και θέλω να πιστεύω ότι θα διατηρηθεί. Αλλιώς ολοένα και θα εισβάλλουν πολύ περισσότεροι και το θέμα θα είναι πολύ μεγαλύτερο στις παραδοσιακές ομάδες. Δεν μας πτοεί, είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα του νησιού, η πιο επιτυχημένη και θα συνεχίσουμε να είμαστε. Αλλά, έχουν αλλάξει τα πράγματα και καλό είναι να τα καταλάβει και ο κόσμος ο δικός μας και των άλλων παραδοσιακών μεγάλων ομάδων.

Διερωτάστε γιατί οι επενδυτές δεν έρχονται στις μεγάλες ομάδες; Επειδή δεν μπορούν να κάνουν αυτά που κάνουν στις μικρές. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Θα είναι η ταφόπλακα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Θα βλέπετε 1-2 ομάδες να παίζουν και τέλος. Αν είναι δυνατό να βλέπουμε συνιδιοκτησία δύο ομάδων της Α’ Κατηγορίας, αν είναι δυνατό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ