aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠετρίδης: «Μετεγγραφές, η παρεξήγηση με τον Καραπατάκη και ο Στάθης»

Πετρίδης: «Μετεγγραφές, η παρεξήγηση με τον Καραπατάκη και ο Στάθης»

Ο πρόεδρος της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης ήταν χθες βράδυ καλεσμένος στην εκπομπή Replay του ANT1. Ο διοικητικός ηγέτης των γαλαζοκιτρίνων αναφέρθηκε σε όλα όσα αφορούν στην ομάδα του και όχι μόνο.

Τι είπε για τα 90χρονα του ΑΠΟΕΛ: Ευχαριστώ για τις ευχές σας, ελπίζουμε να πάρουμε το ΑΠΟΕΛ ακόμη πιο ψηλά. Οι εκδηλώσεις έχουν ήδη αρχίσει και θα συνεχίζονται για όλη τη χρονιά. Θα τιμηθούν όλοι οι παλιοί αρχηγοί της ομάδας, τονίζω οι παλιοί και όχι οι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές. Θα γίνει ένα Gala Dinner για τους εορτασμούς των 90 χρόνων του ΑΠΟΕΛ μας.

Αν ο ρόλος του Τόζα Σάμπουριτς είναι παρόμοιος με ενός τεχνικού διευθυντή: Όχι, είναι διαφορετικός ο ρόλος του. Ο κ. Κρίστιανσεν δουλεύει με τη δική του ομάδα όμως συζητά αρκετά και τα αγωνιστικά θέματα με τον κ. Σάμπουριτς, που είναι περισσότερο συμβουλευτικός και διευθυντικός ο ρόλος του στον Αρχάγγελο.

Είναι η βασική σας αντίπαλος η ΑΕΚ; Η ΑΕΚ, η ΑΕΛ, ο Απόλλων και μην ξεχνάμε την Ομόνοια είναι βασικοί μας αντίπαλοι. Έχει μεγάλο δρόμο το πρωτάθλημα ας μην βιαζόμαστε.

Για το Europa League: Με το ένα πόδι στη πρόκριση, τα δεδομένα και η δυναμική που δημιουργείται μάλλον περνάει ο ΑΠΟΕΛ και Ολυμπιακός. Όμως ποδόσφαιρο είναι όλα μπορούν να συμβούν, υπάρχει το σενάριο, ήττας από την Αστάνα και νίκη της Γιανγκ Μπόις εκεί όλα θα μπλεχτούν. Θέλουμε τη πρωτιά, θέμα βαθμών για να ήμαστε στους ισχυρούς τα επόμενα έτη. Μετά έρχονται τα λεφτά και φυσικά τα προνόμια μιας καλύτερης κλήρωσης στην επόμενη φάση

Για τον Καραπατάκη: Κάνει εξαιρετική δουλειά, είναι άξιοι συγχαρητηρίων για το ιδιόκτητο γήπεδο που έκαναν. Δεν ξέρω ποια άλλη ομάδα έκανε τα τελευταία χρόνια, δικό της γήπεδο. Χρηματοδότησαν μόνοι τους και μπράβο τους. Τα τρία τελευταία χρόνια χτίζουν μια σπουδαία ομάδα, και θα ήθελα να είναι εκεί για πολλά χρόνια. Λύθηκε η όποια παρεξήγηση μεταξύ μας, μιλήσαμε στο παιχνίδι μας. Άλλα τα δεδομένα του γηπέδου της ΑΕΚ, και άλλο του ΑΠΟΕΛ, είναι δυο διαφορετικές περιπτώσεις.

Για τον Πιέρο, Αλωνεύτη και το παράδοξο με Πάρντο: Τιμή μας που έχουμε στο ρόστερ μας τον καλύτερο επιθετικό της Κύπρου για τα επόμενα χρόνια. Αν έρθει συμφέρουσα πρόταση εμείς δεν θα στερήσουμε τη καριέρα του ποδοσφαιριστή. Φτάνει να ικανοποιηθούμε. Βγάζω το καπέλο του Κρίστιανσεν για Αλωνεύτη. Η διαχείριση που κάνει είναι εξαιρετική, οι προπονήσεις είναι ο καθρέφτης. Λέγανε για τον Βάντερ πως τυγχάνει ευνοϊκής μεταχείρισης, εδώ και δυο αγώνες δεν παίζει. Ξέρετε πως ο Κρίστιανσεν έθεσε ως πρώτο όρο για συμφωνία μας να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Πάρντο, είναι παράδοξο, αλλά έγινε.

Για τους φακέλους: Αυτό που συμβαίνει με τους φακέλους και στιγματίζονται όλες οι ομάδες εμένα προσωπικά με θίγει και πιστεύω και τους άλλους συναδέλφους. Δεν δέχομαι το ΑΠΟΕΛ να στιγματίζεται και να αναφέρεται σε τέτοιου είδους ενέργειες που εμάς δεν μας αγγίζουν σε καμία περίπτωση.

Αν γνώριζαν από το καλοκαίρι ότι οι ομάδες που εμπλέκονται θα δημοσιοποιούνται: Όχι, η ΚΟΠ άλλαξε τον κανονισμό και μάλιστα στείλαμε δυο επιστολές. Η UEFA δεν καταλογίζει ευθύνη και γι’ αυτό γίνονται αυτά. Αν καταλόγιζε και τιμωρούνταν οι ομάδες που έχουν την ευθύνη, δεν θα γίνονταν αυτά. Αν συνεχιστεί το μέτρο που λέει ότι κάθε τρεις αναφορές θα διακόπτεται η χορηγία, θα κινηθούμε νομικά. Εμείς δεν θέλουμε η ομάδα μας να συμπεριλαμβάνεται στο στοίχημα.

Για το γήπεδο: Ναι υπάρχει μια πολύ σοβαρή μελέτη. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό όμως δεν είναι καθόλου απλό. Χρειάζονται τουλάχιστον 20 εκατομμύρια. Προγραμματίζουμε κάποιες επισκέψεις στο εξωτερικό για να βρούμε επενδυτές. Όμως δεν είναι μόνο να το φτιάξεις, είναι και η συντήρηση. Χρειάζεται 1,6 εκατομμύριο τον χρόνο για την συντήρηση. Έχει γίνει μια προκαταρκτική, ανεπίσημη προσέγγιση προς τον ΚΟΑ εδώ και 1,5 χρόνο. Το βλέπουν θετικά γιατί το Μακάρειο είναι ζημιογόνο και θα κατεδαφιστεί από μόνο του. Δεν έχουμε κάνει τίποτε παράτυπο. Αν μας δώσει ο ΚΟΑ το Μακάρειο θα βρούμε αλλού χώρο. Κάνοντας το γήπεδο, το ΑΠΟΕΛ περιμένουμε ότι θα αυξηθούν τα διαρκείας μας κατά 15-20% σε αριθμό.

Για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου: Πάμε για δυο μεταγραφές, ο ένας θα είναι για την επίθεση και ο άλλος ποδοσφαιριστής θα είναι αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό. Δεν γνωρίζω σε ποια θέση θα είναι η μεταγραφή εξαρτάται απ΄ ότι θα βρούμε στο παζάρι.

Για την Ομόνοια: Δεν μπορείς να της αφαιρέσεις το στίγμα της μεγάλης ομάδας. Δεν υποτιμώ ποτέ την Ομόνοια. Τα ντέρμπι με την Ομόνοια δεν είναι τα ίδια σίγουρα με περασμένα έτη. Ίσως ο διαχωρισμός του γηπέδου, ίσως τα κίνητρα του αντιπάλου όταν αγωνίζεται μαζί μας να παίζουν ρόλο για τη προσέλευση του κόσμου. Όταν ο στόχος είναι η Ευρώπη, που είναι φυσικά σημαντικό παίζει το δικό του ρόλο.

Για τον Χαραλαμπίδη: Θα ήταν άδικο για τον Χαραλαμπίδη να είναι η 5η επιλογή, θα είναι άδικο ξανά λέω να του στερούσαμε να έπαιζε κάπου αλλού. Ο Τόμας Κρίστιανσεν ήθελε 4 ακραίους χαφ άρα ο Χαραλαμπίδης θα περιοριζόταν ως 5η επιλογή, έχουμε τον Βάντερ, Γιαννιώτα, Εφραίμ και Αλωνεύτη. Μίλησα με τον Κωνσταντίνο και του εξήγησα, μακάρι να πηγαίνει καλά στην ομάδα του, εμείς του ευχόμαστε να είναι καλά.

Για Σέρινταν: Πέρσι μετάνιωνα που δεν ήταν ο Σέρινταν στο ΑΠΟΕΛ αφού ατυχήσαμε με τον Πιατκόφσκι. Ο Κίλιαν είναι ένας διαφορετικός ποδοσφαιριστής που δεν ταίριαζε στα πλάνα μας για αυτό τον αφήσαμε. Τον βλέπω στην Ομόνοια να κάνει εξαιρετική χρονιά και είναι ένας βασικότατος ποδοσφαιριστής.

Για τον Απόλλωνα: Υπομονή, άδικο να συμβαίνουν αυτά σε ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία. Τα σκαμπανεβάσματα του Απόλλωνα είναι αυτά που τον άφησαν πίσω αλλά έχει δρόμο πολύ το πρωτάθλημα, έχει βάθος και αυτό θα τον βοηθήσει. Δεν μπορούμε να υποτιμούμε τον Απόλλωνα για όνομα του θεού».

Για τα παράπονα Πιατκόφσκι: Εγώ προκαλώ τον πρόεδρο του ΠΑΣΠ να επισκέπτεται κάθε μέρα τον Αρχάγγελο να βλέπει που, πότε, πως και τι προσφέρεται στον κ. Πιατκόφσκι. Πληρωμένος μέχρι το τελευταίο σεντ. Δεν ξέρω γιατί εξέφρασε παράπονα. Αν ήταν παίκτης που ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο θα έπρεπε να πάρει την αποζημίωση που το προσφέραμε πολλές φορές και να πάει να παίξει ποδόσφαιρο.

Για τον Κατσιαράβα: Είναι καλός παίκτης, τον παρακολουθούμε. Μπροστά θα πάρουμε παίκτη, ψάχνουμε για να πάρουμε. Θέλουμε παίκτη πρώτης γραμμής, δεν θα πάρουμε τον οποιοδήποτε.

Για τον Ντε Βινσέντι: Εγώ είμαι της πολιτικής να μην δίνω ποδοσφαιριστές. Έδωσα τον Ντε Βινσέντι γιατί έχει αρκετό καιρό που μας ταλαιπωρεί και ήθελε να φύγει. Κανένας δεν ξέρει τα πόσα περνούσαμε στον Αρχάγγελο. Όμως μας απόδιδε ο παίκτης, μας έβαλε ομίλους και μας πήρε πρωταθλήματα. Πήραμε αρκετά καλά λεφτά άσχετα με την συμφωνία με τον Ολυμπιακό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ