aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠετρίδης: «Λέχθηκαν πολλά για τις ομάδες που διέκοψαν το πρωτάθλημα…»

Πετρίδης: «Λέχθηκαν πολλά για τις ομάδες που διέκοψαν το πρωτάθλημα…»

Προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ ήταν να επαναρχίσει το πρωτάθλημα διαβεβαίωσε τους μετόχους της εταιρείας στη λογοδοσία του ο πρόεδρος των γαλαζοκιτρίνων. Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση ο Πρόδρομος Πετρίδης τόνισε πως το κόστος σε περίπτωση μη διακοπής του πρωταθλήματος θα ήταν προβλεπόμενο και διαχειρίσιμο, ενώ δεν ήταν αυτό που ακολούθησε της απόφασης για διακοπή της σεζόν. Σημείωσε δε ότι ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να λειτουργήσει κανονικά στο πλαίσιο των όποιων συμβατικών του υποχρεώσεων και ταυτόχρονα να ξεκινήσουμε το κτίσιμο μιας νέας ομάδας.

Αναλυτικά η σχετική τοποθέτηση

«Επιστρέφω χρονικά πίσω στον Μάρτιο για να αναφέρω ότι από πλευράς του ΑΠΟΕΛ η προσπάθεια ήταν να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα κανονικά. Ειδικά όταν πλέον η κατάσταση στην Κύπρο έδειχνε να είναι σε ελεγχόμενη κατάσταση. Στις συζητήσεις που είχαμε τόσο με τους άλλους προέδρους όσο και με την ηγεσία της ΚΟΠ και με όσα μας μεταφέρονταν από πλευράς της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να παρουσιαστεί ένα αθλητικό πρωτόκολλο διεκπεραίωσης του πρωταθλήματος που θα μπορούσε να εφαρμοστεί.

Διαβάστε επίσης: Η μπηχτή Πετρίδη για Τραμετσάνι – Τέτι

Η ΚΟΠ ολοκλήρωσε την τελική του μορφή και αυτό κατατέθηκε ενώπιον της Κυβέρνησης. Δυστυχώς, η επιστημονική ομάδα έκρινε ότι ούτε οι ομαδικές προπονήσεις μπορούσαν να ξεκινήσουν πιο νωρίς ούτε η διαχείριση των κρουσμάτων θα μπορούσε να τύχει, της διαχείρισης που τύγχανε σε άλλες χώρες. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα που υποδείκνυε ότι δυστυχώς αν ξεκινούσαμε το πρωτάθλημα, το πιθανότερο αυτό να είχε διακοπεί εκ νέου.

Από πλευράς μας θέλω να αναφέρω τα εξής, γιατί λέχθηκαν πολλά και σε ότι αφορά ότι οι ομάδες μας αποφάσισαν να διακόψουν το πρωτάθλημα για οικονομικούς λόγους. Ως πρόεδρος της εταιρείας ΑΠΟΕΛ σας διαβεβαιώνω ότι για εμάς το κόστος σε περίπτωση μη διακοπής του πρωταθλήματος θα ήταν προβλεπόμενο και διαχειρίσιμο. Αυτό που δεν ήταν προβλεπόμενα διαχειρίσιμο ήταν ότι ακολούθησε. Δηλαδή η αναβολή πληρωμών χορηγικών εσόδων, η απώλεια εσόδων από τα εισιτήρια αγώνων πλέι οφ και βεβαίως αυτή την στιγμή που μιλάμε, η ελαχιστοποίηση της δυνατότητας ρευστότητας της εταιρείας λόγω  της καθυστέρησης έκδοσης εισιτηρίων διαρκείας και των περιορισμών που έχουν επιβληθεί.

Όμως παρά το γεγονός ότι δεν εισέρρεαν έσοδα στα ταμεία για περισσότερο από τέσσερις μήνες, καταφέραμε να διαχειριστούμε την κατάσταση και ο ΑΠΟΕΛ να μπορεί να λειτουργήσει κανονικά στο πλαίσιο των όποιων συμβατικών του υποχρεώσεων και ταυτόχρονα να ξεκινήσουμε το κτίσιμο μιας νέας ομάδας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ