aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠετεβίνος: «Βάζουμε τον σταυρό μας να αρχίσει το παιχνίδι με την Γκιλιάνι»

Πετεβίνος: «Βάζουμε τον σταυρό μας να αρχίσει το παιχνίδι με την Γκιλιάνι»

Τους λόγους που ο ΑΠΟΕΛ απώλεσε δύο βαθμούς στο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την Καρμιώτισσα, τα δεδομένα με την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα με την Γκιλιάνι για τον α’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, τον μετεγγραφικό σχεδιασμό σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ.

Μιλώντας στον Super Sport ο Νεκτάριος Πετεβίνος τόνισε ότι ο ΑΠΟΕΛ καταδικάζει την υβριστική επίθεση που δέχθηκε ο Χρύσης Μιχαήλ από οπαδό της ομάδας και σημείωσε πως θα ερευνηθεί το συμβάν καθώς ο Χρύσης αποτελεί μέλος της χρυσής ιστορίας του ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Τι σας αφήνει η ισοπαλία με την Καρμιώτισσα; «Αφήνει 2-3 γεγονότα. Απωλέσαμε δύο βαθμούς στην έδρα μας από μια ομάδα που ήρθε από την B΄ κατηγορία και υπογραμμίζω λέγοντας ότι αυτό είναι ένα στοιχείο που μας συνοδεύει από πέρσι, ότι δεν πρέπει να υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο. Όχι πως υποτιμήσαμε, αλλά βλέπουμε ότι όλες οι ομάδες είναι διαβασμένες, παίζουν ποδόσφαιρο και μια ομάδα όπως ο ΑΠΟΕΛ είναι πιο εύκολο να την διαβάσεις μέσα από τα φιλικά και ειδικά ένας προπονητής όπως τον Χρύση που έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την ιστορία του ΑΠΟΕΛ και παρακολουθεί την ομάδα. Η Καρμιώτισσα εκμεταλλεύτηκε πλήρως όλες τις αδυναμίες μας και σε συνδυασμό με την ατυχία μας στη φάση με το δοκάρι του Τάαμαρι και την μη ψυχραιμία σε άλλες φάσεις. Δεν κάναμε δύο τα γκολ της διαφοράς και αποδείχθηκε ότι η Καρμιώτισσα το πάλεψε. Το απέδειξαν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και είναι ένα πάθημα από το οποίο μάθαμε αρκετά. Υπάρχουν κάποια παιχνίδια που για να γίνει έκπληξη έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι πρεμιέρα. Όλες οι ομάδες είναι σε επίπεδο που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδανικό, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Το ότι δεν καταφέραμε να νικήσουμε την Καρμιώτισσα στο ΓΣΠ είναι γεγονός, αλλά δεν είναι στοιχείο το οποίο δεν μπορεί να μην διορθωθεί. Αυτό που δεν διορθώνεται είναι ένα άσχημο αποτέλεσμα στο ευρωπαϊκό παιχνίδι που έρχεται. Είναι πιο σημαντικό το παιχνίδι που έρχεται».

Υπάρχει ανησυχία για το παιχνίδι με την Γκιλιάνι; «Μας ανησυχεί το γεγονός μέχρι να αρχίσει το παιχνίδι. Βάζουμε τον σταυρό μας να μπούμε στο γήπεδο και να σφυρίξει ο διαιτητής. Τέσσερα ματς επηρεάστηκαν από κρούσματα. Έχουμε δικά μας πρωτόκολλα και ένα από αυτά είναι να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την ομάδα όσο γίνεται περισσότερο».

Διαβάστε επίσης: Οι υπεύθυνοι του Μουσείο Ιστορίας ΑΠΟΕΛ απάντησαν στον Χρύση Μιχαήλ

Πότε θα παίζετε στην Ευρώπη; «Αν το αποψινό παιχνίδι γίνει κανονικά θα ξέρουμε. Σήμερα θα ξέρουμε αν θα έχει δύο παιχνίδια στο Κόσσοβο. Θα περιμένουμε να δούμε αν θα γίνει το ματς της Πρίστινα. Αν προκριθεί δικαιούται να παίξει Πέμπτη και η Γκιλιάνι θα παίξει Τρίτη αν προκριθούν και οι δύο. Η ΟΥΕΦΑ μας διεμήνυσε ότι θα προσπαθήσει να πάρει το ματς την Τετάρτη αλλά θα πρέπει να βρει λύση και με τις προπονήσεις των ομάδων που θα παίξουν Πέμπτη αν προκριθεί η Πρίστινα».

Για τη μετεγγραφική ενίσχυση, ποια είναι τα δεδομένα με τους Ατζίλι και Ντίας; «Κάθε Παρασκευή γίνονται οι εγγραφές και πρέπει να προκύψει συμφωνία πρώτα, να είναι καλά τα ιατρικά. Είναι τα πιο σημαντικά αυτά για να καθοριστεί σαν επίσημη μια σχέση ανάμεσα σε δύο πλευρές. Είναι εδώ και κάποιες μέρες στην Κύπρο και οι δύο. Έχουμε και τα θέματα με τον περιορισμό και θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλήξουμε. Πρώτα να έρθει συμφωνία και αν όλα είναι καλά θα είναι μαζί με τον Εντογκαλά επιπλέον επιλογές. Θα έχουμε και τον Κλωναρίδη για το επόμενο παιχνίδι. Από κει και πέρα, μίλησε και ο πρόεδρος και ο προπονητής και είπαν ότι δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο, αλλά είμαστε σε ένα χρονικό σημείο που τα πάντα αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό. Εξετάζονται διάφορες περιπτώσεις».

Εντογκαλά και Κλωναρίδης θα είναι στην αποστολή με την Γκιλιάνι; «Δεν είναι το ίδιο έτοιμοι. Ο Κλωναρίδης ήταν μέλος της προετοιμασίας του ΑΠΟΕΛ ενώ ο Εντογκαλά όχι. Αν μπορεί να βοηθήσει σε κάποιο χρονικό διάστημα δεν μπορώ να ξέρω πόσο θα είναι αυτό».

Στο παιχνίδι με τη Καρμιώτισσα διατέθηκαν 2.401 εισιτήρια. Πόσα διαρκείας διέθεσε ο ΑΠΟΕΛ; «2.700. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τον καιρό των 8.500 διαρκείας η παρουσία του κόσμου ήταν το 54%. Το θέμα είναι η πραγματική παρουσία του κόσμου. Ο κόσμος χάνει την εμπιστοσύνη του γιατί το προϊόν γίνεται κακό και το είπα με το θέμα με τα στάδια».

Ποιος είναι ο στόχος στα διαρκείας για τον ΑΠΟΕΛ; «Δεν υπάρχει στόχος. Εδώ βάζουμε τον σταυρό μας να αρχίσει το παιχνίδι με την Γκιλιάνι. Στη φάση που ζούμε δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις αυτής της χρονιάς με άλλες. Από την πλευρά μας το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να γίνουμε μια πειστική ομάδα, να γίνουμε πόλος έλξης, να γίνουμε μια ομάδα καλή, ποιοτική, θεματική για να αντικρούσουμε κάποιες δικαιολογίες κάποιων να έρθουν στο γήπεδο».

Για το περιστατικό με φίλο του ΑΠΟΕΛ που έβριζε  τον Χρύση Μιχαήλ: «Έχει έρθει σε γνώση το συμβάν με έναν οπαδό του ΑΠΟΕΛ που έβριζε χυδαία τον Χρύση Μιχαήλ. Εμείς καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές και αυτό που θα κάνουμε είναι να ερευνήσουμε το συμβάν. Ο σεβασμός προς την ιστορία του ΑΠΟΕΛ είναι πράγμα αδιαπραγμάτευτο. Ο Χρύσης Μιχαήλ αν είναι αυτή την στιγμή προπονητής μιας ομάδας αντιπάλου του ΑΠΟΕΛ στο γήπεδο δεν σημαίνει ότι δεν αποτελεί μέλος της χρυσής ιστορίας του ΑΠΟΕΛ».

Διαβάστε επίσης: H απαίτηση των οπαδών του ΑΠΟΕΛ για τον οπαδό που έβρισε τον Χρύση

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ