aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠετεβίνος: «Τραβά ο οργανισμός μας την προκατάληψη»

Πετεβίνος: «Τραβά ο οργανισμός μας την προκατάληψη»

Δυστύχημα χαρακτήρισε ο Νεκτάριος Πετεβίνος το γεγονός πως στην πρώτη χρονιά του VAR στην Κύπρο υπάρχει η ανάγκη καθόδου ξένων διαιτητών, οι οποίοι όπως είπε δικαιώνουν τους λόγους που έρχονται με την απόδοσή τους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM , τόνισε ότι υπάρχει αποφασιστικότητα για κατάκτηση του κυπέλλου και σημείωσε πως ο Αρτούρ Ζορζ δεν ακολούθησε ολόκληρο το πρόγραμμα της χθεσινής προπόνησης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για την απόδοση του ΑΠΟΕΛ στον αγώνα με την ΕΝΠ: «Μας άφησε ικανοποιημένους η προσπάθεια γιατί παρουσιάσαμε μια ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα. Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν έδειξαν τον απαιτούμενο σεβασμό και στον αντίπαλο και στην ομάδα μας και συγκέντρωση. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε πιο εύκολα γιατί με το 1-0 μπορεί ο αντίπαλος ανά πάσα στιγμή να σκοράρει».

Για τον αγώνα με την Ανόρθωση: «Υπάρχει πολύ υψηλότερο κίνητρο και ανάγκη για επιτυχία. Προετοιμαζόμαστε για έναν υψηλό ανταγωνιστικά παιχνίδι, αν και γενικότερα στο θεσμό του κυπέλλου είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα. Εμείς και η ΠΑΕΕΚ παίξαμε μέχρι και ενδιάμεσο γύρο και δεν θυμάμαι αν έγινε ξανά αυτό, ενώ επίσης αντιμετωπίσαμε τις δύο ομάδες (Απόλλων και Ομόνοια) που είναι πίσω από εμάς στις κατακτήσεις κυπέλλων. Τώρα έχουμε απέναντι μας μια επιτυχημένη ομάδα στο θεσμό του κυπέλλου. Βρισκόμαστε όμως σε καλό μομέντουμ. Η ομάδα δείχνει συνέπεια, διάθεση και αυτοπεποίθηση. Όλοι οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν την σημασία και θα κάνουν τα πάντα ώστε να φθάσουμε στην 22η κατάκτηση».

Για το που θα κριθεί ο αγώνας: «Πρέπει να παρουσιαστούμε με την ίδια συνέπεια που παρουσιαζόμαστε το τελευταίο διάστημα και ταυτόχρονα να έχουμε την αποτελεσματικότητα και να σκοράρουμε στην έδρα του αντιπάλου. Σίγουρα η πίεση είναι πιο μεγάλη όμως αυτό επηρεάζει όλες τις ομάδες. Πρέπει να αποδείξουμε πως κουβαλούμε το DNA του ΑΠΟΕΛ στα μεγάλα παιχνίδια. Είμαστε η πιο πετυχημένη ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις του κυπριακού ποδοσφαίρου και πρέπει να συνεχίσουμε».

Για τα αγωνιστικά δεδομένα: «Πρέπει να επικεντρωθούμε στον αντίπαλο μας και να δουλέψουμε στην τελευταία προπόνηση σήμερα και να δούμε το βράδυ ποιοι θα μείνουν εκτός. Ο Αρτούρ Ζορζ έμεινε εκτός της προπόνησης στο γήπεδο και έκανε άλλες ασκήσεις και θα διαφανεί σήμερα η κατάστασή του. Όλοι είναι στη διάθεση του Πουρσαϊτίδη εκτός των τριών που με τους μακροχρόνιους τραυματισμούς».

Για την εικόνα του ΑΠΟΕΛ και την αυτοπεποίθηση των παικτών: «Η αυτοπεποίθηση που βγάζει η ομάδα έχει να κάνει με τη δουλειά, το πλάνο και όσο παίρνουν αποτελέσματα τους βοηθά. Είναι όλα κρίκοι σε μια αλυσίδα και όταν ακολουθηθεί σωστά μπορείς να φθάσεις στην αυτοπεποίθηση. Αν κάποιος συγκρίνει τον ΑΠΟΕΛ του τελευταίου διαστήματος σε σχέση με πιο πριν θα δει τη διαφορά. Βέβαια ότι και αν κουβαλάς από τα τελευταία παιχνίδι, αυτό που μετρά είναι το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να βγάλουμε τα καλά μας χαρακτηριστικά για να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα και να αυξήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισης».

Για το γεγονός πως ξεκούρασε παίκτες ο Πουρσαϊτίδης, ενώ η Ανόρθωση παίζει σε πιο υψηλές εντάσεις: «Είναι ένα νόμισμα που έχει δυο όψεις. Την ίδια ώρα μπορεί να πεις πως ξεκούρασε ποδοσφαιριστές, αλλά αν πάρει η άλλη ομάδα το αποτέλεσμα θα πει πως κράτησε ρυθμό. Είναι υποκειμενικό. Για παράδειγμα ο Ζαχίντ έχασε μόνο το παιχνίδι με την Πάφο, σε όλα τα άλλα ήθελε να παίξει. Ακόμη και με την ΕΝΠ αν δεν έμπαινε αλλαγή θα ήταν απογοητευμένος. Είναι υποκειμενικό το θέμα ξεκούρασης ή ρυθμού».

Για το γεγονός πως η ομάδα δίνει ευκαιρίες σε μικρούς: «Είναι παιδιά που δουλεύουν με την πρώτη ομάδα και θα πάρουν χρόνο συμμετοχής και στα επόμενα παιχνίδια».

Για τους ξένους διαιτητές: «Δεν έχουμε ενημέρωση για το αν θα είναι Ιταλοί. Πάντως γενικά είναι δυστύχημα το γεγονός πως φθάσαμε στη χρονιά του VAR να χρειαζόμαστε ξένους. Σημαίνει δεν κάναμε κάτι σωστά και παράλληλα τραβά ο οργανισμός μας την προκατάληψη. Οι ξένοι δικαιώνουν τους λόγους που έρχονται».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ